Ιουλίου 20, 2009 in Νερό Leave a comment
Με αφορμη το καινουργιο αδερφακι http://neroermionida.wordpress.com/ ανεβαζω τα παρακατω
Υπαρχουν καποιοι ανθρωποι (ελαχιστοι ειναι αληθεια ) συνηθως δικηγοροι η πολιτικοι , που εχουν το χαρισμα του προφορικου λογου.
Εχουν αυτο που θελουν να πουν ,τακτοποιημενο μεσα στο κεφαλι τους και μπορουν να μιλησουν χωρις επαναληψεις ,με ωραιες λεξεις και να συμπυκνωσουν τις αποψεις τους κανοντας τες κατανοητες και γλαφυρες. Αυτοι μιλανε χωρις κειμενο.
Εμεις οι υπολοιποι, χωρις να μειονεκτουμε γενικωτερα, χρειαζομαστε κειμενα στις ομιλιες μας. Και οι αλλοι που μας διαβαζουν θελουν να σκυψουν με υπομονη μετα πανω στο κειμενο μας για να το μελετησουν.Γιατι και οι ακροατες δεν εχουν παντα την ικανοτητα να αφομειωνουν και να επεξεργαζονται τον προφορικο λογο με την ιδια ταχυτητα.Εξ αλλου
ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ενω τα λογια εχουν φτερα και φευγουν οπως θα ελεγαν οι προγονοι μας.
Το κειμενο που θα διαβασετε παρακατω ειναι προιον απομαγνητοφωνησης ομιλιας. Εχει τις αδυναμιες που προανεφερα.
Γνωμη μου ειναι πως επρεπε μια ομαδα εργασιας να ειχε συνταξει μια ομιλια για τον Δημαρχο Κρανιδιου ομιλια που θα ηταν και οι θεσεις του Δημου αναπτυγμενες με αρχη μεση τελος και συμπερασματα, με στοιχεια και προτασεις. Αυτο δεν εγινε και η αισθηση που μου δημιουργειται ειναι πως ο Δημαρχος ειχε μπροστα του ενα σκελετο σημειωσεων με καποια στοιχεια και πανω σε αυτες τις σημειωσεις εχτισε εκεινη τη στιγμη την ομιλια του κανοντας παρουσιαση με καποιες διαφανειες και πινακες .
Τις προσωπικες του αποψεις εξεφρασε και οχι τις αποκρυσταλωμενες θεσεις του Δημου Κρανιδιου οπως βγηκαν μεσα απο συζητησεις ημεριδες και ψηφισματα στο Δημοτικο συμβουλιο.
Γνωμη μου ειναι πως πολιτικη ΘΕΣΗ για την διαχειρηση του νερου σημερα δεν υπαρχει.
Μονο συνθηματα μυθοι και αποσπασματικες προτασεις.
Ακομα και η ΠΑΠΟΕΡ στην οποια ειμαι μελος η μονη κινηση πολιτων στην Ερμιονιδα που εκανε για αλλη μια φορα, οπως και με τα απορριμματα την δουλεια του Δημου (διοργανωση δηλαδη ημεριδας προβληματισμου ενημερωσης και διαμορφωσης θεσεων απο τους πολιτες και αρα και τους εκπροσωπους) δεν εχει μπορεσει μεχρι σημερα να διαμορφωσει ενα κειμενο προτασεων για το προβλημα του νερου.Παρ ολο που τα κομματια του παζλ ειναι απλωμενα πανω στο τραπεζι η εικονα δεν εχει σχηματιστει.
Διαβαστε λοιπον την ομιλια του Δημαρχου Κρανιδιου οπως την κατεβασα απο το ιστολογιο του κ Μπροδήμα http://www.e-didyma.gr/Docs/E1290.pdf που την εστειλε ο κ Σφυρης. Φυσικα και δεν αναρτηθηκε στην ιστοσελιδα του Δημου οπως ζηταω εδω και ενα χρονο. Ιστοσελιδα που συνεχιζει να μην λειτουργει ξανα.
Κατι ακομα.
Ελπιζω μετα απο κανενα χρονο να βρουmε στο διαδυκτιο τις απομαγνητοφωνημενες εισηγησεις της ημεριδας για τον τουρισμο που εγινε στο AKS πριν απο ενα μηνα.
Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο του γειτονικού ιστολόγιου Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας σχετικά με παλιότερη ομιλία του Δημάρχου Κρανιδίου σε διοργάνωση ημερίδας για το νερό αλλά και τις αναφορές του για τη κατάσταση που επικρατεί στην Ερμιονίδα για το κρίσιμο αυτό θέμα που πάντοτε στην επαρχία μας και στα όρια του σημερινού δήμου Κρανιδίου έχει απασχολήσει και απασχολεί τις δημοτικές αρχές αλλά κυρίως τους δημότες έχω να πω το εξής: στα χρόνια που διαχειριστήκαμε τη δημοτική αρχή 1999-2006 αναλύσαμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων και σαν υπεύθυνη δημοτική αρχή καταστρώσαμε σχέδιο και συγκροτήσαμε συγκεκριμένη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος.
Συμμετέχοντας ο δήμος μας στην κατάρτιση του Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης Πελοποννήσου (Σ.Π.Α Πελοποννήσου) υποβάλαμε προς την περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεκριμένες προτάσεις μέσα στο σύνολο των προτάσεων μας για το αναπτυξιακό σχέδιο δήμου Κρανιδίου αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη νέρου για ύδρευση και άρδευση τονίζοντας ότι γενικότερα η λειψυδρία στην περιοχή της επαρχίας Ερμιονίδος αποτελεί το σοβαρότερο μακροχρόνιο πρόβλημα για την ανάπτυξη της.
Καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας εξειδικεύσαμε συγκεκριμενες πολιτικές διαχείρησης του νερού εναρμονισμένες κατά το μέρος που μας αφορούσε ως δήμο στην Ευρωπαική οδηγία 2000 για το νερό αλλά και στα ιδιαίτερα γεωγραφικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της Ερμιονίδας. όλες οι κινήσεις μας, οι πρωτοβουλίες, οι προτάσεις αλλά κυρίως τα έργα που πραγματοποιήσαμε βρίσκονταν σε εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου και μίας συγκεκριμένης πολιτικής για το νερό.Σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το σχέδιο που καταρτήσαμε για την διαχείρηση του νερού έχουμε αναφερθεί και έχω αναφερθεί πολλές φορές ως δήμαρχος στο παρελθόν στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε μετόχους και κοινωνούς αυτής της πολιτικής και τους δημότες μας από τους οποίους άλλωστε λάβαμε τα αιτήματα, τα ερεθίσματα και την εντολή προκειμένου να προχωρήσουμε στη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων και πράξεων.
Λυπούμαι πραγματικά γιατί η σημερινή δημοτική αρχή αγνόησε ηθελημένα ή άθελά της αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική που χαράξαμε και εν μέρη υλοποιήσαμε (παραδώσαμε μαζί με πόλλα άλλα στον τομέα αυτό και πόσιμο νερό στο Κρανίδι, τη Κοιλάδα, τους Φούρνους και τα Δίδυμα) και από την άλλη πλευρά χαίρομαι γιατί με τον διάλογο τον οποίο ο καλός γείτονας ανοίγει μας δίδεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε αυτή την πολιτική στη διαχείρηση του νερού που χαράξαμε και υλοποιήσαμε και που έδωσε συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα στα χρόνια 1999-2006.
Στο ιστολόγιο μας θα παρουσιάσουμε προσεχώς όσο γίνεται πιο περιληπτικά τους άξονες αυτής της πολιτικής και τα αποτελέσματα της.Δεν είναι καθόλου κακό να συνεχίζει κανείς από εκεί που οι προηγούμενοι έφτασαν, να χρησιμοποιεί κα να ανανεώνει τα ορθά και να διορθώνει τα ενδεχομένως εσφαλμένα. Στη διοίκηση και την πολιτική διαχείρηση των πραγμάτων χρειάζεται συνέχεια. Δεν μπορεί να παρουσιάζεται ο καθένας μας ως Χριστόφορος Κολόμβος που κάθε φορά ανακαλύπτει την Αμερική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου