Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο κ.Γεώργιος Σ. Λιβανός και η σύζυγός του Λίτα ανέλαβαν τελικά την επισκευή των εγκαταστάσεων ύδρευσης και θέρμανσης του Κ.Υ. Κρανιδίου

Μετά από αίτημα του ιατρού και Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή προς τη Λίτα Λιβανού,η οικογένειά της ανέλαβε να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα του Κ.Υ. Κρανιδίου,όπου μέσα στο καταχείμωνο ασθενείς,ιατροί και υπόλοιπο προσωπικό και περιθάλπονται και λειτουργούν χωρίς θέρμανση! Για τις παραπάνω εγκαταστάσεις, που έχουν ηλικία 27 ετών, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και ως διευθυντής του Κ.Υ. στο τέλος της θητείας του είχε κάνει επανειλημμένες αναφορές προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου για την αντικατάστασή τους.Το ίδιο και ο σημερινός διευθυντής του Κ.Υ. κ.Μανώλης Μαχαίρας.Πριν από 2 χρόνια,μάλιστα,ο Δήμαρχος πρότεινε στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου την ένταξη του έργου της αντικατάστασης στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Ο Δήμος Ερμιονίδας με την Τεχνική Υπηρεσία που διαθέτει και την αφιλοκερδή βοήθεια του μηχανολόγου κ.Βλαχόπουλου συνέταξε τη σχετική προμελέτη. Εδόθησαν πάλι υποσχέσεις για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του έργου μέσω μελέτης που έπρεπε να κάνει το Νοσοκομείο Ναυπλίου ως δικαιούχος.Η κατάσταση είναι τραγική.Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!
 








Τελικά ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην οικογένεια Λιβανού που αποκρίθηκε άμεσα.Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής με συνεργείο της εταιρείας Λιβανού και τουλάχιστον όσον αφορά τη θέρμανση θα ολοκληρωθούν σύντομα.


Το ίδιο είχε κάνει ο Δήμαρχος και για την επισκευή του ασθενοφόρου που είχε δωρήσει στο Κ.Υ. ο αείμνηστος Κώστας Δημότσης-Έλληνας με άλλο χορηγό και το ασθενοφόρο εδώ και καιρό είναι στη χρήση του Κ.Υ.
Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτό το κράτος έχει διαλυθεί πλέον και ''δεν λέει να συνέλθει''.  

Σταύρος Κούστας
                                    Αντιδημαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου