Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ"

Δημήτρης Καμιζής



Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας Κρανίδι, 29 Δεκεμβρίου 2010


Μητροπολίτη Φωστίνη 1


Κρανίδι Τ.Κ. 21300




Προς :

 
α) τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας

Πελοποννήσου

β) τον εκλεγέντα Περιφερειάρχη

κ. Πέτρο Τατούλη



Θέμα: έργο «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου»



Σχετικά με το αναφερόμενο θέμα σας γνωρίζω και σας προτείνω τα εξής:



1. Όπως γνωρίζετε και όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα υπάρχουσα σχετική επίσημη αλληλογραφία το έργο «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» που εγκρίθηκε με την CC12006 GR16CPE001 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το ποσό των 11.035.000 Ευρώ, σήμερα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την έγκριση και χρηματοδότηση του, παρουσιάζει μηδενική (0) απορρόφηση κονδυλίων από το εγκεκριμένο ποσό της χρηματοδότησης.

Από την σχετική αλληλογραφία επίσης προκύπτει ότι η απόπειρα κατασκευής του έργου από τον φορέα διαχείρισης του (Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου) απέτυχε πλήρως και μετά τις όποιες παρατάσεις, αφού σήμερα τέσσερα χρόνια μετά την έγκριση του έχει κατασκευαστεί το 10% περίπου του έργου και μάλιστα με τόσο κακότεχνο τρόπο που χρειάζεται ανακατασκευή , ενώ η εργολαβία έχει διαλυθεί και η υπόθεση αυτή έχει παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα για διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών και διοικητικών ευθυνών. Το έργο αυτό δηλαδή έχει ουσιαστικά καταστραφεί και κινδυνεύει να απενταχθεί και να ματαιωθεί αφού και η τελευταία παράταση που είχε δοθεί λήγει την 31.12.2010.

2. Για τους παρά πάνω λόγους, σας παρακαλώ να ενεργήσετε και μέσω των αρμοδίων οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας, για την εξ’ υπ’ αρχής ανανέωση της έγκρισης αυτού του τόσο χρήσιμου για τον τόπο μας έργου, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 3 ετίας όπως προέβλεπε η αρχική έγκριση ώστε το έργο να κατασκευασθεί από την αρχή.

3. Αυτονόητη είναι η εκκαθάριση της προηγούμενης εργολαβίας με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τον καταλογισμό διαχειριστικών, αστικών και ενδεχομένως ποινικών ευθυνών σε όσους ευθύνονται για αυτή τη καταστροφική εξέλιξη του έργου.

Με τιμή

Δημήτρης Καμιζής







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου