Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011


Μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας για την Πρωτοχρονιά


Αγαπητοί, Δημότες και Δημότισσες του Δήμου Ερμιονίδας,


Με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς του νέου έτους 2012, εύχομαι σε όλους σας να έχετε καλή υγεία, κουράγιο και δύναμη για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί με υπομονή, συνεργασία και αλληλεγγύη τις δυσκολίες που αφήνει πίσω του ο χρόνος που έφυγε, αλλά να αντιμετωπίσουμε και τα χειρότερα που όπως φαίνεται μας επιφυλάσσουν οι διοικούντες τον κόσμο για το έτος 2012.
Το έτος 2011 θα παραμείνει στο χρονολόγιο της ιστορίας σαν η χρονιά της βίαιης ανατροπής των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά συγχρόνως και σαν η χρονιά της ακύρωσης των πολιτικών κατακτήσεων των λαών, και ιδιαίτερα του Ελληνικού λαού, που αποτέλεσε και το πρώτο θύμα αυτού του ακήρυχτου μεν, αλλά εξελισσόμενου με σφοδρότητα κοινωνικοοικονομικού πολέμου. Ο Ελληνικός λαός πέρα από τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης βιώνει σήμερα και την απώλεια της λαϊκής κυριαρχίας και τον περιορισμό της εθνικής μας ανεξαρτησίας, κορυφαία ζητήματα που κατακτήθηκαν στη διαδρομή της ιστορίας μας με αγώνες και βαριές θυσίες.
Αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες, λίγο έως πολύ, όλοι γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι μας περιμένουν τα δύσκολα και τα δυσκολότερα για το 2012. Συνηθίζεται οι τομές του χρόνου να οριοθετούν νέα ελπιδοφόρα και αισιόδοξα ξεκινήματα και σίγουρα οι παραπάνω σκέψεις και διαπιστώσεις ακούγονται και διαβάζονται ως εκτός εορταστικού και πανηγυρικού κλίματος.
Όμως αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες, στη σημερινή τουλάχιστον συγκυρία πιστεύω πως δεν έχουμε το δικαίωμα να εξαπατούμε εαυτούς και αλλήλους παριστάνοντας δήθεν τους αισιόδοξους ή ακόμα και τους αφελείς. Αντίθετα η αναζήτηση της αλήθειας, η αναγνώριση της πραγματικότητας όσο σκληρή και αν είναι αυτή, αλλά και η επίγνωση της ιστορικής μας πορείας συνιστούν τις προϋποθέσεις και τα εφόδια για να σφυρηλατήσουμε την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη αλλά και την αγωνιστική και αισιόδοξη διάθεση, ώστε να ελπίζουμε βάσιμα ότι με τους αγώνες μας θα ανακτήσουμε τα χαμένα μέσα από μια νέα αγωνιστική πορεία εθνικής αυτοσυνειδησίας και αναγέννησης.
Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και δύναμη.

Ο Δήμαρχος
Δημήτρης Καμιζής

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012


Μήνυμα του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή για το νέο έτοςΑγαπητοί δημότες, κάτοικοι και φίλοι επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας,
Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Το 2012 που πέρασε αφήνει πίσω του βαριές συνέπειες για την προσωπική και οικογενειακή ζωή όλων μας, την κοινωνία μας στο μεγαλύτερο μέρος της, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, οικονομική, κοινωνική, πολιτική, εθνική αλλά και κρίση θεσμών και ηθικών αξιών, φαίνεται καθαρά ότι θα συνεχιστεί και το νέο έτος 2013 και ίσως με μεγαλύτερη ένταση, γι’ αυτό απαιτείται από όλους μας να επιδείξουμε αντοχή, δύναμη αλλά και αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να ανατρέψουμε τις συνέπειες και τα δεδομένα αυτής της κρίσης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά είναι η διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, του αγωνιστικού μας φρονήματος και η αναθεώρηση των αξιών και των προτύπων της ζωής μας. Τα παραπάνω αλλά και η στήριξη στις δικές μας δυνάμεις συνιστούν τη μόνη αισιόδοξη προοπτική για το νέο χρόνο που έρχεται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου