Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η διαλογή και ανακύκλωση επανακτήσιμων υλικών συνεχίζεται με επιτυχία

Από την ιστοσελίδα του Δήμου

     Συνεχίζεται με επιτυχία η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 3 περίπου μήνες  ο Δήμος Ερμιονίδας για την εφαρμογή της διαλογής και ανακύκλωσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, και αυτό παρά τα μεμονωμένα και λιγοστά περιστατικά υπονόμευσης αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

     Οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας στην πλειοψηφία τους ολοένα και περισσότερο καθημερινά ανταποκρίνονται θετικά και αγκαλιάζουν σαν δική τους υπόθεση όλη αυτή την επιχείρηση που εξελίσσεται με επιτυχία, και μάλιστα χωρίς μέσα και προσωπικό.

  Είναι γνωστό ότι από τον Δήμο Ερμιόνης δεν παραλάβαμε κανένα απορριμματοφόρο όχημα. Δεν παραλάβαεμε επίσης ούτε και έναν εργάτη καθαριότητας.

    Σημειώνουμε επίσης ότι η περισυλλογή των απορριμμάτων με ανάθεση σε ιδιώτες εργολάβους καταργήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρ’ όλα αυτά εφαρμόσαμε την διαδικασία της ανακύκλωσης την οποίαν η παρούσα δημοτική αρχή τόλμησε να ξεκινήσει παρά την έλλειψη μέσων και προσωπικού, ακόμα και με την εθελοντική εργασία αιρετών σε θέσεις εργατών καθαριότητας, αλλά και με την απόλυτη συμπαράσταση και κατανόηση των δημοτών μας.

   Μεμονωμένες, προβοκατόρικες και αντιδραστικές ενέργειες δεν πρόκειται να εμποδίσουν την προσπάθειά μας και την συμπαράσταση και στήριξη των δημοτών μας.




    Ήδη έχουν αποσταλεί για ανακύκλωση 45 περίπου τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί-πλαστικό) και αυτή η επιχείρηση της διαλογής και ανακύκλωσης διαρκώς επεκτείνεται.

       Η πρόσφατη πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στην καθαριότητα, η εντός των επομένων ημερών ενοικίαση δύο απορριμματοφόρων οχημάτων και η ενοικίαση κατάλληλου χώρου στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την δράση, για εκσυγχρονισμό και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας.

   Ευχαριστούμε όλους τους δημότες μας και κατοίκους της περιοχής μας για την κατανόηση, συμπαράσταση και συνδρομή τους στην μεγάλη προσπάθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου