Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Συμμετέχοντας και εγώ σ΄αυτή τη συμβολική δράση για την ευαισθητοποίηση όλων μας αλλά και για την υπενθύμιση ότι ΓΗ σημαίνει ζωή και ότι η γη έχει να φιλοξενήσει ακόμα αμέτρητες ανθρώπινες και άλλες ζωές καθώς και ότι δεν είμαστε οι τελευταίοι κάτοικοί της, δημοσιοποιώ τα παρακάτω κείμενα που μιλούν, με λίγες μόνο λέξεις, για τη ΓΗ, για τη ΖΩΗ, για τον ΑΝΘΡΩΠΟ, για το ΘΕΟ και τα οποία πολλοί από μας πιστεύω τα έχουμε υπόψιν. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι χρειάζεται αυτή την ώρα όχι μόνο να σβήσουμε τα φώτα αλλά και να σιωπήσουμε εμείς και οι μηχανές μας. Και οι πιο ευαίσθητοι και ρομαντικοί από εμας ας ξαπλώσουμε κατά γης αυτή ή κάποια άλλη ώρα, να αφουγκραστούμε το σφυγμό της από τα έγκατά της, να νιώσουμε τον πόνο και τις πληγές που της προκαλέσαμε, να αισθανθούμε την δύναμή της!

3 σχόλια:

  1. ωραια τα λογια...αλλα ποτε θα προχωρησουμε σε εργα να δειξουμε οτι αγαπουμε την γη...αλλα αν δεν την αισθανθουμε "αδελφή μας",οπως την ζουσε και την αισθανοταν ο Ινδιάνος κανείς νομίζω δεν θα μπορεσει να κανει κατι στη γη και για τη γη!
    θα ευχομουν να κατανοουσαμε την γενικη δοξολογικη διάθεση της εκκλησιαστικης παράδοσης...αλλα ουτε και ο γράφων την κατανοεί αφού ρυπαίνει με το αυτοκίνητο του την ατμόσφαιρα και τωρα πο σας γραφει απομιζα ενεργεια "γαιώδη" και προς την γην ωφέλιμον!
    αρα ας εχουμε αυτοκριτικη διάθεση σε όλα τα θέματα!
    ευχαριστουμε για τα κείμενα και ειδικα του Ινδιάνου σοφού αδελφού μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας.Συμφωνώ οτι η αγάπη για οτιδήποτε είναι έμπρακτη υπόθεση.Την αισιοδοξία μου για την συνέχεια της ζωής δεν την στηρίζω τόσο στίς καλές μας προθέσεις και στα λόγια μας όσο κυρίως στην δύναμη της αντίστασης της γης και της φύσης γενικώτερα αλλά και στην πρόνοια του θεού από την οποία δεν εξαιρείται η διαμόρφωση θετικής σκέψης, λόγου και αντίστοιχης πράξης και δράσης του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυσικα...αλλα δεν μπορουμε την ευλογημενη προνοια του Θεου να την βλεπουμε ως μια ατραπο η οποια και θα πατηθει απο τους φορεις του ανθρωπινου πολιτισμου οτι και αν κανουν αυτοι!εχουμε ολοι ευθυνη και ολοι θα δωσουμε λογο στον Λογο των όντων και μόνον αληθώς όντα, τον Θεό μας, ο οποίος μας προίκησε με εμφυτη αγαπη για τη φυση!
    σημερα ειχα την εμπειρια να ερθουν μονον πεντε παιδια στην παιδικη νεανικη συναξη και πηγαμε στο Σαλάντι, εβλεπα τα παιδια να παίζουμε με τη φύση χωρίς να προσέχουν τίποτα σ' αυτή!εβλεπα τα παιδια να την ψηλαφουν χωρις να φοβούνται τις συνέπειες κάποιου κινδύνου που ελλοχεύει...τα έβλεπα να την βιώνουν την επαφή τους με τη φύση σαν να ηταν η πρώτη φορά που έτραχαν παρα την θάλασσαν!
    και διαπίστωσα ότι έτσι μας έφτιαξε ο Θεός να ζούμε μέσα στη φύση ερωτικα δωσμένα ως όντα ΄σ' αυτην για να την αγαπήσουμε ως μια οδό που οδηγει στη δικη μας ποιοτικότερη ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή