Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Επισκευάζεται και αποκαθίσταται το κτίριο του Παλαιού Γυμνασίου Κρανιδίου


 Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του παλαιού Γυμνασίου Κρανιδίου στον Άγιο Παντελεήμονα. Το κτίριο αυτό το οποίο παραλάβαμε σε πολύ κακή κατάσταση, αφού μετά την μετεγκατάσταση του ΕΠΑΛ είχε εγκαταλειφθεί, προορίζεται να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου.
Κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούνται αποκαλύπτονται παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Τόσο η αρχιτεκτονική όσο και η κατασκευή του κτιρίου φανερώνουν ότι πρόκειται για παλιό αρχοντικό σπίτι στο οποίο έγιναν πολλές και διαδοχικές παρεμβάσεις ανάλογα με τη χρήση που κάθε φορά είχε.
Πράγματι, από την έρευνά μας φαίνεται ότι το αρχοντικό αυτό ανήκε στην οικογένεια Βελιώτη, πλούσια οικογένεια καπεταναίων του Κρανιδίου. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα φαίνεται ότι δωρήθηκε για τη στέγαση και λειτουργία Νοσοκομείου πρωτοστατούντος στην ίδρυσή του, του Κρανιδιώτη Μητροπολίτη Παντελή Φωστίνη. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση του εξατάξιου Γυμνασίου Κρανιδίου και τελευταία στεγάστηκε το ΤΕΛ και αργότερα ΕΠΑΛ Κρανιδίου.
 Η ανάπλαση που προηγήθηκε στην προηγούμενη θητεία μας του περιβάλλοντος χώρου του Αγίου Παντελεήμονα, σε συνδυασμό με την επισκευή και αποκατάσταση του κτιρίου αυτού, θα συμβάλλουν σημαντικά στην αισθητική αναβάθμιση αυτής της πολύ αξιόλογης περιοχής και γειτονιάς του Κρανιδίου. Σημαντικά επίσης οφέλη για το Δήμο Ερμιονίδας θα υπάρξουν και από τη χρησιμοποίηση των χώρων του κτιρίου από υπηρεσίες του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Καμιζής







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου