Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΠΟΛΥΠΑΘΑ ΔΙΔΥΜΑ

Απο γειτονικά ιστολόγια


Μελετη Περιβαλλοντικων Επιπτωσεων του χωρου Δεματοποιησης στο Ανάθεμα (Σταυρος) Διδυμων
Ιουλίου 26, 2009 in Απορρίμματα-Ανακύκλωση Leave a comment
Αντιγραφω απο την Αλλη Προταση http://alliprotasi.wordpress.com/2009/07/25/nomarxiak/
Την Τετάρτη 29/7/09 και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Νομαρχιακό συμβούλιο Αργολίδας με 111 θέμτα στην ημερήσια διάταξη Δύο από αυτά είναι πολύ σημαντικά:
Γνωμοδότηση ως προς την ΜΠΕ του έργου: « Σύστημα φόρτωσης αδρανών υλικών στο εμπορικό λιμάνι του Ναυπλίου» Φορέας: Β.Τσοκανής ΑΕ, Λατομείο Ναυπλίου
Γνωμοδότηση ως προς την ΜΠΕ του έργου: Δεματοποίηση/ προσωρινή αποθήκευση μετά τη συλλογή και μεταφορά αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων (Α.Σ.Α) στο Δήμο Κρανιδίου του Ν. Αργολίδας.


Το δεύτερο θέμα που εισάγεται για συζήτηση στήν προσεχή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας έχει δυο συνιστώσες: Η μια αφορά στο έργο της δεματοποίησης σύμεικτων απορριμμάτων ,ανόργανων δηλαδή και οργανικών, καθώς και στην αποθήκευση τους επ αόριστον, και η άλλη στον τόπο που φαίνεται πως έχει επιλεγεί με συνοπτικές διαδικασιες. Πού αλλού λοιπόν ; ΣΤΑ ΠΟΛΥΠΑΘΑ ΔΙΔΥΜΑ.
Για το θέμα της δεματοποίσης έχω αναφερθεί στο παρελθόν και έχω εκφράσει τη θέση μου ότι δηλαδή το να κάνεις δέματα τα σκουπίδια οργανικά και ανόργανα μαζί και να τα αποθηκεύσεις σε ένα χώρο προκειμένου κάποτε κάποιος να τα στείλει κάπου αλλού σε έναν άγνωστο παραλήπτη συνιστά και λογικό παράδοξο, αλλιώς πώς ανοησία και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Δε μας φτάνουν μάλιστα να πακετάρουμε τα δικά μας μόνο τα σκουπίδια, του δήμου μας δηλαδή, καλέσαμε και γειτονικούς δήμους να τους διευκολύνουμε σε βάρος του τόπου μας και της υγείας των δημοτών μας. Για το πού, η λύση εύκολη, στο Σταυρό των Διδύμων! Στο σύγχρονο γολγοθά όπου χρόνια τώρα σταυρώνεται το φυσικό περιβάλλον, η φυσική ιστορία και η αισθητική του τόπου μας. Εκεί κοντά στην ξεκοιλιασμένη γή, στους κρατήρες που δημιούργησε η καταλήστευση του φυσικού περιβάλλοντος με την εξώρυξη των μαρμάρων, εκεί κοντά στον καινούριο δρόμο που πλήγωσε ακόμα περισσότερο το τραυματισμένο τοπίο, κάτω από τις παράνομες κεραίες που ειναι στημένες στον Προφήτη Ηλία στην κορυφή του βουνού, εκεί στα Δίδυμα, κοντά στη Βουρλιά που τα ιχθυοτροφεία μετέτρεψαν τις πιό καθαρές παραλίες και τις καταγάλανες θάλασσες σε βούρκο που αναδίδει δυσοδία, εκεί κοντά στο Σαλάντι που διανοίχθηκε άλλος παράνομος δρόμος έτσι για να είναι τα Δίδυμα αποκλεισμένα από στεριά και θάλασσα.
Ντροπή σας κύριοι όσοι σχεδιάζετε, βουλεύεσθε και πράττετε τέτοια κακά και κακουργήματα σε βάρος του τόπου μας, ντροπή σας κύριοι και όσοι συμπράττετε ασυνείδητα ή συνειδητά σε τέτοια κακουργήματα.
Ήθελα να ήξερα εάν αυτοί που σκέφτηκαν τη λύση της δεματοποίησης σχετικά με το πού, εάν πέρασε από το μυαλό τους κανένας άλλος τόπος, καμιά άλλη τοποθεσία ή εάν αυτόματα το μυαλό τους πήγε μόνο στο Σταυρό Διδύμων; Ήθελα να ήξερα εάν κανενός από αυτούς ο νούς προβληματίστηκε και σκέφτηκε και καμιά άλλη ή άλλες τοποθεσίες και στο τέλος επέλεξε τα Δίδυμα. Έχω μία απορία, αφού θα έχουμε και τα σκουπίδια του δήμου Ασκληπειού κανείς δε σκέφτηκε καμία τοποθεσία στον δήμο αυτόν που θα είναι μάλιστα και πιό κοντά στον μελλοντικό παραλήπτη! Ποιός ευφυής εγκέφαλος σκέφτηκε να πηγαινοφέρνει τα σκουπίδια μπρός πίσω.
Καλώ τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου να απορρίψουν ομόφωνα αυτό το εγκληματικό για τον τόπο μας σχέδιο.Φτάνουν οι πληγές στα Δίδυμα.


Υ.Γ. Και για να μην ισχυριστεί κανείς συκοφαντώντας με, ότι οι θέσεις μου αυτές και η στάση μου προσδιορίζεται απλά και μόνον για λόγους αντιπολιτεύσεως ή να πεί τι έκανε ο Καμιζής όταν ήταν δήμαρχος παραθέτω ελάχιστα στοιχεία-έγγραφα που αποδεικνύουν την διαχρονική, συνεπή και αταλλάνταυτη θέση μου σε σχέση με την τεράστια καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος που έχει συντελεστεί και συντελείται στην περιοχή των Διδύμων.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Κρανίδι, 08.10.2004 Αριθ.Πρωτ.: 8241

Ταχ. Διεύθυνση: Ταχ. Κώδικας : Πληροφορίες : Τηλέφωνα : Fax : Ε- mailΜελίνας Μερκούρη 11 21300 Κρανίδι : κ. Δήμαρχος : 2754022589 : 2754022000 : Kranidi 1 @otenet.gr
ΠΡΟΣ :
1 ) Πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας κ. Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο 21 100 Ναύπλιο
2 ) Γραμματεία Νομαρχιακού
Συμβουλίου Αργολίδας Παραλιακή Οδός Ναυπλίου - Νέας Κίου 21 100 Ναύπλιο
3 ) Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας Δ/νση Πολεοδομίας και
Περιβάλλοντος Παραλιακή Οδός Ναυπλίου - Νέας Κίου 21 100 Ναύπλιο

ΚΟΙΝ.: 1) Γενική Γραμματέα Πελοποννήσου κ. Αβούρη Αγγελική 2 ) Νομάρχη Αργολίδας κ. Βασίλειο Σωτηρόπουλο


ΘΕΜΑ : « Λατομεία στο Δήμο Κρανιδίου »
ΣΧΕΤ.: Η υπάριθμ. 124 από 16/9/04 Δημοσίευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας

Αφού λάβαμε γνώση του σχετικού σας αναφέρουμε ότι ο Δήμος Κρανιδίου επανειλημμένα έχει δηλώσει ρητά την αντίθεση του με την εγκατάσταση και λειτουργία νέων ή και επέκταση παλαιών λατομείων μαρμάρων σε όλη την έκταση του Δήμου και ιδιαίτερα σε περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος Διδύμων -Λουκαϊτίου ( όπου συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή « Πλάσσα » που αναγράφεται στην σχετική δημοσίευση ).

Η κτηνοτροφική περιοχή Λουκαϊτίου έχει μεταβληθεί σε σεληνιακό τοπίο όπως πολύ εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει στις συνημμένες φωτογραφίες , αφού σχεδόν ποτέ και καμία επιχείρηση δεν εφάρμοσε τους περιβαλλοντικούς όρους και δεν αποκατέστησε το περιβάλλον όπως προβλέπεται.

Πέραν της τραγικής αισθητικής εικόνας του τοπίου , έχει ενοχληθεί σημαντικά η κτηνοτροφική δραστηριότητα στην περιοχή αλλά και η ίδια η ζωή των κατοίκων .
Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση με την μη έγκριση από πλευράς σας κάθε νέας λατομικής δραστηριότητας και την υποχρέωση των επιχειρήσεων που λειτούργησαν στο παρελθόν να εφαρμόσουν τους όρους αποκατάστασης του περιβάλλοντος .

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς οι αρμόδιες και εμπλεκόμενες υπηρεσίες να μας γνωρίσουν και να μας υποδείξουν έστω και μία περίπτωση επιχείρησης η οποία να εφάρμοσε κάποια μελέτη αποκατάστασης στο βάναυσα και τραγικά κακοποιημένο φυσικό περιβάλλον της παραπάνω περιοχής του Λουκαϊτίου .

Επισυνάπτοντας σχετικές φωτογραφίες της σημερινής κατάστασης απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινήσουν όλες τις διοικητικές και ποινικές διαδικασίες για να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτού του μεγάλου εγκλήματος που έχει συντελεστεί και παράλληλα ζητάμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να χρηματοδοτήσουν τον Δήμο Κρανιδίου προκειμένου να εκπονήσει και να υλοποιήσει μελέτη αποκατάστασης του περιβάλλοντος της εν λόγω περιοχής .
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ





ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ Κρανίδι 10-12-2003
ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 11 Αριθμ. Πρωτ. 104\30
21300 ΚΡΑΝΙΔΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κος Δήμαρχος
Τηλ: 2754022589 Προς
Τον Πρόεδρο
Του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κον Κων/νο Μιχαλόπουλο




Κύριε Πρόεδρε
Με την ευκαιρία της συζήτησης στο αυριανό σας Νομαρχιακό συμβούλιο των θεμάτων 5 και 6 της ημερησίας διάταξης^σας αποστέλλω σχετικά έγγραφα και αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου,με τα οποία δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στη δημιουργία νέων ιχθυοτροφικών μονάδων και λατομείων μαρμάρων καθώς και στην επέκταση τους στις περιοχές του Δήμου Κρανιδίου.
Αναμένουμε από το Νομαρχιακό σας Συμβούλιο και τις δικές σας παρόμοιες αποφάσεις προς το συμφέρον του τόπου μας και των δημοτών μας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου