Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΛΕΣΧΗ

άλλοτε.......και τώρα......




Η λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης Κρανιδίου στο κτίριο "Θούθουλα" ξεκίνησε ουσιαστικά το έτος 2000 με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή και με τη συμπαράσταση εθελοντριών κυριών από το Κρανίδι, που πλαισίωσαν και υποστήριξαν τη λειτουργία της μέχρι και το 2006. Το τελευταίο διάστημα είχε προσληφθεί και υπάλληλος βιβλιοθηκονόμος για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της.
Όλα αυτά τα χρόνια με το ενδιαφέρον των προέδρων και των μελών των διοικητικών της συμβουλίων, αρχικά με πρόεδρο τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή και στη συνέχεια με Πρόεδρο τον φιλόλογο καθηγητή Αντώνη Ζαραφωνίτη, η δημοτική βιβλιοθήκη παρέμενε ζωντανό κύτταρο της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου ανοιχτή στο ευρύ κοινό, ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο του καθένα, ανοιχτή στους μαθητές και τα σχολεία, με πλήθος εκδηλώσεων κυρίως σχετικά με παρουσιάσεις βιβλίων.
Η απήχηση από αυτή τη δραστηριότητα είχε σαν αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων οι οποίοι προσέφεραν με δωρεές σημαντικά βιβλία, αλλά και χρήματα για την επισκευή και την ανακαίνιση του κτιρίου και τον εκσυγχρονισμό της. Ο Δήμος Κρανιδίου επίσης κάθε χρόνο διέθετε οικονομικούς πόρους, που εγγράφονταν στον προϋπολογισμό της βιβλιοθήκης για την υποστήριξη της λειτουργίας της. Το πιο σημαντικό όμως από όλα κατά τη γνώμη μου, αλλά και τη γνώμη πολλών ανθρώπων είναι ότι αυτός ο ζεστός χώρος της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κρανιδίου, έγινε κυριολεκτικά μία κυψέλη για δημιουργική απασχόληση και πνευματική αναζήτηση, ανοικτή σε οποιονδήποτε το επιθυμούσε, με πυρήνα την εθελοντική ομάδα γυναικών του Κρανιδίου.
Δυστυχώς μετά την αποχώρησή μας από τα δημοτικά πράγματα η δημοτική βιβλιοθήκη υπολειτουργεί, η εθελοντική προσφορά και παρόρμηση έλειψε, το ενδιαφέρον μαράθηκε , ώσπου,πρόσφατα, όπως διαβάσαμε στις εφημερίδες κατέληξε σε μία λέσχη ανάγνωσης.
Η δημοτική βιβλιοθήκη, τη λειτουργία της οποίας σημειοτέον εμείς πρώτοι ξεκινήσαμε, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από τη γενική αδιαφορία, αλλά και την ανεπάρκεια της σημερινής δημοτικής αρχής στο να καταφέρει να διαχειριστεί έστω το μεγάλο κεφάλαιο, που με πολύ αγώνα και κόπο δημιουργήσαμε στο τόπο μας. Πλησιάζει βέβαια ο καιρός όπου ο ίδιος ο λαός κρίνοντας και συγκρίνοντας θα αποκαταστήσει τα πράγματα στη φυσική τους συνέχεια.
Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος




3 σχόλια:

  1. πόσο λάθος έχεις αγαπητέ τάσο
    και επιτέλους ας πάψουν αυτές οι κοκορομαχίες ανάμεσα σε πολίτευση και αντιπολίτευση.....
    δεν οφελούν πουθενά αντιθέτως δημιουργούν προβλήματα

    και επιτέλους ας πει κάποιος για τον "αντίπαλο" του ένα μπράβο δεν είναι κακό

    τάσο μου έχεις έρθει μια βόλτα από την βιβλιοθήκη ή έτσι τα γράφεις αυτά που γράφεις
    σε πληροφορώ ότι η λέσχη στην οποία είμαι μέλος είναι μια καταπληκτική ιδέα για τον πολιτισμό

    μορφωμένος άνθρωπος είσαι μήπως να συνετιζόσουν σε αυτό το θέμα?????????????
    απαράδεκτο το άρθρο στον παρατηρητή και πίστεψε με δεν θέλω να απαντήσω γιατί πολύ απλά έχω ήδη γράψει ένα άρθρο για την εφημερίδα πριν λίγο καιρό........... αν κ ακόμα το σκέφτομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η Τάσος Λάμπρου είπε...

    Αγαπητή enimerwsi,
    στο σχόλιό σου χρησιμοποιείς εσύ η ίδια όρους "κοκορομαχίας" ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο το περιεχόμενο των όσων λες θέλοντας να τηρήσεις αποστάσεις από αντιπάλους και αντιπαλότητες. Μου προτείνεις μάλιστα να έκανα και μια βόλτα στη βιβλιοθήκη για να συνετιστώ! Χαρακτηρίζεις το άρθρο απαράδεκτο και αποφαίνεσαι κατηγορηματικά ότικάνω λάθος. Εσύ φαίνεται κατέχεις το αλάθητο του Πάπα και αποφαίνεσαι τόσο εύκολα και ρηξικέλευθα για τους άλλους. Εγώ πάντως έμαθα στη ζωή μου ότι ο διάλογος, η κριτική αντιπαράθεση και η αντιπαλότητα ακόμα στην πολιτική δεν είναι κακά πράγματα, αλλά αντίθετα προάγουν τη δημοκρατία, την κοινωνία, αλλά και τον ίδιο τον πολιτισμό. Πού ήσουν εσύ άραγε και πως δεν έκανες καμιά βόλτα από τη βιβλιοθήκη στα οκτώ χρόνια που ήμουν εγώ εκεί και μαζί με κάποιους άλλους την ξεκινήσαμε από την αρχή και με πολύ κόπο και με πολύ εθελοντική δουλειά την παραδώσαμε στην κατάσταση που την είδες εσύ σήμερα; Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να ακούγεται και κανένα "μπράβο" ή τουλάχιστον να αναγνωρίζεται το έργο κάποιων ανθρώπων ανεξάρτητα από τη δημοτική παράταξη ή και το κόμα στο οποίο ανήκουν. Μήπως έχεις εσύ ακουστά αγαπητή enimerwsi δημόσια ή και ιδιωτικά ακόμα καμιά φράση αναγνώρισης του έργου μας σε οποιονδήποτε τομέα όταν είμαστε στα δημοτικά πράγματα για 8 συνεχή χρόνια ή ακόμα και σήμερα για τα όσα παραδώσαμε, από τους σήμερα διοικούντες το Δήμο; Το άρθρο το δικό μου σε πείραξε; Επί της ουσίας πάντως θέλω να σου πω ότι"καταπληκτικές ιδέες" μπορούμε να έχουμε και έχουμε όλοι. Καλά είναι να τις υλοποιούμε όχι γιατί απλά εμάς μας αρέσουν, αλλά γιατί εξυπηρετούν και αρέσουν στους πολλούς και στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητέ φυσικά και αναγνωρίζω το όποιο έργο σας στο παρελθόν αλλά είναι φύση αδύνατον να ήμουν πριν οκτώ χρόνια στην τότε λέσχη ανάγνωσης ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 20 ΕΤΩΝ.............

    κρίνω τα τελευταία χρόνια και όλες τις παρατάξεις
    αλάθητο του πάπα δεν έχω αλλά δεν είμαι κομματοποιημένη οπότε ο λόγος μου έιναι λίγο διαφορετικός από κάποιων άλλων που ανήκουν στα πολιτικά δρώμενα..........

    και τέλος αν κάνετε μία "βόλτα" στα γύρω μπλογκς θα δείτε πολλά περισσότερα σχόλια στην σημερινή δημοτική αρχή

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ?
    ΜΗΠΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή