Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ…


Σε πλήρη σύγχυση φαίνεται ότι βρίσκεται η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ως αρμοδία υπηρεσία για τη λειτουργία του χώρου δεματοποίησης στη θέση Σταυρός Διδύμων έχει συνάψει και όλες τις συμβάσεις με τον εργολάβο που εκτελεί το έργο δεματοποίησης.   

Έγγραφο του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας κ.Πολ. Παπαϊωάννου. 
Πληροφορίες για το έγγραφο κ.Γιώργος Παπαηλιού, υπάλληλος της Υπηρεσίας. 
Με το περιεχόμενο του παρακάτω εγγράφου η Υπηρεσία αποποιείται τις ευθύνες της και ψευδώς αναφέρεται σε δήθεν νυχτερινή μεταφορά απορριμμάτων από το Δήμο Ερμιονίδας. Καθιστά επίσης υπεύθυνο το Δήμο Ερμιονίδας για την εξεύρεση άλλου χώρου εγκατάστασης του ΚΔΑΥ - Κομποστοποιητή - Δεματοποιητή:



 












Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ.Παπαϊωάννου για δήθεν μεταφορά τις νυχτερινές ώρες:




Εξώδικη απάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας:













Δημοσίευμα από την "Ενημέρωση Πελοποννήσου" σύμφωνα με το οποίο ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ.Γιώργος Παπαηλιού "αδειάζει"  τον Προϊστάμενό του και ακυρώνει το περιεχόμενο του εγγράφου του, ο οποίος αναγνωρίζει την ευθύνη της Περιφέρειας για την απομάκρυνση των δεμάτων και την αποκατάσταση του χώρου στα Δίδυμα ώστε μετά από αυτό να εγκατασταθεί εκεί η νέα μονάδα.



Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Τον Ιούλιο απομάκρυνση δεμάτων και σκουπιδιών από Σταυρό
Ρεπορτάζ: Κώστας Πρώιμος



# «Ένα βήμα»,  πριν την τελική έγκριση από το ΠΕΧΩ,  για λειτουργία ΚΔΑΥ-Κομποστοποίησης και  εναπόθεση RTF στο χώρο του Δεματοποιητή!
Την ίδια στιγμή που η Δημοτική Αρχή  του Δήμου Ερμιονίδας, έχει  συγκροτήσει ειδική πενταμελή επιτροπή, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την καταλληλότητα νέου χώρου διαλογής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου  έχει ήδη επεξεργαστεί και προωθήσει την… προϋπάρχουσα  μελέτη  στο ΠΕΧΩ,  που αφορά τον …ΧΑΔΑ των Διδύμων, περιμένοντας την τελική  έγκρισή της!
Το  γεγονός αυτό, σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις, για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ερμιονίδα.  Η «υπερχωματερή» των Διδύμων,  αναμένεται συντόμως να ανοίξει και πάλι τις πύλες της,  αυτή την φορά, όμως, ως ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών).
Η «Ενημέρωση Πελοποννήσου» επικοινώνησε τηλεφωνικά,  με τον καθ΄ ύλη αρμόδιο επιβλέποντα μηχανικό της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  κ. Γιώργο Παπαηλιού,  ο  οποίος στις δηλώσεις του, είναι άκρως αποκαλυπτικός: 


«Ο αδειοδοτημένος  από το Δασαρχείο  χώρος, στον Σταυρό των Διδύμων,  έχει επιλεγεί για το τρίπτυχο που λέμε, δηλαδή Διαλογή-Κομποστοποίηση και R.T.F. 



 










 Γιώργος Παπαηλιού

Πριν από μια εβδομάδα εγώ προσωπικά,  έκανα μια πρόταση στον κ. Τατούλη προς την οποία υπήρξε θετικός,  ώστε να αποσυμφορήσουμε λίγο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του δεματοποιητή Διδύμων, απομακρύνοντας μέρος των συσσωρευμένων δεμάτων,  αλλά και χύδην σκουπιδιών που έχει ρίξει ο δήμος εκεί. Τα δέματα θα πηγαίνουν στα Λιόσια… Εκτιμώ πως την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι έτοιμος ο σχετικός προϋπολογισμός, για να εξομαλύνουμε λίγο την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των Διδύμων, ο οποίος έχει καταντήσει χωματερή! Ταυτόχρονα επαναλαμβάνω ότι, έχουμε υποβάλει στο ΠΕΧΩ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μελέτη για νa λειτουργήσει το ΚΔΑΥ, η κομποστοποίηση και η δεματοποίηση του R.T.F, εκεί στον χώρο του Σταυρού των Διδύμων… Πριν από πέντε ημέρες κατέβηκα στην Ερμιονίδα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, οποίος μου είπε ότι έχουν βρει μια έκταση, μια παλιά χωματερή για την ακρίβεια,  ώστε να την χρησιμοποιήσουνε ως νέο χώρο… «Δήμαρχε, του είπα, όταν εσείς αποφασίσετε και χωροθετήσετε, πάρτε σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου… Εγώ είμαι υποχρεωμένος σε αυτή την περίπτωση, να  βγάλω νέο προϋπολογισμό, γιατί απαιτούνται χρήματα,  για την μεταφορά του  δεματοποιητή  από τα Δίδυμα σε νέα θέση, και να εκτιμήσω βέβαια,  αν αυτή η αλλαγή,  είναι εφικτή! Ακόμη και αυτό εάν επιτευχθεί, εκτιμώ πως θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, διότι αυτό σημαίνει άλλον ένα χρόνο περίπου καθυστέρηση… Δεν νομίζω, πως θα υπάρξει η δυνατότητα για νέα εξάμηνη παράταση, μεταφοράς απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ των Λιοσίων»…

 
Αναρτήθηκε από Ενημέρωση Πελοποννήσου στις 2:08:00 μ.μ.




Τελικά έχει ή δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη λειτουργία του δεματοποιητή στα Δίδυμα και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; Όλα τα έγγραφα πάντως και οι αποφάσεις ξεκαθαρίζουν απόλυτα ότι έχει. Αυτή η Υπηρεσία τι έχει τελικά σκοπό να κάνει; Αλλά και ποια είναι η σκοπιμότητα εγγράφων που αποστέλλονται στο Δήμο και το περιεχόμενό τους διαψεύδεται την ίδια μέρα με πανηγυρικό τρόπο και φάσκουν και αντιφάσκουν;  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου