Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ESPRESSO



Η Τοπική Κοινότητα Διδύμων και εγώ προσωπικά εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το πρόσφατο δημοσίευμα του κ. Παύλου Δαγρέ στην εφημερίδα ESPRESSO.

Το χωριό των Διδύμων δεν ήταν, ούτε είναι «ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» και απορώ πώς κάποιοι επιστήμονες έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα και τόσο αβίαστα το ανάρτησαν βάζοντας «ταμπέλες» και δημιουργώντας πανικό. Απορώ πώς χωρίς αποδείξεις και επίσημες έρευνες, παρά μόνο από συζητήσεις και μόνο (κουτσομπολιά), φτάσανε να κοινοποιούν τέτοιες ανακρίβειες «εις βάρος» των κατοίκων, θίγοντας τόσο ευαίσθητα θέματα και «καπηλευόμενοι» ένα τόσο ευάλωτο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης που είναι η ασθένεια. Το βάφτισαν «ενδιαφέρον». Όχι κύριοι ενδιαφέρον είναι να αποτανθεί κάποιος στις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας όταν πρόκειται για γιατρό και με βάση την ιδιότητά του και μόνο να «κρούσει τον κώδωνα», να ζητήσει ελέγχους από ειδικούς επιστήμονες, να ψάξει ληξιαρχικές πράξεις θανάτων κλπ και όταν είναι σίγουρος και μόνο τότε, όχι να το αναρτήσει στα ιστολόγια και στις εφημερίδες κάνοντας κακό στην τοπική κοινωνία και οικονομία η οποία έχει πληγεί τον τελευταίο καιρό όχι μόνο από την οικονομική κρίση αλλά και από τα ανεύθυνα δημοσιεύματα, αλλά να προστατεύσει τον πληθυσμό.

Οι παραγωγοί του χωριού μας προβαίνουν σε ελέγχους της ποιότητας των προϊόντων τους συχνά και τα αποτελέσματα είναι ποιοτικά άριστα και αυτό προς αποκατάσταση της φήμης που κυκλοφορεί.

Εμείς, ως Τοπική Κοινότητα, κάναμε συμβούλιο με την συμμετοχή παραγωγών και επαγγελματιών του χωριού και αποτανθήκαμε με αίτημα προς τον Δήμο Ερμιονίδας για να προβεί σε ελέγχους.

Ευελπιστώ αυτοί οι κύριοι να κατάλαβαν το κακό που προξένησαν στο χωριό με τις δηλώσεις τους και να αποκαταστήσουν τα πράγματα.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ

ΣΕΡΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου