Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μάταια προσπαθούν όσοι επιχειρούν να αναλύσουν να ερμηνεύσουν ή ακόμα και να προβλέψουν τις πολιτικές εξελίξεις στο τόπο μας τον τελευταίο καιρό, με γνώμονα την λογική. Με τις καθημερινές τους πράξεις, τα λόγια τους και τις αποφάσεις τους οι πολιτικοί μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, προσβάλλουν βάναυσα και με τρόπο επικίνδυνο τη λογική μας συγκρότηση, ως πολιτών αυτής της χώρας, δημιουργώντας σύγχυση στη λειτουργία της κρίσης μας.
Η ψυχοπαθολογική ερμηνεία αυτών των πολιτικών φαινομένων του καιρού μας, κερδίζει συνεχώς έδαφος ακόμα και στη σκέψη των απλών ανθρώπων που δεν είναι ειδικοί στην ανάλυση των ψυχοπαθολογικών φαινομένων. Οι περισσότεροι Έλληνες αναρωτιόμαστε πλέον, αν αυτοί οι άνθρωποι που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις είναι στα "καλά" τους ή αν υπάρχουν άλλοι λόγοι που τους εξωθούν σε τέτοιες συμπεριφορές.
Το πιο πρόσφατο φαινόμενο, η χθεσινοβραδινή διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη παρούσα Κυβέρνηση:
-Χθες λοιπόν το βράδυ και  ο Πρωθυπουργός ζήτησε και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου σήμερα το πρωί να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό να του προτείνει την αντικατάσταση της Κυβέρνησης, που μόλις προ ολίγων ωρών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, με άλλη Κυβέρνηση!!!  Εθνικής σωτηρίας και πολυκομματικής συγκρότησης και ενδεχομένως χωρίς τον ίδιο ως Πρωθυπουργό!!!
-Εν τω μεταξύ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απουσίαζε ηθελημένα από την διαδικασία, την ώρα που ο Πρωθυπουργός αναφέρονταν στις καλές προθέσεις του για μια συμφωνία με την Αντιπολίτευση προς την κατεύθυνση της συγκρότησης μιας Κυβέρνησης κοινής αποδοχής και συνεργασίας, ώστε να μην υπάρξει η δυνατότητα και η ανάγκη να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει άμεσα, ενώπιον της Βουλής!!! -Τέλος, άλλοι βουλευτές ψήφιζαν για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση για να παραμείνει, άλλοι για να απέλθει, άλλοι για την επόμενη Κυβέρνηση και τον επόμενο Πρωθυπουργό και άλλοι για την μεθεπόμενη μετά τις εκλογές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου