Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής μας, πραγματοποίησε 2 δράσεις.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/4 και την Παρασκευή 12/4 από το Δημοτικό Σχολείο και το Γενικό Λύκειο Ερμιόνης, η οποία περιελάμβανε δενδροφύτευση. Φυτεύτηκαν 150 δενδρύλλια πεύκης και πικροδάφνης στη Μαγούλα, στο δρόμο που κατευθύνεται στον Ι.Ν. Ταξιάρχη και περιμετρικά της παιδικής χαράς της Αγίας Ερμιόνης. Σκοπός της δράσης πέρα από τη αύξηση του πρασίνου είναι η περιβαντολλογική ευαισθητοποίηση των νέων πολιτών. Την όλη δράση συντόνισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κος Ιωάννης Κρητσωτάκης.
 





 
 
Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλήνιας δράσης του Let’s do it Greece τη Κυριακή 14/4. Σκοπός της δράσης ήταν να καθαρίσουμε όσες πιο πολλές παράλιες, υγροβιότοπους και οικοσυστήματα μπορούσαμε μέσα σε μια μέρα! Παραπάνω από 100 εθελοντές από 23 φορείς και συλλόγους έλαβαν μέρος. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας (Κ.Ε.Α.Π.Δ.Ε.) εξόπλισε με γάντια, μάσκες και σακούλες τους εθελοντές και είχε το γενικό συντονισμό. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε 8 ομάδες. Καθαρίστηκαν τα εξής σημεία: Λάκκες, Θυννί, οι παραλίες περιμετρικά του Αγίου Δημητρίου στη Κοιλάδα, τμήμα του έλους της Κοιλάδας, ο λιμένας Πορτοχελίου, η μεγάλη παραλία της Βερβερόντας, Δάρδιζα, μεταλλεία, Μπίστι, Κάπαρη και τμήμα του έλους της, Λαμπαγιαννά και Λάζες. Ο όγκος των σκουπιδιών και των αντικειμένων ήταν μεγάλος, παραπάνω  από 40 κ.μ. πλαστικό, 7 καρότσες ογκώδη αντικείμενα και
20 κ.μ. λοιπά απορρίμματα στη πλειοψηφία τους απόβλητα ψαράδων.
Αυτό που όλοι αποκομίσαμε μετά το τέλος της δράσης δεν ήταν ότι πρέπει να μαζεύουμε τα σκουπίδια μας αλλά ότι δε πρέπει να τα πετάμε!
Θα συνεχίσουμε αυτού του είδους τις δράσεις και στο μέλλον διότι ειδικά στα έλη έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα! 
Στην ιστοσελίδα www.letsdoitgreece.org θα βρείτε λεπτομέρειες από τη δράση όλων των ομάδων, πολλές φωτογραφίες αλλά και τη λίστα όλων των φορέων που πήραν μέρος! Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το Διοικητικό Συμβούλιο της Φυσιολατρικής ομάδας Ερμιονίδας και το σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη πολύτιμη βοήθεια τους στη προετοιμασία της δράσης! 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!









Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Α.Π.Δ.Ε

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΟΥΖΟΥΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου