Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Θα επαναληφθεί η μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ.


  Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα και έντονες παρεμβάσεις του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή και του Αντιδημάρχου Γιάννη Τσαμαδού, επιτέλους υλοποιείται η απόφαση που είχε ληφθεί προ τριμήνου περίπου σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, παρουσία του Υπουργού κ.Μανιάτη, του Περιφερειάρχη Αττικής κ.Σγουρού, άλλων υπηρεσιακών παραγόντων και στην οποία συμμετείχαν και οι ανωτέρω εκπρόσωποι του Δήμου Ερμιονίδας.
  Η γραφειοκρατία αλλά και κυρίως οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των Δημάρχων της Αττικής καθυστέρησαν σημαντικά την έκδοση της απόφασης, για την οποία καθοριστική υπήρξε και η βούληση του Υπουργού Γιάννη Μανιάτη.
   Με αυτό τον τρόπο δίνεται πάλι μια προσωρινή λύση στο μεγάλο αδιέξοδο της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο ο Δήμος Ερμιονίδας <<κληρονόμησε>> από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 
  Η επιμονή μας στις προεκλογικές θέσεις της παράταξης και του Δήμου Ερμιονίδας αργότερα, για ήπια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων , δικαιώθηκε απόλυτα. Ήδη έχουμε ολοκληρώσει όλα τα βήματα για την εφαρμογή της Ανακύκλωσης στο Δήμο μας και αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων μας και κυρίως των δημοτών μας, με στόχο την αύξηση του όγκου των ανακυκλώσιμων και την μείωση του όγκου των σύμμεικτων. 
  
  Ο Δήμος μας ήδη έχει υποβάλλει πρόταση ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ για την εφαρμογή της Κομποστοποίησης. Ο συνδυασμός της όσο το δυνατόν αποδοτικότερης ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης είναι η μοναδική λύση καθότι το θρυλούμενο εργοστάσιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν ξέρουμε ούτε πότε θα γίνει ούτε και αν θα γίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου