Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ- ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η διήμερη εκστρατεία ενημέρωσης για την Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών . Το Σάββατο 5/4 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Λυκείου Κρανιδίου έλαβε χώρα η ενημερωτική εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή τον Κο Στέλιο Γραφάκο, Παιδίατρο- Αιματολόγο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,Διευθυντή της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων " Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα" και ξεκίνησαν οι εγγραφές εθελοντών- δοτών. Στήν έναρξη της εκδήλωσης διαβάστηκε θερμό μήνυμα της κας Βαρδινογιάννη η οποία δεν παρευρέθη λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.
Σήμερα ο κύριος Γραφάκος και οι συνεργάτιδές του επισκεύτηκαν  Κοιλάδα, Ερμιόνη και Δίδυμα και δέχτηκαν τις αιτήσεις 100 και πλέον εθελοντών- δοτών. Από τους εθελοντές έλαβαν το κατάλληλο βιολογικό υλικό ελέγχου συμβατότητας για την εγγραφή τους στην Εθνική και Παγκόσμια Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.   
Οι εκδηλώσεις του διημέρου έγιναν υπο την αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας, με συνδιοργανωτές τον σύλλογο "Ελπίδα", τον Ι.Ν Ευαγγελιστρίας Κοιλάδας και τον ΑΟ Κορωνίς Κοιλάδας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου