Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ



Σε επιστολή μου που ως πολίτης αυτής της χώρας είχα αποστείλει στον Πρωθυπουργό,είχα αναφερθεί στην εκτίμηση μου ότι η πατρίδα μας βρίσκεται ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση, σε έναν μάλιστα ακήρυκτο εναντίον της πόλεμο. Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται ότι αυτό γίνεται κοινή αντίληψη και πεποίθηση με αναφορές και άμεσες πλέον απειλές και κατά της εδαφικής ακεραιότητας τής χώρας μας. Στην εξέλιξη πλέον αυτού του πολέμου οι ιταμές προκλήσεις και απειλές περιλαμβάνουν και τα νησιά μας αλλά και το μεγαλύτερο σύμβολο του Ελληνικού Πολιτισμού την ίδια την Ακρόπολη!!! Κανένας μας πλέον δεν έχει το δικαίωμα να διασκεδάζει και να υποβαθμίζει αυτές τις προκλήσεις και τις απειλές πολύ περισσότερο από όλους δε ,δεν έχει αυτό το δικαίωμα η πολιτική μας ηγεσία ολόκληρη.

Έχει αναγνωρισθεί ο εχθρός;

Έχει σχέδιο απόκρουσης η ηγεσία;

Έχουν προετοιμασθεί οι αμυντικές γραμμές;

Έχει προετοιμασθεί ο Λαός για αντίσταση;

Ποιοι είναι οι σύμμαχοι μας; Έχουμε συμμάχους;


-------------------------------------------------------------------------------------------------


08.02.2010


Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου


Κύριε Πρωθυπουργέ,

επιτρέψετε μου με την παρούσα επιστολή να σας εκφράσω σαν πολίτης αυτής της χώρας ορισμένους προβληματισμούς, σκέψεις, και ενδεχομένως προτάσεις μπροστά στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Δεν έχω σπουδάσει οικονομικές επιστήμες, διαθέτω το κοινό νου του μέσου Έλληνα πολίτη και στο διάβα της ζωής μου, έχω αποκομίσει σαν εμπειρία κάποιες γνώσεις πρακτικής οικονομίας σαν αυτές που διαθέτουμε πιστεύω όλοι οι ώριμοι σε ηλικία Έλληνες πολίτες.

Συμμερίζομαι και εγώ την αγωνία σας καθώς και την αγωνία των συνεργατών σας στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της θρυλούμενης οικονομικής κρίσης και παρακολουθώ μέσα από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης τις προσπάθειες που κάνετε και τις αποφάσεις λαμβάνετε. Θα προσπαθήσω και εγώ με όσο περιληπτικότερο τρόπο μπορώ να σας μεταφέρω διαπιστώσεις, προβληματισμούς, σκέψεις και συναισθήματα που με διακατέχουν ως πολίτη της δοκιμαζόμενης σήμερα πατρίδας μας με σκοπό να συμβάλω και εγώ σε κάτι θετικό, όσο ελάχιστο και αν είναι αυτό, για την ανόρθωση της πατρίδας μας σε αυτούς εδώ τους δύσκολους καιρούς.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακολουθώντας τα βραδινά και όχι μόνον δελτία ειδήσεων από την τηλεόραση και διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων αισθάνομαι ότι η πατρίδα μας , έχει εμπλακεί σε «εμπόλεμη» κατάσταση και δέχεται παντοειδείς επιθέσεις και προσβολές. Κάθε βράδυ ρουκέτες και πύραυλοι διαφόρων τύπων, ιδιαίτερα δε αυτοί οι πύραυλοι τύπου spreads διασχίζουν τον ελληνικό ουρανό και πέφτουν μέσα σε κάθε σπίτι που έχει ανοιχτή την οθόνη της τηλεόρασης. Ίσως πρόκειται για έναν ακήρυχτο πόλεμο, αλλά πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα , ίσως όχι απολύτως αδικαιολόγητα ,από τις κυβερνήσεις και τα επιτελεία όλων των συμμαχικών μας χωρών, από τους ετέρους μας στην Ε. Ε και την Ο. Ν. Ε., από τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας στο Ν.Α.Τ.Ο, από διεθνείς τράπεζες και οικονομικούς οργανισμούς και διάφορα άλλα κέντρα οικονομικής εξουσίας και παρέμβασης.. Μόνον οι ουδέτερες και οι Αραβικές χώρες απέχουν από αυτό τον ορυμαγδό επιθέσεων.Όσο αυτές οι πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος της χώρας μας εξελίσσονται, τόσο μου δημιουργείται η πεποίθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά όχι απλά σε μία σοβαρή οικονομική κρίση, αλλά μπροστά σε μία μεγάλη εθνική κρίση με αλυσιδωτές συνέπειες και με άγνωστη σε σχέση με το μέγεθος των καταστροφικών της αποτελεσμάτων έκβαση. ...........................................................................................



(η συνέχεια στη σχετική ανάρτηση)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου