Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ:10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ




Κάθε φορά με την ευκαιρία των εορτών και γενικότερα των αργιών αναδεικνύεται η μεγάλη ανεπάρκεια του Δήμου Κρανιδίου και στον τομέα της καθαριότητας. Τις ημέρες αυτές που η περιοχή μας δέχεται σημαντικό αριθμό επισκεπτών και όπως είναι φυσικό αυξάνεται ο όγκος των απορριμμάτων η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, αντί να πυκνώσει και να ενισχύσει την κίνηση των απορριμματοφόρων για τη συγκομιδή τους κάνει ακριβώς το αντίθετο. Τις ημέρες του Πάσχα οι κάδοι μέσα στο Κρανίδι ήταν ξεχειλισμένοι και γύρω τους συσσωρευμένα απορρίμματα αφού λόγω των αργιών έκανε να περάσει απορριμματοφόρο δύο και τρεις ημέρες! Τις εικόνες που είδαμε και που είδε όλος ο κόσμος και μάλιστα κατά την περιφορά του Επιταφίου, είχαμε πολλά χρόνια να αντικρύσουμε. Αυτό έγινε αντικείμενο συζητήσεων και αρνητικού σχολιασμού και από τους δημότες μας αλλά και από τους επισκέπτες. Και να φανταστεί κανείς ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή παρέλαβε μία πολύ καλά οργανωμένη Υπηρεσία καθαριότητας και με εγκατεστημένο εργολάβο, του οποίου τη σύμβαση έχει ανανεώσει και η ίδια.
Κατά τη διάρκεια των οκτώ χρόνων που η παράταξή μας φρόντιζε τα δημοτικά πράγματα, ακολουθώντας και τις κατευθύνσεις του Δημάρχου μας,οχι μόνον κάναμε καθημερινή περισυλλογή των απορριμμάτων ανεξάρτητα από το αν ήταν γιορτή, αργία ή καθημερινή μέρα, αλλά πολλές φορές εκτελούνταν διπλά και τριπλά δρομολόγια μέσα στην ίδια μέρα και από την ίδια περιοχή όταν ο όγκος των σκουπιδιών το επέβαλε. Η βασική κατεύθυνση σχετικά τα θέματα που αφορούσαν την καθαριότητα, ήταν αυτά να αντιμετωπίζονται με επιμονή και σχολαστικότητα διότι αυτό συσχετίζεται με τη δημόσια υγεία και με την πολιτισμένη εικόνα που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος Δήμος, που ταυτόχρονα είναι και τουριστικός προορισμός και μάλιστα δύο ώρες από την Αθήνα.
Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε όλους πλέον τους τομείς της δημοτικής δράσης είναι τόσο εμφανής, που έχει γίνει αντικείμενο καθημερινών συζητήσεων ακόμα και μεταξύ των εξαπατηθέντων ψηφοφόρων της παράταξης που διοικεί σήμερα το Δήμο.


Γιάννης Τσαμαδός
Δημοτικός Σύμβουλος
πρώην Αντιδήμαρχος καθαριότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου