Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΓΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΠΣΕ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ


Πορτο Χελι
Οκτωβρίου 31, 2010 in Δημοτικες Περιφερειακες εκλογες 2010 Γράψτε ένα σχόλιο
Περισσοτερες πληροφοριες ΠΠΣΕ

Προς τους τρεις υποψηφιους Δημαρχους
Οκτωβρίου 31, 2010 in Δημοτικες Περιφερειακες εκλογες 2010 Γράψτε ένα σχόλιο
Οκτω μερες πριν τις εκλογες και θα διαβασουμε δικτυακα το προγραμμα σας απο φωτογραφιες που εχει αναρτησει στο ιστολογιο του ο Δημοσιογραφος κ Δαμαλιτης; Μηπως αυτη ειναι μια σοβαρη υποτιμηση του ρολου του διαδικτυου;
Προχωρω σε ενα νεο αδερφο ιστολογιο οπου θα προσπαθησω να μαζεψω ολο το υλικο της τελευταιας βδομαδας προγραμματα συνδιασμοι ανακοινωσεις καθως και τα αποτελεσματα των εκλογων ετσι για ιστορικους λογους.
http://eklogesermionida2010.wordpress.com/
Σηκωνω το προγραμμα της ΠΠΣΕ που σκαναρω απο το φυλλαδιο τους που πηρα στην σημερινη συγκεντρωση στο Χελι.Μολις σηκωθει στην σελιδα της ΔΗ ΣΥ ΕΡ το δικο της προγραμμα θα το αντιγραψω στην αντιστοιχη σελιδα. Το ιδιο ισχυει και για την Λαικη Συσπειρωση αν και μαλλον( παρα την επιμονη μου) δεν θελουν να μου στειλουν υλικο τους ουτε εχουν ιστοσελιδα.
Σταματαω απο σημερα οποιαδηποτε κριτικη απεναντι στον κ Σφυρη και την παραταξη του.Την γνωμη μου την διαμορφωσα και την εξεφρασα τα τελευταια τρια χρονια δημοσια τωρα δεν εχω κατι περισσοτερο να πω περα απο το πιστευω πως αυτη η πλειοψηφια πρεπει να χασει στις επομενες εκλογες.
Κατεληξα σιγα σιγα σε αυτη την αποφαση μεσα στον χρονο σημειο σημειο .Η υποστηριξη μου στον κ Καμιζη δεν ειναι της τελευταιας στιγμης ουτε συναισθηματικη. Στηριζεται στην λογικη αναλυση και στο εργο που εχει προσφερει. Στηριζεται σε αυτα που λεει (ναι και τα λογια εχουν την σημασια του ). Η διαφωνια μου με τον κ Σφυρη ειναι πολιτικη.
Θα υπερασπιζομουν τον κ Καμιζη ακομα και αν ηταν να χασει. Το ξερετε αυτο πιστευω.
Για μενα η εκλογη εχει κριθει Σε καθε εκλογικη αναμετρηση υπαρχει μια περιρρεουσα ατμοσφαιρα, μια αισθηση, που λεει ποιος θα ειναι ο νικητης.
Και ο νικητης σε αυτες τις εκλογες θα ειναι η παραταξη του κ Καμιζη.
Οχι πως αποκλειωνται οι εκπληξεις (στην πολιτικη καποτε υπαρχουν εκπληξεις) αλλα το πιο πιθανο ειναι πως η πλαστιγα εχει γυρει οριστικα στην πλευρα του κ Καμιζη.
Χαιρομαι. Γιατι οι ψηφοφοροι του τον χειροκροτησαν οταν ειπε πως θα αρχισει αμεσως την ανακυκλωση.
Χαιρομαι γιατι οι περισσοτεροι ψηφοφοροι του δεν περιμενουνουν δουλειες απ αυτον, γιατι εχουν κριτικη υποστηριξη στο ψηφοδελτιο του, γιατι ειναι σκεπτομενοι ανθρωποι και καθολου χειραγωγησιμοι. Χαιρομαι γιατι πετυχε να πεισει ανθρωπους απο διαφορετικους πολιτικους χωρους να τον εμπιστευτουν. Δυσκολοι ψηφοφοροι και δυσκολα θα τους ικανοποιησει. Για αυτο και ειναι καλοι ψηφοφοροι.
Χαιρομαι γιατι τονισε πως θα συνεχισει το εργο του στον πολιτισμο. Γιατι αναφερθηκε στην υπερασπιση των συμφεροντων της κοινωνιας και οχι των λιγων.
Εχω διαφωνιες με το προγραμμα του κ Καμιζη σε καποια σημεια.
Για παραδειγμα δεν συμφωνω με τον Αναβαλο ουτε το φραγμα της Τζερτζελιας. Και βλεπω καποιες πιθανες διαφωνιες στην μεθοδολογια σε σχεση με το προγραμμα οσον αφορα την προωθηση του τουριστικου προιοντος.
Πολιτικη ομως δεν ειναι να ψαχνεις να βρεις το ειδωλο σου στον καθρεφτη.Δεν συνεργαζεσαι μονο με εκεινους που συμφωνουν απολυτα με εσενα. Αν ψαχνεις κατι τετοιο γινεσαι ενας γκρινιαρης που καθεται σπιτι του.
Πολιτικη σημαινει ξεκαθαρες θεσεις και επιδιωξη συμμαχιων.
Με διαλογο, συγκρουση, συμβιβασμο, συμφωνιες, στοχους, μεθοδο.
Πολιτικη ειναι να βρισκεις διεξοδους στα προβληματα .
Και ο κοσμος που συγκεντρωνεται σημερα γυρω απο την ΠΠΣΕ αλλα και ο κ Καμιζης κατα την γνωμη μου μπορουν και θελουν να δωσουν μια τετοια διεξοδο στα συσωρευμενα προβληματα της Ερμιονιδας. Μια διεξοδο φιλολαικη, δημοκρατικη, αποτελεσματικη. Και μας καλουν ολους να συμμετεχουμε. Δεν αποκλειουν κανενα.
Για το αυριο;
Ελπιζω να αρχισει και στην επαρχια μας η διαδικασια μιας συλλογικοτητας αυτοδιοικητικης σαν αυτες που ανοικουν στο δικτυο
ΠΑΝΑΚ
Ελπιζω το τελος αυτης της τετραετιας να εχει βαλει τις βασεις για μια διαφορετικη σχεση αναμεσα στους πολιτες και την τοπικη εξουσια.
Γιατι η διεξοδος απο τα προβληματα η οικοδομηση μιας αλλης καθημερινοτητας στην Ερμιονιδα θα παρει πολλα χρονια και πολλους ανθρωπους που θα συμβαλλουν προς αυτη τη κατευθυνση.
Ελπιζω ο κ Καμιζης και η παραταξη του περα απο την επιλυση των αμεσων προβληματων να βοηθησουν και στην απελευθερωση των υγειων δυναμεων της τοπικης κοινωνιας να βαλουν τις βασεις για μελλοντικους στοχους και προοπτικες.
Σαν δημοτης Κρανιδιου θα ειμαι στο πλευρο της νεας δημοτικης αρχης οποτε μας ζητηθει. Θα σταθω κριτικα απενατι της οταν θα διαφωνησω.
Θα την υπερασπιστω με νυχια και με δοντια οταν τα μεγαλα συμφεροντα πολιτικα και οικονομικα θα την πολεμησουν.
Τι αλλο μπορουμε να κανουμε; Μονο ετσι βημα βημα προχωραμε οι ανθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου