Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...

Σεμνά και ταπεινά έδωσε το παρόν του στην ημερίδα που διοργάνωσε η παρέμβαση πολιτών Ερμιονίδας στις 7 Μαρτίου στο Περιβολάκι του Τορβά ο πατέρας Θεμιστοκλής Μπάζος, ο παπα-Θέμης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτί η πρωτοβουλία του παπα-Θέμη για την ανακύκλωση των αποριμμάτων έχει προχωρήσει πολύ πιό μπροστά από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό είναι πια γνωστό και φανερό στη Κοιλάδα. Στην παραπάνω φωτογραφία ο ιερομένος που εικονίζεται δίπλα σε σακούλες σκουπιδιών και άλλους εθελοντές και εθελόντριες, είναι ο παπα-Θέμης που τότε το 2002 ήταν Διάκονος. Και ήταν τότε που ανταποκρίθηκε από τους πρώτους στο κάλεσμα μου ως Δημάρχου για να καθαρίσουμε εθελοντικά με την υποστήριξη του Δήμου Κρανιδίου τη γνωστή τοποθεσία "Βρυσούλα" από τα σκουπίδια που ασυνείδητα δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας για χρόνια πετούσαν. Σε μία ημέρα τότε είχαν συγκεντρωθεί με μηχανήματα αλλά και με τα χέρια των εθελοντών 60 φορτηγά αυτοκίνητα σκουπίδια!
Η ευαισθησία λοιπόν και η οικολογική συνείδηση του παπα-Θέμη είχε δώσει δείγματα γραφής πολύ νωρίτερα. Αυτό αλλά και άλλες πρωτοβουλίες που έχει πάρει αυτός ο πρωτοπόρος αλλά και ταυτόχρονα τόσο σεμνός Ιερωμένος είναι που καθιστούν την Εκκλησία ΖΩΣΑ μέσα στη κοινωνία και στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων. Μήπως όμως και η ίδια η χριστιανική διδασκαλία μεταξύ των άλλων δεν έχει και βαθιά οικολογικό περιεχόμενο? Τέτοιοι Ιερείς καθ' όλα Διάκονοι και οι πράξεις τους είναι που στηρίζουν ακόμα στις μέρες μας την Ορθόδοξη πίστη μας και όχι άλλοι μεγαλοσχήμωνοι και Ιερομόναχοι σαν αυτούς του Βατοπεδίου. Για τα όσα λίγα παραπάνω ανέφερα ζητώ συγνώμη από τον ίδιο τον παπα-Θέμη διότι γνωρίζω πολύ καλά ότι η σεμνότητα του δε θα ενέκρινε μια τέτοια τιμητική για το πρόσωπο του αναφορά. Είναι κάποια πράγματα όμως που πρέπει να λέγονται.

2 σχόλια:

  1. Η ευχάριστη έκπληξη διαδέχεται την ελπίδα.....

    Με μεγάλη έκπληξη μάθαμε για την δημιουργία ενός νέου ιστολογίου στη γειτονιά μας.

    Ειλικρινά, υποδεχόμαστε με πολύ μεγάλη ανακούφιση και ελπίδα την δημιουργία ενός ιστολογίου του οποίου ο δημιουργός και διαχειριστής έχει προσφέρει στο παρελθόν και συνεχίζει να προσφέρει στην επαρχία μας τα μέγιστα.

    Καλωσορίζουμε τον κο Δημήτριο Καμιζή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και πρώην Δήμαρχο Κρανιδίου στο χώρο του διαδικτύου.

    Ευελπιστούμε σε έναν ανοικτό, δημοκρατικό και γόνιμο διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.

    Αναμένουμε την τοποθέτηση του σε καίρια ζητήματα.

    Καλη αρχή...........
    Αναρτήθηκε από π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπα-Θέμη, σε ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή και τα καλά σου λόγια. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σου που έχουν σχέση με τα προβλήματα και το καλό του τόπου μας. Ζητώ συγνώμη από εσένα και όλους τους παλαιούς γείτονες του χώρου για τις τεχνικές μου αδυναμίες και ελλείψεις. Οι απαντήσεις και όι αντιδράσεις μου για ένα επίκαιρο και ουσιαστικό διάλογο μπορεί να είναι λίγο καθυστερημένες και ίσως αυτό να είναι κουραστικό.
    Κάθε βοήθεια και υπόδειξη δεκτή με ευχαρίστηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή