Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΤΜ






Στις 31-3-2009 έλαβα μέσω fax την παρακείμενη πρόσκληση, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κο Νικόλαο Λούμη, δια της οποίας με προσκαλούσε να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του Δ.Λ.Τ. στις 2-4-2009 με θέματα την ανάκληση των αποφάσεων που είχαν ληφθεί όταν εγώ ήμουν Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. και έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις βάσει των οποίων έχουν εγκατασταθεί στη χερσαία ζώνη του λιμένος Πορτοχελίου μηχανήματα εξυπηρέτησης των δημοτών μας αλλά και των επισκεπτών γενικότερα για την ανάληψη χρημάτων (ΑΤΜ).


Όπως ήταν φυσικό με εξέπληξε το γεγονός και σκέφθηκα κατ΄ αρχήν μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος στην αναγραφή των θεμάτων. Προσήλθα στη συνεδρίαση την ορισθείσα ημέρα και ώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Πορτοχελίου όπου συνεδρίαζε το Δ.Σ. στο οποίο περευρισκόταν και ο Δήμαρχος κος Σφυρής. Όταν ζήτησα από τον Πρόεδρο το σκοπό της πρόσκλησής μου κατάλαβα ότι πράγματι υπήρχε εισήγηση για την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων και δεν επρόκειτο περί λάθους με το αιτιολογικό μάλιστα ότι οι υπογεγραμμένες από εμένα συμβάσεις δεν αναφέρονταν σε μίσθωμα που έπρεπε κατά τη γνώμη τους να εισπράττει το Δ.Λ.Τ. για το χώρο και για κάποιες άλλες λεπτομέρειες των συμβάσεων που κατά τη γνώμη τους δεν έπρεπε να υπάρχουν.


Εξήγησα σε όλους τους παρισταμένους ότι εγώ ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. είχα ζητήσει αρχικά από την Εθνική Τράπεζα, να εγκαταστήσει το ΑΤΜ μετά την κατάργηση κάποιας θυρίδας της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργούσε στο Πορτοχέλι για 10 και πλέον χρόνια κατά τους θερινούς μήνες για την τραπεζική εξυπηρέτηση του κοινού. Ήταν άλλωστε η μόνη Τράπεζα που είχε τέτοια θυρίδα. Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2005 και κάτω από την ασφυκτική πίεση την οποίαν δεχόμουν από επαγγελματίες του Πορτοχελίου στην ακμή της τουριστικής κίνησης. Προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι ο Δήμος ήταν περισσότερο ενδιαφερόμενος για λογαριασμό των δημοτών του και των επισκεπτών του Πορτοχελίου περισσότερο ακόμα και από ό,τι οι ίδιες οι Τράπεζες. Τους είπα ότι είναι αδιανόητο για μένα αλλά και για κάθε λογικό άνθρωπο να φύγουν τα μηχανήματα αυτά και μάλιστα στην έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Το ενοίκιο άλλωστε που θα εισέπρατταν δεν θα υπερέβαινε τα 100 € το χρόνο!!! σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές των χώρων του Λιμενικού Ταμείου. Τους κάλεσα να μην προχωρήσουν σε μία τέτοια απόφαση προφασιζόμενοι γραφειοκρατικούς λόγους διότι αυτό θα ζημιώσει και θα βλάψει σοβαρά την τουριστική εικόνα του Πορτοχελίου και κατά συνέπεια τους επιχειρηματίες του Πορτοχελίου. Τους επεσήμανα επίσης την τραγελαφική αντίφαση να ξοδεύουμε χρήματα από την μιά για τη διαφήμιση του Πορτοχελίου, να καλούμε επισκέπτες στην περιοχή μας και να τους στερούμε από την άλλη τη δυνατότητα σύγχρονων και αυτονόητων εξυπηρετήσεων για μια τουριστική περιοχή.


Δυστυχώς μάταια, εξηγώντας τα παραπάνω, τους κάλεσα να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση, μάταια και τα παρευρισκόμενα μέλη της αντιπολίτευσης, κ.κ. Φλωρής και Λάμπρου τους ζήτησαν, όπως πληροφορήθηκα αργότερα, το ίδιο προτείνοντας μάλιστα τη διόρθωση και την αναθεώρηση των συμβάσεων εάν γραφειοκρατικά αυτό ήταν απαραίτητο και όχι την ανάκλησή τους. Προχώρησαν κατά πλειοψηφία στις ανακλήσεις στην έναρξη της τουριστικής περιόδου! Τα σχόλια από εμένα τουλάχιστον περιττεύουν.

5 σχόλια:

  1. Απίστευτο !! αναφέρθηκε ο λόγος για τον αποιο δεν τις τροποιποιήσαν αλλά τις ανακάλεσαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως είναι δυνατόν να εγινε αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Τα λογικά παράδοξα πράγματα συνήθως προδίδουν εμπάθεια, κάθε ειδους εμπάθεια.Ως λόγος απόρριψης της πρότασης των μελών της αντιπολίτευςης αναφέρθηκε οτι όλα πρέπει να ξεκινησουν απο μηδενική βάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άμεσα και να διορθωθεί το λάθος; Δεν πρέπει να τα βγάλουν αποκεί γιατί μας εξυπηρετούν τόσα χρόνια. Για σκεφτείτε και τους τουρίστες. Είναι δυνατόν να ανεβαίνουμε κάθε τόσο στο Κρανίδι. Παρακαλέστε το Δήμαρχο μας να μην το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή "έφηβη" θα εξαντλήσουμε κάθε επιρροή για να μη συμβεί αυτό γιατί πράγματι εξυπηρετούμεθα και εμείς οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι επισκέπτες του Πορτοχελίου. Μάλιστα εγώ πρότεινα με τον ίδιο τρόπο και χωρίς ενοίκιο να κληθούν όλες οι τράπεζες που το επιθυμούν να εγκαταστήσουν ΑΤΜ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Και γιατί όχι και στην Κοιλάδα και στα Δίδυμα. Αντιπαροχή υπηρεσιών είναι αυτό δεν είναι χαριστική πράξη. Και στο κάτω κάτω ο Δήμος απο εκεί περιμένει να έχει έσοδα; Πιστεύω ότι στο τέλος η λογική θα επικρατήσει. Ο Δήμος πρέπει να φροντίζει για την εξυπηρέτηση των δημοτών του και όχι να την παρεμποδίζει με διάφορα προσχήματα και προφάσεις. Εν πάσει περιπτώσει αφού τόσο πολύ θέλουν να μηδενίσουν τα δικά μου έργα ας κάνουν ό,τι νομίζουν, αρκεί να μην σταματήσει η εξυπηρέτηση από τα εγκαταστημένα ΑΤΜ στο Πορτοχέλι ούτε μία ώρα και ας το παρουσιάουν για δικό τους έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή