Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Κόλαφος για την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τον κ. Σφυρή η τεχνική αναφορά ελέγχου ποιότητας του έργου.

Η εκατοντασέλιδη τεχνική αναφορά του ελέγχου που διενεργήθηκε από τον «Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου» (Ε.Σ.Π.ΕΛ.) τον Μάρτιο του 2010 στο έργο «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» αποτελεί κυριολεκτικά κόλαφο για την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τον κ. Σφυρή και τους ισχυρισμούς του.

Συγκεκριμένα η αναφορά που απεστάλη από το Υπουργείο Οικονομίας προς την Δ.Ε.Υ.Α Κρανιδίου στις αρχές Ιουνίου και κοινοποιήθηκε προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου , το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διαπιστώνει σοβαρές κακοτεχνίες στο έργο και το κατατάσσει στην κατηγορία ΙΙΙ. Στην κατηγορία αυτή σύμφωνα με την υπ. Αρ. 645117/Ε.Υ.Σ 6195 απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων ΦΕΚ 1539/Οκτ. 2003 κατατάσσονται έργα με σοβαρά ελαττώματα που θα απαιτήσουν ανακατασκευές!

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 11.035.000 ευρώ από το Ταμείο Συνοχής το 2006 και το οποίο έπρεπε να είχε παραδοθεί στις 31/12/2009 και να λειτουργεί σήμερα είχε αυτή την απίστευτη περιπέτεια και κατάληξη εξαιτίας της κακής διαχείρισής του από την σημερινή Δημοτική Αρχή που το βρήκε έτοιμο για υλοποίηση, εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο πλουσιοπάροχα.

Σήμερα τέσσερα χρόνια αργότερα έχει εκτελεσθεί με τον τρόπο που η παραπάνω αναφορά του Ε.Σ.Π.ΕΛ. διαπιστώνει μόνο το 20% του έργου, οι εργασίες που έγιναν δεν μπορούν να πληρωθούν λόγω των σοβαρών κακοτεχνιών και η κατασκευή του έργου έχει διακοπεί. Τέτοιο σπουδαίο κατόρθωμα μόνον αυτή η Δημοτική Αρχή μπορούσε να κάνει όπως βέβαια έκανε και με όλα τα άλλα μικρότερης κλίμακας έργα.

Και πάλι η ίδια γνωστή τακτική: Απόκρυψη και Παραλλαγή. Τσιμουδιά για αυτή την αναφορά του Ε.Σ.Π.ΕΛ. ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε και στο λαό της Ερμιονίδας για να ξέρει εν όψει μάλιστα και των προσεχών Δημοτικών εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου