Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ...

 ΤΩΡΑ...
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ανέπαφοι οι μισθοί των βουλευτών

Μακριά από μας κι ας είναι σ' όλους τους άλλους... Αυτό φαίνεται πως εφαρμόζουν πιστά οι «εθνοπατέρες», αφού στον προϋπολογισμό της Βουλής ο «κωδικός» τους είναι σχεδόν ο μόνος που δεν καταγράφει απώλειες.

Ανέπαφοι οι μισθοί των βουλευτών

Και μπορεί το σύνολο των πολιτών να βλέπουν να συρρικνώνεται ή στη χειρότερη να εξαφανίζεται το εισόδημά τους, για τους βουλευτές όμως δεν υπάρχουν προβλεπόμενες μειώσεις για το 2014 σε σχέση με το 2013. Μπορεί δε να «θεσμοθετούν» τη μερική απασχόληση με μισθούς πείνας των 400 και 500 ευρώ, ωστόσο οι ίδιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα 8.200 μεικτά ή 6.500 καθαρά ευρώ τον μήνα.
Ολα λοιπόν παίρνουν την... κατηφόρα και μειώνονται στη Βουλή, εκτός από τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ενώ οι μισθοί των υπαλλήλων μειώνονται, αλλά όχι και τόσο πολύ, αφού με απόφαση της κυβέρνησης οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι «πρόλαβαν» και εντάχθηκαν στα ρετιρέ των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων. Οπου «ρετιρέ» οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (με τους οποίους εξομοιώθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλής).
Από το σχέδιο του προϋπολογισμού της Βουλής που δημοσιοποιήθηκε χθες και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα το απόγευμα προκύπτουν μειώσεις 6.853.000 ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του 2013, με τις μειώσεις να προέρχονται κυρίως από τις μειώσεις μισθώσεων κτιρίων, δαπανών λειτουργίας κ.ά. και όχι -φυσικά- από τις αποδοχές των βουλευτών.


ΚΑΠΟΤΕ...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου