Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ...


Δυστυχώς η αγωνία μου και οι παρεμβάσεις μου για τη διάσωση του έργου χαρακτηρίζονταν από τον κ.Σφυρή «πολιτικά παιχνίδια».

Τελικά δεν μάθαμε ακόμα ποια ήταν τα αίτια να μην ομονοήσουν οι εμπλεκόμενοι και να χαθεί το έργο. Ίσως η δικαστική έρευνα, δεν ξέρουμε βέβαια πότε, να ρίξει άπλετο φως σε αυτή την αμαρτωλή υπόθεση. Αναδημοσίευση:

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

 


ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

<Όλοι διαπιστώσαμε ότι μετά από λίγο οι εργασίες σταμάτησαν χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία εξήγηση παρά τις δικές μας οχλήσεις και αιτήσεις – ακόμη δεν έχουν απαντήσει. Από προχθές την Πέμπτη, δύο μέρες τώρα, τρέχουν πανικόβλητοι εν όψει της σημερινής συγκέντρωσης και ομιλίας και της δικής σας κατακραυγής να κάνουν κάτι για να σκεπάσουν τα ορύγματα και να κουκουλώσουν τις τεράστιες ευθύνες τους

.Έχω δηλώσει και έχω δεσμευτεί δημοσίως πως αν και δεν είμαι εγώ Δήμαρχος, δεν πρόκειται να επιτρέψω να χαθεί αυτό το έργο για το οποίο μόχθησα και αφιέρωσα ένα μέρος από τη ζωή μου. Όπως έκανα μέχρι τώρα, θα χρησιμοποιήσω κάθε τρόπο για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Και αυτή εδώ η συγκέντρωσή μας είναι ένας μοχλός πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση.>

Αυτά μεταξύ άλλων είχα αναφέρει στην ομιλία μου στην πάνω πλατεία Κρανιδίου στις 24 Οκτώβρη για το σοβαρό θέμα της αποχέτευσης. Στα πλαίσια αυτής της στάσης μου, στις 2 Νοεμβρίου απέστειλα επιστολή στη βουλευτή Αργολίδας κ Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία στο παρελθόν ασφαλώς είχε αναγνωρισμένη συμμετοχή τόσο στη δημιουργία και κατασκευή του Εργοστασίου Βιολογικού Καθαρισμού στο Κρανίδι όσο και αργότερα στην προώθηση του φακέλου του έργου της αποχέτευσης προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής, μετά από δικό μου αίτημα όταν ήμουν Δήμαρχος .Με την επιστολή μου αυτή της ζήτησα να παρέμβει εκ νέου υπερ του έργου προς τον αποχωρούντα Γ.Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρις ότου τουλάχιστον η νέα Κυβέρνηση τοποθετήσει τον νέο Γ.Γ στη θέση του.

Χθες 13 Νοε.2009 έλαβα απαντητική επιστολή της κ. Παπαδημητρίου , καθ όλα αποκαλυπτική, αν και με πολύ συγκρατημένο τρόπο,των όσων έχουν συμβεί γι αυτό το πολύπαθο έργο το οποίο σήμερα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.

Επειδή τίποτα από όσα αφορούν στη ζωή όλων μας δεν "είναι ιδιωτικού δικαίου" όπως ισχυρίζονται κάποιοι, δημοσιοποιώ και τις δύο επιστολές προκειμένου να λάβουν γνώση οι δημότες μας αφού οι κατ εξοχήν και καθ ύλην αρμόδιοι αποφεύγουν να το πράξουν.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρης Καμιζής Κρανίδι 2 Νοεμβρίου2009
Ιατρός
Δήμαρχος Κρανιδίου
1999-2006
Μητροπολίτη Φωστίνη 1
Κρανίδι Τ.Κ.21300 
Προς
κ.Έλσα Παπαδημητρίου
Βουλευτή Αργολίδας
Βουλή των Ελλήνων
Αθήνα

Θέμα:Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου


Αξιότιμη κυρία Παπαδημητρίου,
απευθύνομαι με την επιστολή μου αυτή σε εσάς για ένα πολύ σοβαρό θέμα, αυτό του έργου της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου για το οποίον παλαιότερα ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ είχατε ενεργήσει για τη χρηματοδότηση και δημιουργία των εργοστασίων βιολογικού καθαρισμού στην Ερμιονίδα αλλά και αργότερα όταν εγώ ήμουν Δήμαρχος Κρανιδίου είχατε και εσείς συμβάλλει στην προώθηση του φακέλου για την χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης από το Ευρωπαικό Ταμείο Συνοχής, ως βουλευτής τότε της κυβερνώσας παράταξής σας. Αυτή σας τη συμβολή έχω αναγνωρίσει κατά επανάληψιν δημόσια.
Τελικά όπως πολύ καλά γνωρίζετε μετά την αίτησή μας προς το Ευρωπαικό Ταμείο Συνοχής και με συντονισμένες ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, η Επιτροπή των Ευρωπαικών Κοινοτήτων με απόφασή της στις 15/12/06 ενέκρινε την ένταξη και χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου έργου με το ποσό των 11.035.000 ευρώ.
Δυστυχώς η νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε μετά από εμάς την 1/1/07 αδιαφόρησε πλήρως το να προωθήσει τις διαδικασίες για την δημοπράτηση, ανάθεση και υλοποίηση των σχετικών εργασιών με αποτέλεσμα, αυτό το μεγαλύτερο έργο που χρηματοδοτήθηκε ποτέ στην περιοχή μας, να μπει σε μεγάλες περιπέτειες και να κινδυνεύει να απολεσθεί.
Μετά από συνεχείς καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, δικές μου προσωπικά αλλά και της δημοτικής ομάδας της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κρανιδίου, αλλά και μετά την έκληση που απεύθυνα με επιστολή μου στις 24/07/08 προς τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νικόλαο Αγγελόπουλο και τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο, το Νομάρχη Αργολίδας και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, το έργο δημοπρατήθηκε, όπως δημοπρατήθηκε, και οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2009.Οι εργασίες μάλιστα ξεκίνησαν με την κατασκευή των αγωγών μεταφοράς στους επαρχιακούς δρόμους Κρανιδίου – Κοιλάδας και Κρανιδίου-Πορτοχελίου και με την κατασκευή ενός τμήματος εσωτερικού δικτύου στο Πορτοχέλι.Οι εργασίες αυτές που ξεκίνησαν στους επαρχιακούς δρόμους μετά από τόση σημαντική καθυστέρηση στην καρδιά της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας χωρίς καν να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη πινακίδα, αλλά αντί αυτής πανώ με έμμεσο διαφημιστικό περιεχόμενο για τον Δήμαρχο κ. Σφυρή, διεκόπησαν αιφνιδιαστικά στις αρχές Σεπτέμβρη χωρίς μέχρι σήμερα ούτε η ΔΕ.Υ.ΑΚ Κρανιδίου ούτε ο Δήμος Κρανιδίου ούτε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να δώσουν καμία εξήγηση. Μάλιστα στις 3 Σεπτεμβρίου με αίτησή μου που κατέθεσα στην ΔΕ.Υ.ΑΚ ζητούσα να μου χορηγηθούν αντίγραφα των εγγράφων που έχουν σχέση με το έργο αλλά μάταια ακόμα αναμένω κατά παράβαση της Δημοκρατικής τάξης και της νομιμότητας. Τα παραπάνω κατήγγειλα δημόσια και σε ομιλία μου σε συγκέντρωση στην πλατεία Κρανιδίου στις 24/10/09.
Εν τω μεταξύ το εγκαταλελειμμένο έργο και λόγω των τελευταίων ισχυρών βροχοπτώσεων δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την κυκλοφορία των οχημάτων στους παραπάνω επαρχειακούς δρόμους δημιουργώντας συγχρόνως μια τραγική εικόνα εγκαταλελειμμένου τόπου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό κ. Παπαδημητρίου, το έργο για το οποίο αγωνιστήκαμε όλοι από κοινού για την χρηματοδότηση και υλοποίησή του, κινδυνεύει να χαθεί λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων συνεπεία των τραγικών παραλήψεων και των λαθεμένων χειρισμών της παρούσας Δημοτικής Αρχής και της ΔΕ.Υ.ΑΚ Κρανιδίου. Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι ως χρονικό όριο για τις επιλέξιμες δαπάνες αυτού του έργου έχει οριστεί από την εγκριτική απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής η 31η Δεκεμβρίου 2009. χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά αυτών που την οφείλουν. Κυκλοφορούν εν τω μεταξύ, διάφορες φήμες για σοβαρές κακοτεχνίες, αφόρητες πιέσεις, παραιτήσεις, σοβαρές καταγγελίες των εμπλεκομένων στο έργο και άλλα.
Αξιότιμη κ. Παπαδημητρίου επειδή είστε σε θέση να αντιληφθείτε τους σοβαρούς κινδύνους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την διακοπή και απώλεια της χρηματοδότησης του έργου, επειδή το εγκαταλελειμμένο έργο δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την οδική ασφάλεια και επειδή κάθε ώρα που περνάει είναι σε βάρος του έργου, του τόπου μας και των κατοίκων, σας καλώ και σας παρακαλώ να παρέμβετε υπέρ του έργου προς τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου έως ότου τουλάχιστον αναλάβει καθήκοντα ο νέος Γενικός Γραμματέας ο οποίος εύχομαι και ελπίζω να θέσει το θέμα αυτό ως υψίστης προτεραιότητας στον πίνακα των ενεργειών του .Τέλος σας παρακαλώ εάν έχετε κάποια ενημέρωση για την τύχη του έργου παρακαλώ να με ενημερώσετε και εμένα ως κατεχόμενο από μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία για την υλοποίησή του.


Κοινοποίηση δύο έγγραφα

Με τιμή
Δημήτρης Καμιζής

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Βουλευτής Αργολίδος- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ναύπλιο, 13 Νοεμβρίου 2009Προς
κ. Δημ. Καμιζή
Ιατρό, Δ/ντη Κέντρου Υγείας
Μητροπολίτη Φωστίνη 1
Κρανίδι, Τ.Κ. 21300


Αγαπητέ κ. Καμιζή,

Έλαβα τις επιστολές σας προς εμένα και τις κοινοποιήσεις των εγγράφων σας προς τον τέως Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Με αδικήσατε –τηλεφωνικά- λέγοντας ότι επειδή δεν σας απήντησα άμεσα, ίσως να μην ασχολήθηκα με την πορεία του έργου.

Γνωρίζετε, όπως και τώρα και στο παρελθόν έχετε παραδεχθεί, ότι για μένα η υποχρέωσή μου να συμβάλλω στην προώθηση των έργων του νομού δεν επηρεάζεται από την κομματική ή και την ανθρώπινη σχέση μου με τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό ισχύει πάντοτε αλλά, ας μου συγχωρηθεί να έχω και αυξημένο ενδιαφέρον για τα έργα που έχουν και την δική μου σφραγίδα. Και αυτό το Έργο, για το οποίο, κύριε Καμιζή, ποτέ δεν είχα την μικροψυχία να ακυρώσω την θεμελιακή συμβολή σας, ως άλλοτε Δημάρχου Κρανιδίου, έχει και την δική μου μικρή σφραγίδα για την οποία εξάλλου και προς τιμήν σας, με τιμήσατε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την ένταξή του (με αρ. 1) στην Εθνική λίστα.

Δεν θα αγγίξω τις καταγγελίες, τις υποψίες, τις διχογνωμίες και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των εμπλεκομένων που παρατηρώ με θλίψη και που μόνο ζημιά στο έργο μπορεί να επιφέρουν…Ό,τι έγινε, έγινε (για τώρα!). Υπάρχει χρόνος για αναζήτηση ευθυνών. Η προσωπική μου γνώμη –μετά από επαρκή πληροφόρηση και ό,τι στοιχείο μπόρεσα να έχω – κατασταλάζει ότι η μέγιστη των ευθυνών είναι η αδυναμία κάποιων για συνεργασία και βέβαια η ανεπάρκεια των υπευθύνων σε πολλές πτυχές και επίπεδα.

Ας δούμε όμως το διακύβευμα:
Εδώ που είμαστε σήμερα (ένα μήνα προ της νόμιμης ημερομηνίας για παράδοση αποπερατωμένου έργου) μπορεί να πάρουμε παράταση ενός έτους αρκεί να αποδείξουμε ότι θα αξιοποιηθεί σωστά ο χρόνος και το χρήμα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από πρόσφατη συμμετοχή μου σε σύσκεψη στα γραφεία της υπεύθυνης του Ταμείου Συνοχής, με την παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου, της Περιφέρειας, της ΔΕΥΑΚ, του Δήμου και των Συμβούλων, φάνηκε ότι μπορεί να διευθετηθούν οι τεταμένες σχέσεις (για τις οποίες εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα), αλλά φάνηκε κυρίως, ότι οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για την παρουσίαση του Εθνικού Αιτήματος για «διάσωση» του Έργου, στις Βρυξέλλες, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους προς αυτή την κατεύθυνση. Ας πω επίσης, απλά προς το παρόν, ότι και στις Βρυξέλλες το κλίμα είναι Καλό. Αυτονόητο είναι ότι εγώ θα κάνω ότι μπορώ.

Ας πέσουν λοιπόν οι τόνοι. Το Έργο είναι το κοινό μας Μέλλον και για μερικούς από εμάς και η δικαίωση του χθες και του σήμερα.

Δεν είναι αυτά τα δύο, δυο εξαιρετικοί λόγοι για να παραβλέψουμε τα μικρά και τα ασήμαντα;Φιλικότατα

Έλσα Παπαδημητρίου
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Δικά μου σχόλια:
1.Ευχαριστώ την βουλευτή κ Έλσα Παπαδημητρίου για την απάντησή της και για την ενημέρωση της με το λίγο έστω φως που ρίχνει,καθώς και για το συνεχές ενδιαφέρον της γι αυτή την υπόθεση.
2.Είναι απίστευτο τι γίνεται πίσω από την πλάτη μας.
3.Διερωτώμαι τι έχουν να χωρίσουν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου , του Δήμου Κρανιδίου , της Δ.Ε.Υ.Α Κρανιδίου , των συμβούλων διαχείρισης του έργου , ώστε να έχουν τεταμένες μεταξύ τους σχέσεις κι αυτό φυσικά να αποβαίνει σε βάρος του έργου;
4. Από την πλευρά μου οι τόνοι θα πέσουν τότε και μόνο όταν το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου επανέλθει σε τροχιά υλοποίησης και ολοκλήρωσης.
5. Εύχομαι στο πρώτο κρίσιμο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου ,που από ότι κατάλαβα "παίζεται" η τύχη του έργου στις Βρυξέλλες , οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων να έχουν ομονοήσει και με τη συνδρομή του νέου Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πιστεύω να έχει τοποθετηθεί μέχρι τότε , αλλά και της κυρίας Έλσας Παπαδημητρίου , βουλευτή Αργολίδας, και του επίσης βουλευτή Αργολίδας αλλά και Υπουργού κυρίου Γιάννη Μανιάτη, το έργο αυτό τελικά να διασωθεί προς όφελος του τόπου μας και των κατοίκων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου