Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΑΣ ΞΕΘΩΡΙΑΣΑΝ




Ήρθε η ώρα λοιπόν, εμ δε θα ερχόταν; Τα φερέφωνα «τσιράκια» που διέδιδαν τα έργα που ήταν καθ’ οδόν με έτοιμες μελέτες που ποτέ δεν είδαν ούτε αυτοί ούτε εμείς σιώπησαν!Βασισμένοι και βυθισμένοι μέσα στο ψέμα γυμνώθηκαν εκ του αποτελέσματος και γεννάται το ερώτημα. Προς τι όλη αυτή η ανούσια προπαγάνδα μετεκλογικά; Προεκλογικά πουλήσατε κωλοφωτιές για φανάρια, μα μετεκλογικά, αντί να κρυφτείτε, συνεχίσατε μέχρι «χθες» τις ψεύτικες εξαγγελίες έργων! Τώρα, μετά από δυόμισι χρόνια λουφάξατε οι πάντες, είναι αργά όμως, δεν περνάνε αυτά στους Κρανιδιώτες πολίτες, θα σας «εξοστρακίσουν» στις δημοτικές εκλογές του 2010.
Οι μελέτες σας ξεθώριασαν στα ερμάρια, τα μεγαλόπνοα προγράμματα πήραν των οματιών τους, τα οράματα έγιναν αγερικά. Όσο για τα έργα, αφήστε τα, έρχεται (Κυριακή κοντή γιορτή) ο άξιος και αποφασιστικός Καμιζής να γυρίσει και πάλι το διακόπτη της δημιουργίας! Τι να κάνουμε αγαπητοί συμπολίτες μου, συμβαίνουν αυτά στην πολιτική όπως και στην καθημερινότητα, επιδιώκουμε το καλύτερο, μα μπαστούνια μας έρχονται! Τα «παπαγαλάκια» κούρνιασαν και αυτά τα μέχρι πρόσφατα λαλίστατα και ασύστολα ψευδόμενα περί έργων, ευταξίας και ικανοτήτων, τώρα με αποφεύγουν, χάθηκαν από την πιάτσα, πάλι καλά, κάτι είναι και αυτό, είναι ένδειξη μεταμέλειας, έγιναν σοφότεροι!
Αμάν πια βρε παιδιά δεν είσαστε εις θέση να κουνήσετε ούτε ένα πετραδάκι, συντηρήστε –προς Θεού- ό,τι βρήκατε από εμάς. Εμείς που γνωρίζουμε, αγαπάμε και υπηρετούμε την αυτοδιοίκηση σας κατανοούμε, δε μπορείτε, αυτό όμως που χρειάζεται ανάλυση είναι, τι στο καλό περιμένουν τα υγιή στοιχεία που διαθέτετε, ποια επιφοίτηση τελοσπάντων αναμένουν για να αποχωρήσουν αξιοπρεπώς μία ώρα αρχήτερα, πριν δηλαδή την ώρα της κρίσεως σε ενάμιση χρόνο που ο λαός του ευρύτερου Δήμου Κρανιδίου θα τους στείλει αναπιστρεπτί εκεί από όπου ήρθαν; Ο γράφων δεν έχει καμία εμπάθεια, οι πολίτες το γνωρίζουν, απλώς μεταφέρει στον τύπο, στον «Παρατηρητή» ό,τι αφουγκράζεται από την συνεχή επαφή με τον κόσμο ο οποίος τρίβει τα μάτια του με τα έργα που δε βλέπει, τσιμπιέται μπας και κάνει λάθος στις εκτιμήσεις του, αναρωτιέται για το μέλλον του ευλογημένου τόπου μας, προβληματίζεται για την περίεργη ακινησία των ανθρώπων στους οποίους επένδυσε στις δημοτικές εκλογές του 2006 και τώρα, αυτός ο απελπισμένος κόσμος το μόνο που του μένει να κάνει είναι να περιμένει να κυλήσει ο χρόνος για τις εκλογές του 2010. Ήρθε η ώρα, αγαπητοί μου φίλοι, να απορρίψουμε το Ελληνικό, το δικό μας γνωμικό: "Έλα βρε παιδιά, τέσσερα χρόνια είναι, θα περάσουν." Δεν είναι έτσι όμως, διότι να τι έγινε, καθυστέρησε η ανάπτυξη, ήρθαμε αρκετά χρόνια πίσω και αυτοί πεισματικά κρατάνε την εξουσία-ντε και καλά- παρά την οφθαλμοφανή διαφοροποίηση του λαού που συνιστά αν μη τι άλλο, έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό και αντίθεση με το κοινό αίσθημα του λαού!Τι να σας πρωτοειπεί κανείς, είναι λίγο ότι ένας πρώην Πρόεδρος της Κοιλάδας, ο Ανδρέας ο Λέκκας, δεν άντεξε άλλο, έλυσε την σιωπή του και σας «καταχέριασε» για την εγκατάλειψη αυτού του τόπου; Η αλαζονία της εξουσίας σας τυφλώνει και δε μπορείτε να διανοηθείτε τι έκανε αυτόν τον άνθρωπο- τον αναμορφωτή/μεταρρυθμιστή της Κοιλάδας να εκραγεί σε τέτοιο βαθμό; Σε ισχνούς οικονομικούς και θεσμικούς καιρούς ο Λέκκας δημιουργούσε. Η Κοιλάδα είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα ψαροχώρια-λιμάνια της Ευρώπης και εσείς την αγνοείτε.
Το άτυχο Πορτοχέλι θα το μετατρέπατε σε Σαν Τροπέ της Ελλάδας, κοροϊδέψατε τον κόσμο του, «ασσστε-σσα-πέραν» «λεβέντες» μας κάντε το χρέος σας (την ύστατη τούτη ώρα) και φύγετε το ταχύτερο δυνατόν, δεν είναι αργά, ο λαός θα το εκτιμήσει, οι ευφυείς άνθρωποι αλλάζουν γνώμη, ενώ οι ανόητοι ποτέ! Το μεγάλο πρόβλημα είσαστε εσείς (όχι όλοι) που ασχολείσθε με τα κοινά, ο κόσμος που σας ανέδειξε άλλα προσδοκούσε και άλλο του βγήκε!!!Προσωπικά κατανοώ και θλίβομαι βαθύτατα για τον τραυματισμένο πολιτικό εγωισμό σας που «πολεμάτε» να καλύψετε την έλλειψη έργων με θεάματα και «κν-γ-γάκια» σε διάφορες γιορτές ή επετείους!!!
Αγαπημένοι μας Πορτοχελιώτες δημοτικοί και τοπικοί επιλεγμένοι άρχοντες όλων των συνδυασμών και παρατάξεων, εκμεταλλευτείτε τη μία σταλιά περηφάνειας που υπάρχει σε μία γωνιά του «είναι» σας και τότε θα καταλάβετε ότι μία κίνηση σας μένει, ίσως η τελευταία, να συνέλθετε σε συμβούλιο όλοι σας, να συντάξετε το προσήκων μανιφέστο στο οποίο θα αναφέρετε τις διαμαρτυρίες σας για τα κακώς κείμενα και το οποίο θα παραδώσετε στον καθ’ύλην αρμόδιο αξιωματούχο του Δήμου Κρανιδίου μαζί με τις παραιτήσεις σας!!! Τότε και μόνο τότε θα μπορείτε να βλέπετε τους συγχωριανούς σας στα μάτια, πάρτε πρωτοβουλίες δημιουργίας ή φύγετε με το κεφάλι ψηλά. Η κριτική είναι συστατικό της δημοκρατίας, αντέξτε την.
Αυτά για σήμερα, υγιαίνετε
Τάσος Στάικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου