Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου και ειδικότερα στους Δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδας δίνει ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ).



(ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ " ΤΑ ΝΕΑ " ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ)


Με απόφασή του ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ)  θα δέχεται στον ΧΥΤΑ Φυλής καθημερινά 90 τόνους σκουπιδιών από τους δήμους αυτούς για διάστημα έξι μηνών, προκειμένου να αποφευχθούν τα ευρωπρόστιμα και μέχρι να προχωρήσουν τα έργα υποδομής για τα απορρίμματα στις περιοχές. Παρά το γεγονός ότι η υποδοχή των σκουπιδιών επιβάλλεται από κοινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του φορέα, ο πρόεδρός του και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε την ανάγκη να συνδράμουν ώστε να σταματήσουν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου να είναι όμηροι των σκουπιδιών.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τρίπολη να γίνει Νάπολι» τόνισε χαρακτηριστικά. «Αυτό που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι αναγκαίες υποδομές στην Πελοπόννησο, ώστε να δοθεί μια και καλή λύση, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς εδώ στην Αττική» προσέθεσε, επισημαίνοντας πως ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει διάρκεια ζωής λιγότερο από δύο χρόνια.
Παράλληλα έθεσε προϋποθέσεις που αφορούν την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος των έξι μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μεταφέρονται τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά κυρίως για την ανάληψη από την κυβέρνηση των ευθυνών ώστε να υπάρξει μόνιμη και οριστική επίλυση του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι συνεχείς έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ποσότητες σκουπιδιών που θα εισέρχονται στον χώρο, καθώς και να προκαταβάλλονται τα προβλεπόμενα τέλη από τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου