Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ κ.ΣΦΥΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ




  Συνεχίζεται χωρίς όριο, φραγμό και ντροπή το ολίσθημα του κ.Σφυρή και της Παράταξής του. Πρόσφατα αυτό εκδηλώθηκε, για πολλαπλή φορά, με προσπάθεια παραποίησης και ερμηνείας κατά το δοκούν, εγγράφου του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ.
  Η προσφιλής και γνώριμη σε όλους πλέον τακτική του εμφανίζεται με προχθεσινή του δήλωση – ανάρτηση σε blogs του Νομού Αργολίδας και με την τοποθέτησή του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου «βαρύγδουπα» αναφέρει:
«Το Παρατηρητήριο απέρριψε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ερμιονίδας για το 2014»!!!
  Μεγάλο το ψέμα του, αλλά ακόμα μεγαλύτερη η αποτυχία της προσπάθειάς του να παραπλανήσει και να φοβίσει την κοινή γνώμη και τους Δημοτικούς Συμβούλους και να δυσφημίσει τον Δήμο Ερμιονίδας και τις υπηρεσίες του.
  Οι δημότες μας πρέπει να γνωρίζουν πως ο νόμος του Καλλικράτη με σαφήνεια αναφέρει ότι: Ο προϋπολογισμός καθώς και όλες οι αποφάσεις των οργάνων διοίκησης του Δήμου μας εγκρίνονται ή απορρίπτονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
  Το «Παρατηρητήριο» των ΟΤΑ, μιας και όλοι ξέρουμε την Ελληνική Γλώσσα, ελέγχει και κάνει παρατηρήσεις στον προϋπολογισμό αλλά και σε όλα τα θέματα οικονομικής φύσης και τις απευθύνει προς όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Αυτό ακριβώς έγινε και στο συγκεκριμένο θέμα, ως φαίνεται και ως διαπιστώνει ο καθένας που ξέρει απλά Ελληνικά, από το σχετικό έγγραφο.
  Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας ενσωμάτωσε τις παρατηρήσεις – υποδείξεις αυτές, στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του 2014, που ψηφίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
  Αντί λοιπόν ο κ.Σφυρής και η παράταξή του να τηρούν «σιγή ιχθύος» και αντί να ευχαριστούν την Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου μας που 3 χρόνια τώρα κατορθώνουν να καταρτίσουν προϋπολογισμό, όταν την όλη λειτουργία του Δήμου και κυρίως την οικονομική 3 χρόνια τώρα την έχει σημαδέψει και χαρακτηρίσει η «οικονομική αιμορραγία» και όχι μόνο, από την τραγική επιλογή του κ.Σφυρή και των τότε διοικούντων τους πρώην Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης να εγκαταστήσουν και να φορτώσουν στις πλάτες των δημοτών και τον δεματοποιητή και τις τρομερές του συνέπειες περίπου 1.000.000 €, που έχουν πληρώσει οι δημότες για να έχουμε το " ανάθεμα " του Σταυρού Διδύμων και για να μεταφέρονται τα απορρίμματά μας στον ΧΥΤΑ Φυλής, έχουν το θράσος «να ζητάνε και τα ρέστα».
  Οι συγκεκριμένοι με το μεγάλο τους «Εφεύρημα» τον δεματοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων, δημιούργησαν στο Σταυρό Διδύμων το αίσχος με τα δέματα πληρωμένα από τους δημότες και παρατημένα στο έλεος του Θεού και της φύσης και τα χύδην απορρίμματα να αναφλέγονται καθημερινά και οι δημότες να έχουν πληρώσει από τον Φεβρουάριο του 2013 περίπου 50.000 € σε χωματουργικά μηχανήματα για εργασίες κατάσβεσης.
  Έχουν λοιπόν και το θράσος αντί να κρύβονται, να «πληροφορούν» δήθεν, τους δημότες για τα δρώμενα στον Δήμο Ερμιονίδας υποτάσσοντας όμως αυτή την πληροφόρηση στο βωμό της μικροψυχίας, της παραποίησης των εννοιών και των εγγράφων, του ψεύδους, της διαστρέβλωσης της αλήθειας και του μικροκομματικού τους συμφέροντος.
  Τέλος, δημόσια ρωτάμε πάλι τον κ.Σφυρή αυτό που επανειλημμένα τον ρώτησε ο Δήμαρχός μας Δημήτρης Καμιζής και τεχνηέντως και αμήχανα δεν απαντούσε και αναμένουμε μια σαφή και καθαρή απάντηση. Σε ποιο σημείο του εγγράφου του «Παρατηρητηρίου» λέει αυτό που αρκετά ύπουλα διατυμπανίζει ο κ.Σφυρής, ότι δηλαδή: «ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»;

ΚΟΥΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου