Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ



[DOC]
Πίνακας πορείας υλοποίησης έργων περιβάλλοντος του Ταμείου Συνοχής ...
Μορφή αρχείου: Microsoft Word - Προβολή ως HTMLΑποχέτευση Κρανίδι, 8.276.250, 8.276.250, 0, 0% ... Συνολική απορρόφηση περιβαλλοντικών έργων, 1.210.687.512, 1.210.687.512, 405.112.012, 33,5%www.syn-europe.gr/.../pinakas%20tamio%20synohis%203707.doc - Παρόμοιες -


Κάνετε κλικ στο θέμα(μπορντώ γράμματα) για να εμφανιστεί ο πίνακας. Προχωρήστε > ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Μηδενική μέχρι σήμερα είναι η απορρόφηση των κονδυλίων του χρηματοδοτημένου εδώ και τρία χρόνια έργου "αποχέτευση δήμου Κρανιδίου" από το Ευρωπαικό Ταμείο Συνοχής. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα η οποία απεικονίζεται στον παραπάνω επίσημο πίνακα σχετικά με την πορεία υλοποίησης έργων περιβάλλοντος του Ταμείου Συνοχής (2000-2006).

Αυτήν την τραγική για το δήμο μας αλήθεια είχε σκοπό να συγκαλύψει στον απολογισμό του στη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κρανιδίου ο κ. Σφυρής. Γι'αυτό το λόγο αλλά και για άλλους σχετικούς, μικρότερης σημασίας, οδήγησε αυτή τη κορυφαία διαδικασία απολογισμού που επιβάλει ο δημοτικός κώδικας σε παρωδία. Για να αποφύγει τον έλεγχο, για να μην φανεί η αλήθεια, για να συγκαλύψει τις βαρύτατες του ευθύνες, οργάνωσε και εκτέλεσε όλη αυτήν την φλυαρία περί ταπηδίων και ξυλοπόδαρων.

Εξίσου βαρύτατες ευθύνες βέβαια έχει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δια του γενικού γραμματέως της και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, δια του υπουργού της κ. Αλογοσκούφη, τους οποίους έγκαιρα με επιστολές μου είχα ενημερώσει για την αδυναμία της δημοτικής αρχής να θέσει έγκαιρα και σωστά το μεγάλο αυτό έργο σε πορεία υλοποίησης με όλα τα συνεπακόλουθα που θα είχε μία τόσο σοβαρή αμέλεια και καθυστέρηση για την εκτέλεση του έργου.

Με αφορμή τα όσα φαίνονται και συζητούνται, στις 3 Σεπτεμβρίου υπέβαλα προς την ΔΕΥΑΚ αίτημα, ζητώντας να μου χορηγηθούν αντίγραφα της αλληλογραφίας σχετικά με την δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στις αναφορές του συμβούλου διαχείρησης του έργου και στην διαφαινόμενη διακοπή των εργασιών. Ουδέν έλαβα μέχρι σήμερα.

Ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και στο μέγιστο κυκλοφοριακό φόρτο που έχουν οι επαρχιακοί και δημοτικοί μας δρόμοι όλες αυτές τις μέρες, διαπιστώσαμε με το τέλος της τουριστικής κίνησης, ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί! Μάλιστα απ' ότι βλέπουμε στους δρόμους έχουν αποσυρθεί και τα μηχανήματα και το μόνο που έχει απομείνει πέραν της επικινδυνότητας είναι αυτά τα πανώ στα οποία προβάλλεται η αίτηση κατανόησης του δημάρχου για την ενόχληση που προκαλούν τα εκτελούμενα έργα!

Μηδέν λοιπόν η απορρόφηση των ευρωπαικών κονδυλίων για αυτό το έργο και δεν το λέω εγώ αλλά η ίδια η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτός είναι ο θλιβερός πραγματικός απολογισμός των πεπραγμένων του δημάρχου και του δήμου Κρανιδίου σήμερα. Μηδενικός!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου