Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ




Επιτέλους και μετά από σημαντική καθυστέρηση 2,5 χρόνων συνεχίζεται το έργο της αποχέτευσης του δήμου Κρανιδίου, το οποίο είχε ξεκινήσει με την κατασκευή του εργοστασίου του βιολογικού καθαρισμού και συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας μας 1999-2006 με την κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήρα της πόλης του Κρανιδίου, την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στο εργοστάσιο, την κατασκευή και επέκταση δικτύων στο Κρανίδι, την ίδρυση και λειτουργία της ΔΕΥΑΚ, τον συνολικό σχεδιασμό του έργου αποχέτευσης Κρανιδίου-Πορτοχελίου-Κοιλάδας, την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου Κοιλάδας και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της συνέχισης του έργου από το ευρωπαϊκό ταμείο συνοχής με το ποσό των 11.000.035 Ευρώ μετά από απόφαση της επιτροπής των ευρωπαϊκών κοινοτήτων στις 15.12.2006.
Το σύνολο του έργου της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου είναι το μεγαλύτερο έργο το οποίο σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε ποτέ στην ιστορία του δήμου μας και από πλευράς χρησιμότητας σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας και από πλευράς χρηματοδοτήσεων που εξασφαλίστηκαν.
Η παρούσα δημοτική αρχή βρίσκοντας τα όλα έτοιμα στην κυριολεξία καθυστέρησε τη συνέχιση αυτού του μεγάλου έργου με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες προκειμένου να το χρησιμοποιήσει προεκλογικά ως «λάφυρο» και να το παρουσιάσει για δικό της. Αυτήν την τακτική άλλωστε ακολούθησε και ακολουθεί και σε άλλα έργα που τα βρήκε έτοιμα λίγο πριν από την ολοκλήρωση τους και αυτό το έχουμε καταγγείλει δημόσια στο παρελθόν μαζί με τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήσαμε ως αντιπολίτευση για τη συνέχιση του έργου.
Σε κάθε περίπτωση οι δημότες μας πολύ καλά γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του καθενός από εμάς και ανάλογα μας κρίνουν. Σημασία τώρα έχει η ταχεία αλλά και ασφαλής ολοκλήρωση αυτού του έργου πνοής και ανάπτυξης για τον τόπο μας το οποίο ήδη έπρεπε από καιρό να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί. Η επιλογή βέβαια να εκτελούνται εργασίες για τη συνέχιση του μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, την ακμή της τουριστικής κίνησης και το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο στους επαρχιακούς μας δρόμους εντάσσεται και αυτή μέσα στην τακτική της προεκλογικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης.
Σαν δήμαρχος που διαχειρίστηκα αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα της αποχέτευσης του δήμου Κρανιδίου αλλά κυρίως σαν γιατρός παρακαλώ όλους τους οδηγούς κυρίως να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις στο επαρχιακό δίκτυο Κρανιδίου-Κοιλάδος και Κρανιδίου-Πορτο-Χελίου για να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες από τις εργασίες εκτέλεσης αυτού του χρήσιμου έργου εν μέσω του μεγαλύτερου κυκλοφοριακού φόρτου που παρουσιάζουν οι δρόμοι μας αυτόν τον καιρό. Χρειάζεται από όλους μας να επιδείξουμε υπομονή και ανοχή και να είμαστε σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου