Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗ

Χρήστος Μπαλαμπάνης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας προς την κ. Χρύσα Τσίρνα- Μπαλαμπάνη

.
Περί στεφανιών στο μνημείο των Ηρώων ο λόγος...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν αρμόζει στον χαρακτήρα μου να απαντώ με μια επιστολή.
Προτιμώ την απευθείας αντιπαράθεση.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να το κάνω, διαβάζοντας την επιστολή της κυρίας Χρύσας Τσίρνα – Μπαλαμπάνη στο blog σας (εικονοσκόπιο), για την υποβάθμιση και την απαξίωση όλων των συλλόγων και φορέων του Ηλιοκάστρου από την νέα δημοτική αρχή, όπως τονίζει.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:
Τα στεφάνια κατατέθηκαν σύμφωνα με την σειρά που όριζε η πρόσκληση με απόφαση της δημοτικής αρχής.
Εκ μέρους όλων των Συλλόγων και Φορέων έγινε κατάθεση από τον εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού.
Είχε ήδη ενημερωθεί, από την προηγούμενη ημέρα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προσωπικά από εμένα, για το πως και ποιος φορέας θα κατέθετε στεφάνι εκ μέρους όλων των Συλλόγων και Φορέων χωρίς να εκφραστεί οποιαδήποτε αντίρρηση.
Εάν κάποιος ήθελε να καταθέσει στεφάνι με δική του πρωτοβουλία είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει.
Εκ μέρους μου δόθηκαν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κυρία Κατερίνα Δαγρέ - Καλλίνη, στους Δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου και στη Νηπιαγωγό για την άριστη εορταστική εκδήλωση στο Δημοτικό σχολείο και την παρέλαση των μαθητών.
Όσον αφορά το «κέρασμα» προς τους συμπολίτες μας και τα παιδιά μας, έγινε με πρωτοβουλία δική μου και του Προέδρου της κοινότητας Ηλιοκάστρου με δικά μας έξοδα, όπως έγινε και στην εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα και όχι με έξοδα του Δήμου και των συμπολιτών μας.
Ο πατριωτισμός, η αγάπη προς τον τόπο μας, τους συνδημότες μας και τα παιδιά μας, δεν μετρώνται με ποια σειρά κατατέθηκαν τα στεφάνια.
Μετρώνται με την καθημερινότητα και την προσφορά προς τον τόπο μας.
Θα πρέπει να γνωρίζει η κυρία Τσίρνα ότι, με την κατάθεση στεφάνου αναγνωρίζεται και τιμάται αυτός που έδωσε την ζωή του για την πατρίδα και την ελευθερία και όχι αυτός που το καταθέτει.
Φαίνεται ότι μάλλον έχετε παρεξηγήσει την ιστορία.
Όσον αφορά την εμπάθεια και την μικροψυχία, είναι έννοιες άγνωστες προς εμένα.
Ας αφήσουμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν…

Τελειώνοντας, όσοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους πρακτικές υπηρετούν μόνον προσωπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αποβαίνοντας τελικά εις βάρος της ποιότητας ζωής και των χρημάτων των συμπολιτών μας.

Με την υπάρχουσα δημοτική αρχή, όλα αυτά, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Χρήστος Μπαλαμπάνης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου