Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ;;;


Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους μας να μάθουμε επιτέλους πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, για μελέτες και κόντρα μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες θα επιλύονταν το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αργολίδα αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο, στο σημείο μηδέν δηλαδή, να μην έχουμε τι να κάνουμε τα σκουπίδια μας. Αιτήματα, διαβήματα, προτάσεις, καλοπληρωμένες μελέτες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Εν αναμονή της απάντησης στην αίτησή μας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα μας δοθούν τα στοιχεία που ζητάμε. Ας επιχειρήσουμε μια αναδρομή με στοιχεία – ντοκουμέντα για τον Νομό Αργολίδας και τον πρώην Δήμο Κρανιδίου.  Θα αναγνωρίσουν ίσως κάποτε, έστω και αργά, οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους; Το χρονικό του θέματος από το 2006 μέχρι σήμερα το έχουμε εξαντλήσει. Ας πάμε λίγο παλαιότερα. 

Η πρόσφατη επιστολή μας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου: 
  

Για την ιστορία του θέματος: 


Σύσταση Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αργολίδας:


Ενημερωτική επιστολή της Αναπτυξιακής Νομού Αργολίδας (ΑΝ.Ν.ΑΡ.ΑΕ):


Επιστολή του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αργολίδας προς τους Δήμους του Νομού Αργολίδας.





Εναγώνιες αποφάσεις - προτάσεις του τέως Δήμου Κρανιδίου προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας



  • Αριθμός Απόφασης 67/2003

  • Αριθμός Απόφασης 199/2005




(Σύμφωνα με αυτή την τελευταία απόφαση, το 2005 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κρανιδίου είχε αποφασίσει ότι για την διάθεση των απορριμμάτων του πρώην Δήμου Κρανιδίου θα έπρεπε να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι δύο ΧΑΔΑ, Δισκούρια και Δίδυμα. Γιατί μία μόνο δεν θα χωρούσε τα σκουπίδια του πρώην Δήμου Κρανιδίου. 

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ 2010 ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΘΑ ΧΩΡΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΕ ΠΑΚΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ!    

Οι περιπέτειες γύρω από αυτό το θέμα που ζήσαμε και ζούμε οφείλονται  αποκλειστικά σε όσους πήραν αυτή την πρωτοβουλία και υλοποίησαν αυτή την απόφαση σε συνδυασμό πάντοτε βέβαια με την διαχρονική απραξία της πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου