Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σημαντική πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού Σωματείου "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ" για την διαχείριση των απορριμάτων εκδηλώνεται με τήν διοργάνωση Ημερίδας στο "ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΡΒΑ" το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα. Το πρόβλημα είναι πιά πολύ σοβαρό καί αφού οι κατά νόμο αρμόδιοι φορείς δηλαδή η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ κατ΄ αρχήν και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στη συνέχεια δεν κατάφεραν εδώ και μία δεκαετία να δώσουν λύση. Συζητήσεις επί συζητήσεων και διάφοροι σχεδιασμοί καί μελέτες υπήρξαν αναποτελεσματικοί και βρίσκονται στις καλένδες ενώ το πρόβλημα έχει φτάσει στο απροχώρητο!

ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΡΩΝ.

Σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων ΜΑΣ πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικότεροι αν διέπονται από τις παρακάτω αρχές και αντιλήψεις:

  1. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
  2. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
  3. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ Η ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΜΑΣ
  4. Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΑΣ
  5. ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ.
  6. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
  7. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ
  8. ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΕΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ και ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου