Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ...


Με μεγάλη χαρά διάβασα στόν΄¨Παρατηρητή¨της 15ης Ιουλίου 2009, επιστολή του συμπατριώτη και φίλου Θανάση Λαύκα, Δικηγόρου, που προσθέτει σημαντικά στοιχεία στήν ιστορική έρευνα για το Κρανίδι σε επικουρία των όσων έχω διμοσιεύσει. Τον ευχαριστώ από καρδιάς και αναρτώ την επιστολή του. Με αφορμή δε το περιεχόμενο της επιστολής του σχετικά με το εξωκλήσι του Αγιου Ιωαννη του Θεολόγου σκέφτομαι τα ίδια και για το εξωκλήσι της Αγίας Τροιάδας στό κτήμα του Γιώργου Οικονόμου που και αυτό έχει κτισθεί κατά την Βυζαντινή περίοδο.
Η Ιστορία πρέπει να γράφεται ή και να διορθώνεται με στοιχεία και ντοκουμέντα σαν αυτά.Εύχομαι και ελπίζω πως θα υπάρξει και άλλη συνέχεια στο θέμα απο ανθρώπους που είναι και ειδικότεροι απο εμένα.

1 σχόλιο:

  1. Βλεπω ολο και συχνοτερα αναφορες στην Βυζαντινη περιοδο της περιοχης.Καστρο Θερμησιας εκκλησιες στην Πικροδαφνη το Αυγο την σπηλια Διδυμων τον προφητη Ηλια στο Μεγαλοβουνι τις εκκλησιες στην Μιλιντρα και τον λοφο του προφητη Ηλια στην Ερμιονη κλπ.Μηπως θα επρεπε να γινει μια επιστημονικη ημεριδα που να αναζητηθουν πηγες βιβλια κλπ και να εκδοθει ενα συντομο εστω βιβλιο για οσα στοιχεια υπαρχουν μεχρι σημερα;
    Μπορει η ΠΡΟ.ΔΗ.ΚΙ να διοργανωσει κατι τετοιο;
    φιλικα
    Μακλης Κατσαΐτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή