Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Αποκαλυπτήρια προσωπογραφίας του Μακαριστού Πατρός Άγγελου Πέτρου στα Δίδυμα


Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 μετά το πέρας της λειτουργίας στον κοινοτικό χώρο πλησίον του παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδας Διδύμων, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του παπα-Άγγελου Πέτρου.
Παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι των Διδύμων καθώς και συγγενείς του παπα-Άγγελου. Κάποιοι από τους παρευρεθέντες στα αποκαλυπτήρια ήταν παρόντες και παρούσες στις 5 Ιουνίου 1944, στο ίδιο σημείο που ο παπα-Άγγελος μαζί τους συνάντησαν τους Γερμανούς και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις έσωσαν το χωριό. Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε τη σπουδαιότητα της πράξης αυτής του παπα-Άγγελου και των Διδυμιωτών που τον ακολούθησαν  χαρακτηρίζοντάς την σαν σπουδαία πράξη αντίστασης, αφού κατάφερε να σώσει το χωριό και τους κατοίκους του.
Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κος Σερέτης Παναγιώτης, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε και αυτός την πράξη του Μακαριστού Ιερέα συμπατριώτη μας. Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κα Γιώτα Σαμπάνη-Μπάρδη και ο κος Σταύρος Κούστας καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και Δημοτικός Σύμβουλος κος Νίκος Παππάς. Συγκινημένος μίλησε και ο κος Γιώργος Τσακαλάκης που φιλοτέχνησε τη προσωπογραφία.   
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο αρχιερατικός επίτροπος πατέρας Γκίκας Παπαδημητρίου και ο εφημέριος Ηλιοκάστρου πατέρας Νικόλαος Χατζής. Ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου Διδύμων πατέρας Κοσμάς Κωνσταντινίδης, ο οποίος τέλεσε τη λειτουργία στο παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας, αποχώρησε αμέσως μετά το τέλος της λειτουργίας και δεν παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του παπα-Άγγελου Πέτρου.
 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου