Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου – 3ης Γιορτής Ελιάς & Ελαιόλαδου




 Ο Δήμος Ερμιονίδας στην προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του, συνεχίζει για συνεχή χρονιά την Γιορτή Ελιάς & Ελαιόλαδου που ξεκίνησε και καθιερώθηκε από το 2011.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2013.

          Οι εκδηλώσεις θα έχουν διήμερη διάρκεια  :
                    Το Σάββατο 2/11 και ώρα 6:30μμ θα γίνουν ενημερωτικές ομιλές με θέμα «Το μέλλον της καλλιέργειας, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της Ελληνικής Ελαιοκομίας» από τον Γεωπόνο κ. Κωστελένο Γεώργιο και «Νέοι Αγρότες και Αγροτική Πολιτική» από τον Πρόεδρο των Νέων Αγροτών Αργολίδας (Ε.Ν.Α.)
κ. Μπινιάρη Βαγγέλη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Κρανιδίου και στην συνέχεια στις 8:30μμ θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες στο προαύλιο του  1ου Δημοτικού  Κρανιδίου .

          Η Κυριακή 3/11 και ώρα 11:00πμ θα περιλαμβάνει το εορταστικό κομμάτι με πολλές εκπλήξεις και ποικιλία τοπικών εδεσμάτων με βάση το ελαιόλαδο μας, που είναι παρασκευασμένα με μεράκι από γυναίκες του Κρανιδίου, αλλά και από επαγγελματίες από όλο τον Δήμο μας.
 

          Η γιορτή από την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε έχει σαν σκοπό την αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελιάς στην οικονομία του τόπου μας και την ανάδειξη και προώθηση του τοπικού ελαιολάδου του Δήμου Ερμιονίδας για την εξαιρετική του ποιότητα με την ονομασία ΠΟΠ “ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΟΔΑΣ” (1994).
          Το χαρακτηριστικό του ελαιολάδου μας είναι το χρυσοκίτρινο χρώμα, η γλυκόπικρη γεύση του και ο τρόπος επεξεργασίας του (σε φυγόκεντρα ελαιοτριβεία), που παράγεται από τις ντόπιες ποικιλίες ελιάς “Μανάκι” και “Κορωνέϊκη”.
         
          Επίσης στην εκδήλωση θα συμμετέχουν παραγωγοί και τυποποιητές, επαγγελματίες του χώρου εστίασης, σχολεία και αρκετές εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας.

          Σας περιμένουμε όλους να γευτείτε τα τοπικά μας προϊόντα και να απολαύσετε τις ομορφιές του τόπου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου