Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αρνητικός ο Γιάννης Σγουρός στη συνέχιση της μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής

 
 
Αρνητικός όπως αναμένοταν ήταν ο Περιφεριάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη συνέχιση της μεταφοράς των απορρρμμάτων της Πελοποννήσου στον ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής.
Το μεγάλο αυτό προβλημα πρέπει επι τέλους να επιληθεί στο επιπέδο της Περιφέρειας  Πελοποννήσου ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στο θέμα του αναδόχου του εργοστασίου της τελικής διαχείρισης και την πρόσφατη  έναρξη της λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.Ελλάδα

Στο κόκκινο η διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου, λέει ο Ι.Σγουρός

Στο κόκκινο η διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου, λέει ο Ι.Σγουρός
(Φωτογραφία: ΑΠΕ ) 
 
 
 
Αθήνα

Η βιωσιμότητα του ΕΔΣΝΑ διακυβεύεται λόγω των διογκωμένων χρεών του Οργανισμού, τονίζει ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και περιφερειάρχης Αττικής Ιωάννης Σγουρός.

Η διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου, «κρέμεται από τεντωμένο σκοινί», προειδοποιεί και πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να θέσει το ζήτημα των χρεών, παρελθόντων ετών, του ΕΔΣΝΑ.

Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός, συνέπεια των διογκωμένων χρεών του οργανισμού είναι «ανά πάσα ώρα και στιγμή, να κρέμεται από ένα τεντωμένο σκοινί η διαχείριση απορριμμάτων του λεκανοπεδίου. Διακυβεύεται η βιωσιμότητα του φορέα, που υλοποιεί εθνικής σημασίας έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη, την οικονομία και την απασχόληση, με συγχρηματοδότηση από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Σγουρός ξεκινά επίσης, συζήτηση για ένταξη του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Η πρότασή του θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και με το σωματείο των εργαζομένων.

Ακόμη, κατά τη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, διατυπώθηκε η κατηγορηματική αντίθεση του Συνδέσμου στη συνέχιση μεταφοράς απορριμμάτων από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2013 υπογράφηκε ΚΥΑ από τον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την οποία για έξι μήνες θα μεταφέρονται από τους δήμους Τριπόλεως και Ερμιονίδας καθημερινά 90 τόνοι απορριμμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Οι σχετικές συμβάσεις εκπνέουν στα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου