Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ




Όπως είναι γνωστό, είχε ανακοινωθεί επικείμενη επίσκεψη επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (επιτροπή αναφορών) μεταξύ άλλων χώρων στην Πελοπόννησο και στο χώρο του δεματοποιητή Σταυρού Διδύμων. Η ημερομηνία της επίσκεψης είχε οριστεί για την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στο χώρο αυτό είναι γνωστή και στο πανελλήνιο μετά από επανειλημμένες αναφορές και διαβήματα του Δήμου μας προς κάθε αρμόδιο αλλά και στον τοπικό και όχι μόνο, ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Είναι γνωστό επίσης, ότι ο χώρος αυτός λειτουργούσε μετά την διάλυση του ΦΟΔΣΑ Αργολίδας με την ευθύνη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντί λοιπόν των επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι προφανώς από τα στοιχεία που έχουν, είχαν πεισθεί για την επικρατούσα τραγική κατάσταση, οι οποίοι τελικά δεν επισκέφτηκαν τον χώρο, τον χώρο επισκέφτηκε ο κ.Σάν.


Ο κος Σάν…


Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου ο Αντιδήμαρχος κ.Κούστας ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου δεματοποίησης που διατηρεί εκεί ακόμα προσωπικό φύλαξης, ότι τον φύλακα της βάρδιας τον επεσκέφθησαν τέσσερις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας μιλούσε σπαστά Ελληνικά και του είπε ότι είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση για έλεγχο, αλλά επειδή περίμεναν να έρθουν άλλοι πέντε από την Αθήνα σε καμιά ώρα, του έδωσε τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου για να τους ειδοποιήσει αμέσως μόλις φτάσουν οι άλλοι από την Αθήνα, όπως του είπε. Μαζί με τον αριθμό του έδωσε και το όνομά του και του είπε ότι λέγονταν κος Σάν και απεχώρησαν.

Επειδή από την πλευρά του Δήμου είχαμε σκοπό να τους επιδώσουμε, σε περίπτωση που έρχονταν οι επιθεωρητές, φάκελο με έγγραφα και στοιχεία για την όλη υπόθεση, ο Αντιδήμαρχος κ.Κούστας επεχείρησε να έρθει σε επαφή με τους υποτιθέμενους επιθεωρητές τηλεφωνώντας στον αριθμό που είχαν αφήσει στο φύλακα, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον σχηματισμό του αριθμού στο κινητό του τηλέφωνο στην οθόνη του βγήκε το όνομα γνωστού και εξαιρετέου δημότη μας από την περιοχή Φούρνων που ήταν αποθηκευμένο και βέβαια δεν ολοκλήρωσε την κλήση. Εν τω μεταξύ ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Τσαμαδός επισκέφθηκε τον χώρο για να δει τι συμβαίνει, όπου και διασταυρώθηκε με αυτοκίνητο που εξέρχονταν από τον δρόμο που οδηγεί στον δεματοποιητή, στο οποίο επέβαιναν ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ.Σφυρής με συνεπιβάτες τον κ.Σταύρο Γεωργίου και τον κ.Πέτρο Πέτρου. Ο φύλακας του χώρου επιβεβαίωσε όσα είχαν προηγηθεί και του έδωσε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου. Σε λίγο ο κ.Τσαμαδός βγήκε και αυτός από τον χώρο και θέλοντας να διαπιστώσει τι τελικά συμβαίνει, κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό του προς τη διασταύρωση Λουκαϊτίου. Εκεί είχε σταματήσει το αυτοκίνητο με τον κ.Σφυρή και τους υπόλοιπους, οι οποίοι όταν τον είδαν έφυγαν από αυτή τη θέση. Επιστρέφοντας ο κ.Τσαμαδός προς το χώρο του δεματοποιητή είδε στην αρχή του δρόμου στη σκιά ενός δέντρου τον Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης κ.Σπανό να περιμένει εκεί. Όταν δε τον ρώτησε αν περιμένει κάτι, του απάντησε αμήχανα ότι άργησαν… και ο κ. Τσαμαδός διασταύρωσε και από το δικό του κινητό τηλέφωνο αποπειρώμενος να καλέσει τον κ.Σάν, ότι επρόκειτο για τον ίδιο καλό δημότη μας.

Το περιστατικό πράγματι είναι για γέλια, αλλά αν προσπαθήσει κανείς να το δει από τη σοβαρή του πλευρά είναι και για κλάματα για όσους κατέστρωσαν σενάριο αστυνομικής φαντασίας, με πιθανό σκοπό να έρθουν σε επαφή με τους επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τελικά δεν ήρθαν.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου