Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σύμβαση Δήμου Ερμιονίδας με αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σύμβαση Δήμου Ερμιονίδας με αποκεντρωμένη Διοίκηση

Για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων

Το Δήμο Ερμιονίδας,
επέλεξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για να ξεκινήσει τον κύκλο διευθέτησης εκκρεμών υποθέσεων με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που δείχνει το ενδιαφέρον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών, καθώς και την απόφασή της να "κλείσει" όλες τις εκκρεμότητες του παρελθόντος...

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, που αρχικά είχε συμφωνηθεί με όλους τους Δημάρχους, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρέθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Κρανίδι και υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου Ερμιονίδας.
Από την πλευρά του Δήμου τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την άμεση υλοποίηση της πρωτοβουλίας του κ. Αποστολόπουλου όσο και για το γεγονός ότι η έναρξη αυτής της προσπάθειας έγινε από το Δήμο του.
Παρουσία όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων εξετάστηκε η λίστα με τις 75 εκκρεμότητες που υπάρχουν στην περιοχή σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης υδάτων και δρομολογήθηκαν λύσεις για τη οριστική διευθέτησή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση του Δημάρχου Ερμιονίδας θα εξεταστεί η υπαγωγή της ευρύτερης περιοχής σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης των υδάτων, αφού το πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού είναι μεγάλο στην εν λόγω περιοχή και το πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Η συνεργασία των δύο φορέων (Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου) συμφωνήθηκε να γίνει σε τρία στάδια:
1) Στην εξέταση των φακέλων των εκκρεμών υποθέσεων,
2) Στη διαμόρφωση ειδικής πολιτικής διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή και
3) Στη συγκρότηση κοινής επιτροπής για τη διενέργεια ελέγχων νομιμότητας σε θέματα υδάτων και γενικότερα σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου