Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ: Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μετά την διακοπή των εργασιών του έργου της αποχέτευσης Κρανιδίου-Κοιλάδας-Πορτοχελίου ,και χωρίς ακόμα να υπάρχει καμμία σχετική ενημέρωση απο τον Δήμο η την Δ.Ε.Υ.Α.Κ., έχουμε υποχρέωση και καθήκον ως αντιπολίτευση αλλά και ως παράταξη, που κατά την διάρκεια της δημοτικής μας θητείας σχεδιάσαμε αυτό το έργο και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του, να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες για να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ γιατί ποτέ στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει ευκαιρία νέας χρηματοδότησης και αυτό είναι το Α και το Ω για την υλοποίηση ενός έργου.
Σύμφωνα με την πρόταση της Ελλάδας και σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκης Επιτροπής το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου2009.! και οι όποιες παρατάσεις είναι σε βάρος του έργου και αποδεικνύουν αμέλεια και ανικανότητα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ
ΠΡΟΣ
Ευρωπαϊκή Επιτροπη

Γενική Διευθυνση
Περιφερειακής Πολιτικής,

Β-1040 Brussels, Belgium, (Attn ϊ Mr. A, Checchi Lang)

ΘΕΜΑ; Υποβολή Αίτησης Συνδρομής του έργου «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» για συγχρηματοδότηση οπό το Ταμείο Συνοχής.
ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ 11.ο35.000
ΣΥΝΔΡΟΜΗ
(ευρώ)
8.276.250
Σας υποβάλλουμε την Αίτηση Συνδρομής για το έργο «Αποχέτευση Δήμου Κρονιδίου», σύμφωνα με τα στοιχείο του παρακάτω π'νακα:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Αποχέτευση Λήμου ΚρανιδΙου 11.035.000

Αναλυτικότερα το υποβαλλόμενο έργο αφορά:
1. ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Όπως περιγράφεται στο συνημμένα Έντυπο Β του έργου.
2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11.035,000 ευρώ με ποσοστό συγχρημοτοδότησης από το Ταμείο Συνοχής 75%.
3.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ / ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ
Ηυερομηνίσ έναρξης: 01-12-2006 Ημερομηνία ολοκλήρωσης: 31-12-2009


-------------------------------------------------------------------------------------------------
NO.748 P.4/19


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Άρθρο 1
Το έργο που αφορά την "Αποχέτευση Δήμου Κρανιδΐου" στην Ελλάδα, που περιγράφεται στο παράρτημα I, αποκαλούμενο στη συνέχεια "το έργο", θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής υπό τους όρους και προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στην παρούσα απόφαση.

Άρθρο 2
1. Η συνδρομή από το Ταμείο Συνοχής καλύπτει δαπάνες για το έργο για τις οποίες έχουν αναληφθεί νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα και έχουν εγγραφεί οι αναγκαίες πιστώσεις. Η δαπάνη αφορά τις εργασίες που περιγράφονται και προγραμματίζονται στο παράρτημα I της παρούσας απόφασης.
2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1164/94, δαπάνη που έχει πραγματοποιηθεί πριν τις 07 Ιουλίου 2006 δεν είναι επιλέξιμη για συνδρομή από το Ταμείο Συνοχής. Οι δαπάνες οι σχετικές με το έργο είναι επιλέξιμες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.
3. Το σχέδιο χρηματοδότησης του έργου, που βασίζεται στο χρονοδιάγραμμα εκτιμώμενων δαπανών, δίδεται στο παράρτημα II της παρούσας απόφασης.

Άρθρο 2
1. Η μέγιστη δαπάνη που είναι δυνατόν να ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 11.035.000 6.
2. Το ποσοστό της κοινοτικής συνδρομής που χορηγείται για το έργο είναι 75 %. Το ποσοστό αυτό λαμβάνει υπόψη, κατά περίπτωση, την εφαρμογή της αρχής «ο ρυπατνων πληρώνει» και τα έσοδα που εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να παραχθούν από το έργο.
3. Σε περίπτωση που μελλοντική αξιολόγηση δείξει ότι το εισόδημα που παράγεται από το έργο είναι ενδεχόμενο να αποκλίνει κατά 10% ή περισσότερο σε σχέση με την αρχική εκτίμηση» το ποσοστό αναθεωρείται και αναπροσαρμόζεται ανάλογα.
4. Το μέγιστο ποσόν συνδρομής από το Ταμείο Συνοχής ανέρχεται σε 8.276.250 €.

Άρθρο 3α
1. Το μέγιστο ποσό της συνδρομής από το Ταμείο Συνοχής για την πραγματοποίηση του φυσικού αντικειμένου του παρόντος έργου όπως αυτό περιγράφεται στο Παράρτημα I παράγραφος 6 της παρούσας απόφασης, δεν δύναται να υπερβεί το ποσό που ορίζεται στο Άρθρο 3, παράγραφος 4.
2. Ενδεχόμενες υπερβάσεις στα συμβατικά κόστη κατασκευής των επιμέρους τμημάτων του παρόντος έργου που δεν οφείλονται σε απρόβλεπτες περιστάσεις οι


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρης Καμιζής 24 Ιουλίου 2008
Δήμαρχος του Δήμου Κρανιδίου
1999-2006 Μητροπολίτη Φωστίνη 1 Τ.Κ.213 00 Κρανίδι

ΠΡΟΣ:

Το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου
Κο Νικόλαο Αγγελόπουλο Τέρμα Ερυθρού Σταυρού 221 00 Τρίπολη


ΚΟΙΝ:
1. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κο Γεώργιο Αλογοσκούφη
2. Υπουργό Εσωτερικών κο Προκοπή Παυλόπουλο
3. Νομάρχη Αργολίδας κο Βασίλειο Σωτηρόπουλο
4. Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης & Παρακολούθησης Ταμείου Συνοχής
5. Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Πελοποννήσου


ΘΕΜΑ : Υλοποίηση του έργου: «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» ΣΧΕΤ: Η υπ' αριθμ.απόφαση CCI GR 16C ΡΕ 001 της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Διετέλεσα Δήμαρχος Κρανιδίου από 1-1-1999 έως και 31-12-2006 και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου από της συστάσεως της (22-5-2000) έως και την 31-12-2006. Μετά την ανάληψη της Υπηρεσίας του νέου Δημάρχου κου Δημητρίου Σφυρή δεν είμαι πλέον μέλος του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κρανιδίου για τους λόγους που αναφέρω στο υπ' αριθμ πρωτ. 11437/14-12-2006 έγγραφο μου προς την Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Αγγέλα Αβούρη αντίγραφο του οποίου σας επισυνάπτω (αναγκαστική παραίτηση σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων).
Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω θητείας μου εργάστηκα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου, ένα εκ των οποίων, το μεγαλύτερο ίσως, ήταν η αποχέτευση της πόλεως του Κρανιδίου και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου. Όλως περιληπτικά σας αναφέρω, πράγματα που ίσως γνωρίζετε, ότι κατασκευάσαμε με τη συνδρομή τηί Περιφέρειας επί γραμματέως αειμνήστου Αντώνη Ματσίγκου τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό στην πόλη του Κρανιδίου, το συνδετήριο αγωγό μεταφοράς λυμάτων, πραγματοποιήσαμε την επισκευή του εργοστασίου του Βιολογικού Καθαρισμού και το θέσαμε σε λειτουργία με τη χρησιμοποίηση του παλαιού παντορροϊκού δικτύου, την επέκταση του εσωτερικού δικτύου Κρανιδίου, την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου του δ.δ. Κοιλάδας προχωρήσαμε στην επικαιροποίηση και εκπόνηση νέων μελετών και το σπουδαιότερο συγκροτήσαμε άρτιο φάκελο με τις εγκεκριμένες μελέτες και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις τον οποίο υποβάλαμε προς την περιφέρεια Πελοποννήσου στις 29-9-2004 και δΓ αυτής και του Υπουργείου οικονομίας και Οικονομικών προς το Ευρωπαϊκό ταμείο Συνοχής.
Μετά την επιτυχή εκπλήρωση όλων των προβλεπομένων διαδικασιών και με την αμέριστη συμπαράσταση της προκατόχου σας κας Αβούρη καθώς και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας του Νομάρχου Αργολίδας κου Σωτηρόπουλου και την πολιτική βούληση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και την τεχνική βοήθεια των αρμοδίων Υπηρεσιών του, η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με την υπ' αριθμ. CCI 2006 GR 16C ΡΕ001 απόφαση της, της 15-12-2006 αποφάσισε τη συγχρηματοδότηση του έργου «Αποχέτευση του Δήμου Κρανιδίου» στην Ελλάδα με προϋπολογισμό 11.035.000,00 € (συνδρομή του Ταμείου Συνοχής 8.276.250,00€).

Κύριε Γενικέ
Επειδή εξακολουθώ να διακατέχομαι από το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αγωνία για τον τόπο μας και τα προβλήματα του και επειδή έχει παρέλθει πολύτιμος χρόνος 20 μηνών από την έκδοση της απόφασης χωρίς ο Δήμος Κρανιδίου και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ως φορέας υλοποίησης του έργου να μπορέσουν έγκυρα και έγκαιρα να δημοπρατήσουν αυτό το χρηματοδοτημένο μεγάλο έργο αλλά και επειδή σε σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου τα οποία σας επισυνάπτω ο σημερινός Δήμαρχος δια των ερωτημάτων που θέτει φαίνεται να αγνοεί ακόμα και τις στοιχειώδεις διαδικασίες έγκρισης αλλά και κυρίως υλοποίησης ενός τέτοιου έργου σας παρακαλώ κύριε Γενικέ καθώς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες σας να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε να μη χαθεί τελικά αυτό το κρίσιμο και χρήσιμο έργο για τον τόπο μας. Η πιθανή απώλεια της χρηματοδότησης θα σημάνει πιθανότατα και την οριστική ματαίωση του, αλλά συγχρόνως όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζετε θα έχει δυσμενείς συνέπειες σχετικά με την αξιοπιστία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού με αυτό τον τρόπο θα καταδειχθεί ότι δεν είμεθα σε θέση να υλοποιούμε μεγάλα έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους έργα και η υλοποίηση τους δεν προσφέρονται ούτε για επίλυση εσωπαραταξιακών αντιπαραθέσεων, ούτε για πολιτική αντιπαράθεση και εκμετάλλευση. Παρακαλώ να δεχθείτε το ειλικρινές και αποκλειστικό μου ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» και ζητώντας τη δική σας συνδρομή προς αυτή την κατεύθυνση παρακαλώ να συμβουλεύεσετε τα δέοντα και να παρακολουθήσετε προσωπικά την εξέλιξη αυτού του έργου ώστε να το επαναφέρετε σε πορεία υλοποίησης.


Με τιμή Δημήτρης Καμιζής τ. Δήμαρχος Κρανιδίου


Συν.
1. Αντίγραφο διαβιβαστικού εγγράφου πρωτοκόλλου παράδοσης εκ μέρους μου κατά την αποχώρηση μου από το Δήμο Κρανιδίου που περιλαμβάνει όλα τα σχετικά με τη λειτουργία του στοιχεία κατά το διάστημα που ήμουν Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου