Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

Στις 3 Σεπτέμβρη του 2009 υπέβαλα προς τη ΔΕΥΑΚ Κρανιδίου την με αριθμό πρωτοκόλλου 1377 αίτηση μου με την οποία ζητούσα αντίγραφα των εγγράφων και της αλληλογραφίας που αφορούν στο έργο αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου.
Σήμερα 10 Νοεμβρίου 2009 έλαβα ταχυδρομικώς και με διαβιβαστικό που έχει ημερομηνία 02.11.2009 και αριθμό πρωτοκόλλου 1740 το παρακάτω ακριβές αντίγραφο της σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.
Αγαπητοί δημότες και δημότισες, αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου μας, με κατέχει βαθιά θλίψη και συνάμα οργή και αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας από τους διοικούντες σήμερα του Δήμου Κρανιδίου αλλά και από την αντίληψη και την νοοτροπία τους στη διαχείρηση των κοινών πραγμάτων. Δεν θα προχωρήσω σε κανέναν επιπλέον σχολιασμό. Παραθέτω μόνο το ακριβές αντίγραφο της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ και παραδίδω τόσο το κείμενο όσο και αυτούς που το συνέταξαν και αποφάσισαν σχετικά, στη κρίση σας, διερωτώμενος ταυτόχρονα, τί είναι αυτό που θέλουν να αποκρύψουν όχι μόνο από εμένα αλλά και από όλους μας ως δημότες;
Αρνούνται την ενημέρωση σε εμένα που διετέλεσα με τη δική σας θέληση για δύο συνεχείς τετραετίες Δήμαρχος Κρανιδίου, σε εμένα που ίδρυσα την ΔΕΥΑΚ, σε εμένα που υπηρετώντας πιστά τον τόπο και τους δημότες εξασφάλισα την ένταξη του έργου της αποχέτευσης και την χρηματοδότηση του από το Ευρωπαικό Ταμείο Συνοχής. Το κυριότερο όμως αρνούνται σε εμένα ως απλό δημότη και σε όλους εμάς τους δημότες Κρανιδίου τη διαφάνεια και την ενημέρωση που έχουν ως πρώτιστο καθήκον οι ασχολούμενοι με τα κοινά. Να πράττουν και να λογοδοτούν για τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους στους πολίτες και στους δημότες.
Παραθέτω αυτολεξί την απάντηση που μου κοινοποιήθηκε στην αίτηση μου:
------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκ του Πρακτικού της υπ' αρ. 15ης/2009 Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ 5°: Σχετικά με αίτηση του κ. Καμιζή Δημητρίου

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 124/2009

Σήμερα την 12η του μηνός Οκτωβρίου, έτους 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ύστερα από την υπ' αρ. πρωτ. 1596/06-10-2009 πρόσκληση του Προέδρου αυτού που επιδόθηκε σε κάθε ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4, παρ. 2, του Ν.1069/80 , για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Ο Πρόεδρος: Σωτ. Κακουριώτης
Ο Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Κρουμπούζος
Τα Μέλη: Μαρώσης Ιωάννης, Λούμης Νικόλαος, Κωνσταντίνος Σπανός, Χρήστος Παππάς.

ΑΠΟΝΤΕΣ

Ελένη Δημότση-Λέκκα



Στη συνεδρίαση αυτή τα πρακτικά τηρήθηκαν με μαγνητοφωνική συσκευή.





Συνεδρίαση 15 η: Δευτέρα 12.10.2009
Ο κ. Πρόεδρος ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε όπως παρακάτω το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Α. Θέτω υπόψη σας αίτηση του κ. Δημητρίου Καμιζή, τέως Δημάρχου, τέως Προέδρου ΔΕΥΑ Κρανιδίου, με θέμα «Χορήγηση στοιχείων», με την οποία ζητά να του χορηγηθούν αντίγραφα: 1. Των προκηρύξεων, αναθέσεων, αποφάσεων, καθώς και όλων των εγγράφων που σχετίζονται με το εκτελούμενο έργο της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΚ. 2. Όλων των εγγράφων αλληλογραφίας μεταξύ του Συμβούλου Διαχείρισης του έργου και της ΔΕΥΑΚ (και των κοινοποιηθέντων).
Η ΔΕΥΑΚ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν υποχρεούται στο να εκδώσει φωτοτυπίες όλων των στοιχείων παρά μόνον εάν κάποια από αυτά ζητηθούν για έννομο συμφέρον του αιτούντος. Επειδή και ο όγκος των αντιγράφων που ζητά στην αίτηση του ο κ. Δημήτριος Καμιζής είναι πολύ μεγάλος, είναι αδύνατον από την υπηρεσία μας να φωτοτυπηθούν και να χορηγηθούν όλα αυτά τα έγγραφα, γι' αυτό προτείνεται η απόρριψη της αίτησης του κ. Καμιζή.
β. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση,
Αποφασίζει Ομόφωνα

Την απόρριψη της αίτησης του κ. Δημητρίου Καμιζή για τη χορήγηση στοιχείων από τα αρχεία της ΔΕΥΑΚ, λόγω του ότι ο όγκος των αιτουμένων στοιχείων είναι πολύ μεγάλος και δεν τεκμηριώνεται
στην αίτηση του λόγος εννόμου συμφέροντος για κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 124/2009.

Αφού συντάχθηκε και αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται όπως παρακάτω:
Ο Πρόεδρος: Σωτήριος Κακουριώτης
Ο Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Κρουμπούζος
Τα Μέλη: Μαρώσης Ιωάννης, Λούμης Νικόλαος, Κωνσταντίνος Σπανός, Χρήστος
Παππάς.

Aκριβές Αντίγραφο
Συνεδρίαση 15 η: Δευτέρα 12.10.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου