Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Από 01/06/2012 ανέλαβε μέρος του έργου αποκομιδής και περισυλλογής απορριμμάτων μετά από διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες η εταιρεία Antipolution έναντι του ποσού των 200.000€ για οκτώ μήνες. Οι περιοχές στις οποίες έχει ανατεθεί σύμφωνα με τη σύμβαση η περισυλλογή των απορριμμάτων στην εταιρεία είναι οι παρακάτω: 

·   Κορακιά – Θυνί – Βερβερόντα – Επαρχιακός δρόμος Κρανιδίου Πορτοχελίου – Χιχίτσα – Κόστα – Άγιος Αιμιλιανός – Φλάμπουρα – Πετροθάλασσα – Πόλη Πορτοχελίου – Πόλη Ερμιόνης και όλα τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή.


Υπενθυμίζουμε ότι κατά το έτος 2011 αφότου αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας, το Υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευε την ανάθεση έργου αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη. Μετά από διαμαρτυρίες πολλών Δήμων της χώρας επετράπη τον Οκτώβριο του 2011. Ο Δήμος μας προχώρησε αμέσως στη σύνταξη μελέτης και διαγωνισμό. Δύο φορές όμως η διαγωνιστική διαδικασία παρεμποδίστηκε με απόπειρα κατάληψης του Δημαρχείου από μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ Αθηνών και Άργους. Τελικά ο διαγωνισμός τελεσφόρησε και υπογράφηκε σύμβαση με την εταιρεία Antipolution με ποσό πολύ μικρότερο από ότι πλήρωναν οι πρώην Δήμοι  Κρανιδίου και Ερμιόνης για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις ίδιες περιοχές. Τα πρώτα αποτελέσματα από την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας με τον ιδιώτη εργολάβο έχουν γίνει φανερά.


Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Σταύρος Κούστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου