Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΣ

Κύριε Δαμαλίτη,
Απαντώντας λίγο καθυστερημένα σε σχετικό σχόλιο σας της Πέμπτης 2-12-2010 σας γνωρίζω τα εξής : συμμερίζομαι την αγωνία σας αλλά και αυτή των δημοτών μας για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στους δύο Δήμους σήμερα, Ερμιόνης και Κρανιδίου τους οποίους πρόκειται να διαδεχθεί ο νέος Δήμος Ερμιονίδας και βέβαια ποιά θα είναι η πραγματική κατάσταση και εικόνα των δύο δήμων η οποία ασφαλώς και θα επηρεάσει το ξεκίνημα και την πορεία του νέου Δήμου μας.
Πιστέψτε με κύριε Δαμαλίτη ότι διακατέχομαι από την ίδια βαθιά αγωνία, αλλά και ανησυχία για το ίδιο θέμα και από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών προσπαθώ να συγκεντρώσω αφενός μεν στοιχεία για τα οικονομικά και το προσωπικό των δύο δήμων αφετέρου δε να ενημερώνομαι συνεχώς για ότι έχει σχέση με ξεκίνημα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ συμμετέχοντας σε ενημερωτικές συναντήσεις και ημερίδες όπως πρόσφατα έκανα μαζί με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους Δήμων Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στην Πάτρα στις 1 και 2 Δεκεμβρίου. Είναι βέβαια και το άλλο μεγάλο θέμα του νέου πλειστηριασμού του κτήματος της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι στις 8-12-2010 που προσπαθώ να αποτρέψω. Τα στοιχεία λοιπόν που μέχρι τώρα έχω συγκεντρώσει είτε επίσημα είτε ανεπίσημα από τους δύο δήμους (Ο Δήμος Ερμιόνης απάντησε στο σχετικό αίτημά μου ενώ ο Δήμος Κρανιδίου συνεχίζει να το αποφεύγει) είναι :
Ο Δήμος Ερμιόνης στις 22-11-2010 ανακοίνωσε οικονομικές υποχρεώσεις ύψους 1.136.561,00€ με τάση αύξηση αυτού του ποσού μέχρι 31-12-2010 όπως μου ειπώθηκε προφορικά. Στον ίδιο δε χρόνο, σημείωνε ταμειακό υπόλοιπο 525.265,00€ από το οποίο όπως επίσης μου ειπώθηκε προφορικά ένα ποσό περίπου 235.000,00€ πρόκειται να πληρωθεί μέχρι τέλους του έτους για το εκτελούμενο έργο του Δημαρχείου Ερμιόνης και με τα υπόλοιπα θα πληρωθούν άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις. Μέχρι την ημέρα επίσης αυτή, το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ερμιόνης φαίνονταν να έχει υπόλοιπο 154.804,00€.
Ο Δήμος Κρανιδίου δεν έχει δώσει καμία απάντηση από ανεπίσημες όμως πληροφορίες μου, το ποσό των 2.500.000,00€ που κος Σφυρής ανέφερε ότι υπήρχε στο ταμείο του Δήμου λέγεται ότι όχι μόνον δεν υπάρχει αλλά και εδώ πιθανόν να υπάρχουν οφειλές.
Στη Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου τη διαχείριση της οποίας καλύπτει επίσης πέπλο μυστηρίου φαίνεται να υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες μου από την Περιφερειακή Δ/νση Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο εργολάβος του έργου “ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ” διέλυσε την εργολαβία επίσημα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές (το είχαν αποκρύψει και αυτό) σε βάρος του έργου και της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Δεν φτάνει δηλαδή ότι χάνονται τα χρήματα τα οποία προορίζονταν για το έργο (11.035.000,00€), αλλά καλείται και η ΔΕΥΑΚ να πληρώσει και τα σπασμένα τα οποία ανέρχονται περίπου στο ποσό των 2.000.000,00!!! Αυτή είναι μια απίστευτη πραγματικά και τραγική εξέλιξη η οποία οφείλεται όπως κατά καιρούς άλλωστε είχαμε επισημάνει στα τραγικά λάθη και την ανεπάρκεια της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και του Δήμου Κρανιδίου. Δε γνωρίζουμε το ύψος των υπόλοιπων υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΚ
Μια άλλη δημοτική επιχείρηση αυτή των σφαγείων (ΔΕΣΦΑΚ) λόγω αδιαφορίας και κακής διαχείρισης του Δήμου Κρανιδίου πρόκειται να οδηγηθεί κατά πληροφορίες μας σε “εκκαθάριση” με καταστροφικές επιπτώσεις για την ίδια την επιχείρηση και την ύπαρξη και τη λειτουργία των Σφαγείων.
Ειλικρινά κύριε Δαμαλίτη, δεν ξέρω και δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μας περιμένει. Ασφαλώς τα παραπάνω δε συνιστούν πλήρη εικόνα της κατάστασης και γι αυτό το λόγο έχω καταλήξει στην απόφαση να ζητήσω αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου πλήρη επίσημη απογραφή των οικονομικών στοιχείων του εξοπλισμού και του υλικού των δύο δήμων των επιχειρήσεών τους και των νομικών τους προσώπων. Ώστε και εμείς να γνωρίζουμε αλλά και ο λαός της Ερμιονίδας από πού ξεκινάμε και προς τα πού θα βαδίσουμε. Σε καμία περίπτωση εγώ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως “άλλοθι” το χαρακτηρισμό καμένη γη ακόμα και αν η κατάσταση αποδειχθεί χειρότερη και από αυτό τον χαρακτηρισμό. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι αυτό που είπα και προεκλογικά ότι θα δουλέψουμε σκληρά και οι πράξεις μας θα είναι όλες στο φως. Δεν είμαι σίγουρος αν η γαλήνη ακολουθεί τη θύελλα, ή την προμηνύει.


Με εκτίμηση,
Δημήτρης Καμιζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου