Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...


Με αφορμή σχόλιο με τίτλο «Η ΠΠΣΕ τελείωσε την διαδέχεται η ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.» που δημοσιεύτηκε στα ηλεκτρονικά μέσα στις 19/01/2014 από τον αγαπητό φίλο Μάκη Κατσαΐτη και με ευκαιρία την ίδρυση νέας παράταξης υπό τον κ.Λάμπρου, θέλω να πω τα εξής:
1.Η Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας, η Παράταξή μας, «δεν τελείωσε ούτε πρόκειται να τελειώσει», τουλάχιστον πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014. Ούτε βέβαια την διαδέχεται η υπό ίδρυση νέα παράταξη με πρωτοβουλία του κ. Τάσου Λάμπρου, ο οποίος είναι ενεργό και δραστήριο μέλος μέχρι σήμερα της Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας και θα είναι μέχρι του πέρατος της θητείας μας και ίσως και κάποια άλλα μέλη της. Δεν έχει ληφθεί άλλωστε ούτε κάποια σχετική απόφαση διάλυσης της παράταξής μας, ούτε ο κ. Λάμπρου έχει παραιτηθεί από μέλος της. Ο κ. Λάμπρου επέλεξε, όπως είχε άλλωστε κάθε δικαίωμα, να ξεκινήσει την ίδρυση νέας παράταξης διακηρύσσοντας νέες αρχές και θέσεις και όχι να τεθεί επικεφαλής της Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας μετά την έγκαιρη δήλωσή μου ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να είμαι Δήμαρχος στη νέα δημοτική περίοδο. Αυτό είναι μια επιλογή για την οποία ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην υπό ίδρυση παράταξη έχουν ασφαλώς την ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται με παρρησία το έργο μας.

2.Η Παράταξή μας, η «Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας», είναι παρούσα τα τελευταία 16 χρόνια στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας. Είναι η παράταξη που υλοποίησε με επιτυχία και παρά τα σοβαρά αντικειμενικά προβλήματα και εμπόδια, τις δύο μεγάλες διοικητικές μεταρρυθμίσεις του Καποδίστρια και του Καλλικράτη. Είναι η παράταξη των μεγάλων έργων, της ένταξης έργων σε κοινοτικά και άλλα προγράμματα. Είναι η παράταξη των μεγάλων τομών στη κοινωνική ζωή του τόπου μας και τον πολιτισμό.
Το 2014 είναι χρονιά που θα γίνουν αυτοδιοικητικές εκλογές. Μετά την ειλημμένη και δημοσιοποιημένη απόφασή μου να μην είμαι πάλι υποψήφιος Δήμαρχος, η Παράταξή μας, η Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας, με τα τόσα θετικά πεπραγμένα ασφαλώς δικαιούται να έχει ιστορική συνέχεια στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα.
Όσο και αν τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των πολιτικών οργανώσεων και παρατάξεων, άλλο τόσο οι παρατάξεις με τέτοια και τόσο θετική προσφορά οφείλουν να δώσουν βήμα και συνέχεια στην πορεία τους, είτε αυτόνομα είτε συμμαχώντας με άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, πράγμα το οποίο άλλωστε μέχρι σήμερα διακρίνει τις στρατηγικές μας επιλογές.  
3.Σε κάθε περίπτωση η «Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας» θα παραμείνει ζωντανή και δραστήρια και ο τρόπος συνέχισης της δράσης, του έργου μας και της συμμετοχής της στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποφασιστεί σύντομα. Οι χιλιάδες δημότες και δημότισσες, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι της παράταξής μας που μας εμπιστεύτηκαν τόσες φορές, συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται και περιμένουν από εμάς σήμερα, ιδιαίτερα μέσα σε αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα και τον τόπο μας συγκυρία, να συνεχίσουμε τη δράση και το έργο μας.
Ο λαός της Ερμιονίδας στη συντριπτική του πλειοψηφία περιμένει από εμάς να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ευθύνης, να ενοποιήσουμε τις προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις του τόπου και να διαλύσουμε το θολό προεκλογικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί.

Ο Επικεφαλής της
Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας
και Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Καμιζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου