Σάββατο 25 Απριλίου 2009

"ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ" της Λενέτας Στράνη








Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα πολύ αξιόλογη ποιητική συλλογή της Λενέτας Στράνη από τις εκδόσεις "στιγμή". Η Λενέτα Στράνη , συγγραφέας μέχρι τώρα κυρίως παιδικών παραμυθιών , θεατρικών έργων αλλά και επιμελήτρια εκδόσεων, είναι ιδιαίτερα γνωστή σε εμάς γιατί φρόντισε και επιμελήθηκε με πολλή αγάπη την έκδοση από το Δήμο Κρανιδίου του βιβλίου για τον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΕΠΟΥΛΗ. Καλωσορίζουμε αυτή την πρώτη της ποιητική συλλογή για την οποία ήδη από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας της, έχουν γραφεί θριαμβικές κριτικές.
Αν οι ποιητές είναι θηρευτές λέξεων και κρυπτογράφοι κρυφών νοημάτων, τότε με την ποιητική αυτή συλλογή της "ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ" , η Λενέτα Στράνη έστησε μια μεγάλη χρονο-γέφυρα που μας συνδέει με τους τελευταίους μας μεγάλους ποιητές, που μας φέρνει ξανά σε επαφή με την αυθεντική και γνήσια ποίηση.
Μέσα στη γενικότερη εικαστική και πνευματική ένδεια των τελευταίων χρόνων, είχαμε πολύ καιρό να αισθανθούμε λέξεις ελληνικές, να περιδιαβούμε ακτές, ποτάμια , ξέρες, να σταθούμε προσκυνητές σε δωμάτια και ξωκλήσια αγαπημένα, να απογειωθούμε από ονειροδρόμια.
Πάει καιρός που είχαμε να διαβούμε ανάμεσα σε Μυρσίνες, Μυρτιές, Νάρκισσους, Μαργαρίτες και Πυγολαμπίδες.
Πάει καιρός που είχαμε να βγούμε στα ανοιχτά και να αρμενίσουμε με τα ιστιοφόρα της αναζήτησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου