Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πρωθυπουργός, Κυβέρνηση και Βουλή Περιορισμένης Ευθύνης


Πραγματικά θλίβομαι βαθύτατα διότι οι προβληματισμοί μου ως πολίτη αυτής της χώρας, οι αγωνίες μου και οι προβλέψεις μου τις οποίες είχα συμπεριλάβει σε επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στις 08/02/2010 και την οποία είχα δημοσιοποιήσει στις 15/02/2010, αφενός μεν επιβεβαιώθηκαν αφετέρου δε οι προτάσεις και προειδοποιήσεις μου δεν ελήφθησαν υπόψη ούτε κατ’ ελάχιστο. Ο ακήρυχτος πόλεμος στον οποίο είχα αναφερθεί με πρώτο θύμα την πατρίδα μας συνεχίζεται σκληρός και αμείλικτος, χωρίς δυστυχώς οι πολιτικοί μας ηγήτορες, πέραν των άλλων σοβαρών ευθυνών τους, να μας είχαν προετοιμάσει κατάλληλα γι’ αυτό τον πόλεμο.
Ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα φέρει σοβαρές ευθύνες διαχρονικά αλλά και εμείς οι πολίτες, κυρίως για την αμεριμνησία μας.Το πρωινό τελεσίγραφο του Γαλλογερμανικού άξονα που έγινε μετά την αναγγελία του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, ξεκαθαρίζει τουλάχιστον χωρίς προσχήματα και περιφράσεις ένα  πράγμα: ότι δηλαδή για να συνεχίσει η Ελλάδα να παραμένει στη ζώνη του ευρώ πρέπει χωρίς αντιρρήσεις, επαναδιαπραγματεύσεις μνημονίων και συμφωνιών, να αποδεχθεί πλήρως τους όρους του σχεδίου διάσωσης και του δανεισμού όπως έχει αποφασιστεί.
Αυτό σημαίνει ότι κατά παράβαση του Συντάγματός μας του άρθρου 1, η Βουλή των Ελλήνων, η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, όποια σύνθεση προσώπων και αν έχει τώρα ή μετά από εκλογές, μονοκομματική ή πολυκομματική, εθνικής σωτηρίας ή όπως και αν λέγεται, θα είναι περιορισμένης ευθύνης αφού η Βουλή θα νομοθετεί και η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα εκτελούν σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και πάντοτε υπό επιτήρηση και επιτροπεία.
Η πατρίδα μας έχει ουσιαστικά επιστρέψει σε πολιτικό καθεστώς ανάλογο με αυτό του 1832 επί βασιλείας Όθωνος και αντιβασιλείας και επιτροπείας των Άρμανσμπεργκ και Μάουερ.

(το σχόλιο είναι προσωπικό )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου