Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙ 24/10/2009
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2009


Αγαπητοί.
Δημότισσες - Δημότες
Η Δημοτική μας παράταξη με τους εκπρόσωπούς της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κρανιδίου και με τους εκπροσώπους της στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του Δήμου (πλην της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) στα τελευταία τρία χρόνια έχει προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων, σε καταγραφή θέσεων σε άσκηση κριτικής απέναντι στην Δημοτική Αρχή του κ. Δημήτρη Σφυρή, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο να ελέγχει τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, και να ασκεί υπεύθυνη, και προγραμματική αντιπολίτευση.
Σήμερα σας υπενθυμίζουμε αυτές τις αντιπολιτευτικές μας κινήσεις και ζητούμε από εσάς την ενεργό συμμετοχή σας στην νέα συλλογική προσπάθεια που ξεκινάει σήμερα, να στρατευτούμε όλοι μαζί σε μια νικηφόρα πορεία που θα φέρει την νέα νίκη στις Δημοτικές Εκλογές του 2010, η οποία θα μας δώσει μια νέα ώθηση για να συνεχιστεί το μεγάλο δημιουργικό και αναγεννησιακό έργο της περιόδου 1999-2006.
Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε τα εξής:







ΕΤΟΣ 2007

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007: Αίτημα προς το Δήμο Κρανιδίου για να χορηγηθούν αντίγραφα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των νομικών προσώπων του Δήμου Κρανιδίου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007: Δελτίο τύπου και επιστολή στο Δήμο Κρανιδίου για τον συνειδητό αποκλεισμό μας από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Ήθελαν προφανώς να διαχειρισθούν όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του έργου της αποχέτευσης για το οποίο εμείς είχαμε εξασφαλίσει την έγκριση και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής, με πλήρη αδιαφάνεια

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007: Αίτημα ενημέρωσης για την προκήρυξη θέσης διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Μετά ακολούθησε ακύρωση της διαδικασίας και υποχρεωτική επανάληψη του διαγωνισμού.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007: Δελτίο τύπου για τα γεγονότα που συντελέστηκαν στα γραφεία του Δ.Δ. Κοιλάδας που οδήγησαν σε δύο σημαντικές παραιτήσεις στελεχών μας (κ. Β. ΕΛΕΝΗ δημοτικού συμβούλου, κ. Π. ΑΓΡΙΜΗ πρόεδρο Τ.Σ. Κοιλάδας) γεγονότα που δημιούργησαν στελέχη της Δημοτικής παράταξης του κ. Δ. Σφυρή. Οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες αυτών των στελεχών συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν τηρούν των κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ούτε τους Νόμους του κράτους.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2007: Παρέμβαση προς το Δήμαρχο Κρανιδίου
κ. Δ. Σφυρή για δημοσίευμα εφημερίδας, περί πρότασης του περί εγκατάστασης του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Ερμιονίδα χωρίς να έχει την έγκριση, του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2007: Κατάθεση ενστάσεων για την λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. (μη ορισμό νέου διευθυντή, κατάργηση του συστήματος ελέγχου βυτιοφόρων στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού , μη αποστολή της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στην παράταξη μας).

ΙΟΥΝΙΟΣ 2007: Νέα επιστολή στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σε συνέχεια της προηγούμενης γιατί ενώ είχαν περάσει είκοσι ημέρες δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση επί των θεμάτων που είχαμε θέσει.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2007: Παρέμβαση και καταγγελία για την άσκηση καθηκόντων δημοτικών συμβούλων από εξωθεσμικούς παράγοντες .


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Παρέμβαση της παράταξης μας στην συνέλευση πολιτών που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007: Κατάθεση εγγράφου προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Κρανιδίου για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την ίδρυση και λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης στο Δ.Δ. Κοιλάδας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007: Άρθρο παρέμβαση του Δημοτικού μας Συμβούλου κ. Τάσου Λάμπρου για την αναθεώρηση του σχεδίου ΜΑΡΑΣΛΗ (τροποποίηση του Β’ Τομέα) της πόλεως του Κρανιδίου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Μια σύντομη απάντηση της παράταξής μας προς την Δημοτική Αρχή για τις συκοφαντίες και τα ψεύδη που μόνιμα επικαλείται με τίτλο επιστολής «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007: Παρέμβαση– καταγγελία για το κλείσιμο του δημοτικού σφαγείου του Δήμου Κρανιδίου παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων.




ΕΤΟΣ 2008

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008: Καταγγελία για κατασκευή παράνομου δρόμου στους Φούρνους (παραλιακός δρόμος Λαμπαγιαννά – Σαλάντι) χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παρέμβαση της κτηματικής εταιρείας του Δημοσίου.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008: Αίτημα για να μας ενημερώσουν σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου για την συνολική εικόνα του προσωπικού σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό καθώς επίσης στα πλαίσια του τεχνικού προγράμματος, ποιοι αγροτικοί δρόμοι κατασκευάστηκαν το 2007.
Ακόμα περιμένουμε!!!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008: Αίτημα– ενημέρωση για ποιο λόγο η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. μετεγκαταστάθηκε σε άλλο κτίριο, σε άλλο γραφείο μέσα στην πόλη του Κρανιδίου, ποιοι λόγοι οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008: Αίτημα προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για να μας παραδώσει τεχνικό της πρόγραμμα, τον προϋπολογισμό για το 2008 και τον ισολογισμό του 2007.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008: Κατάθεση προς τον Δήμο Κρανιδίου της συνολικής μας θέσης για την λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2008: Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μανώλη Φλωρή για τις επικίνδυνες αυθαίρετες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στο δημοτικό σχολείο Κοιλάδας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008: Κοινό αίτημα όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου Κρανιδίου τομέας ΙΙ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008: Παρέμβαση της παράταξης μας για την κατασκευή αυθαίρετης προβλήτας σε χώρο του Αγίου Αιμιλιανού Πορτοχελίου.

ΜΑΙΟΣ 2008: Συνολική παρουσίαση των θέσεων της παράταξης μας για την τροποποίηση του τομέα ΙΙ της πόλεως του Κρανιδίου στα πλαίσια της πολεοδομικής μελέτης.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2008: Αίτημα ενημέρωσης από το Δήμο Κρανιδίου για την ακύρωση του διαγωνισμού αποχέτευσης, έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008: Κείμενο παρέμβασης της παράταξής μας «Θα γίνει το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008: H θέση της παράταξης μας για την νέα προτεινόμενη διοικητική μεταρρύθμιση.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008: Αίτημα για παράδοση εγγράφων
α) αντίγραφο αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου
β) αντίγραφο απόφασης Δημαρχικής Επιτροπής
γ) αντίγραφο πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου
δ) αντίγραφο κατάστασης προσωπικού στο Δήμο Κρανιδίου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008: Η θέση της παράταξής μας για τα μονοθέσια σχολεία και ανάγκες των σχολείων του Δήμου μας.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: Η παρέμβαση μας, για τον οικονομικό απολογισμό του Δήμου Κρανιδίου για το οικονομικό έτος 2007.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: Η παρέμβαση μας για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κρανιδίου για το 2009 και τον προϋπολογισμό του 2009 του Δήμου Κρανιδίου.





ΕΤΟΣ 2009

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009: Αίτημα ενημέρωσης από αρμόδιες υπηρεσίες και από τον Δήμο για νέες αυθαιρεσίες στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009: Έγγραφο- καταγγελία για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του κ. Δημάρχου Δ. Σφυρή για την αναστολή της λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κρανιδίου.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2009: Νέο αίτημα για παράδοση αποφάσεως Δημαρχιακής Επιτροπής για τα έτη 2007- 2008.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009: Μη υλοποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου περί αναστολής λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κρανιδίου- ακύρωση απόφασης. Παντελής έλλειψη αξιοπιστίας και σχεδιασμού.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009: Αίτημα μελών της παράταξής μας για άμεση εκτέλεση εργασιών στο λιμάνι της Κόστας (Μανώλης Φλωρής- Τάσος Λάμπρου).

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009: Νέο αίτημα για παράδοση αποφάσεων Δημαρχιακής Επιτροπής- απειλή Εισαγγελικής παρέμβασης.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009: Έγγραφο της παράταξης μας για την θέση του Δημάρχου για την μη σωστή καταγραφή των σκαφών από το Λιμενικό Ταμείο για τα έτη 2007- 2008.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009: Κατάθεση κειμένου σχετικά με τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής Κρανιδίου σύμφωνα με το άρθρο 217 του Κ.Δ.Κ..

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΛΩΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΖΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου