Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ

Ν. 1069/1980 (ΦΕΚ Α-191)

Περί κινήτρων δια την ίδρυσιν Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως

'Αρθρον 1

(όπως διαμορφώθηκε με την παρ.5 αρθρ. 8 Ν. 2839/2000)(ΦΕΚ Α’ 196)

Αντικείμενον - φορείς - αρμοδιότητες

1. Δια την άσκησιν των πάσης φύσεως δραστηριοτήτων του κυκλώματος υδρεύσεως και αποχετεύσεως οικιστικών κέντρων της Χώρας, εξαιρέσει των πόλεων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Βόλου και των μειζόνων αυτών περιοχών, δύναται να συνιστώνται κατά την παράγραφον 3 του παρόντος άρθρου εις έκαστον Δήμον ή Κοινότητα της Χώρας ή υπό πλειόνων Δήμων ή Κοινοτήτων ή Δήμων και Κοινοτήτων ενιαίαι επιχειρήσεις υδρεύσεως και αποχετεύσεως. Αι ανωτέρω Επιχειρήσεις αποτελούν ίδια Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρος, διεπόμενα υπό των κανόνων της Ιδιωτικής οικονομίας, εφ' όσον δεν ορίζεται άλλως υπό νόμου.
Αι διατάξεις της παρούσης παραγράφου δύνανται να εφαρμόζωνται και εις περιπτώσεις μετατροπής εις επιχείρησιν συνεστημένων συνδέσμων, Δήμων ή Κοινοτήτων ή Δήμων και Κοινοτήτων.
Αι επιχειρήσεις υδρεύσεως και αποχετεύσεως λειτουργούν υπό μορφήν Δημοτικής ή Κοινοτικής επιχειρήσεως και διέπονται ως προς την διοίκησιν, οργάνωσιν, εκτέλεσιν, λειτουργίαν, συντήρησιν των έργων της αρμοδιότητός των καθώς και τας πηγάς της χρηματοδοτήσεώς των υπό των διατάξεων του παρόντος νόμου,
εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των σχετικών διατάξεων του "Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικος".

Τα παραπάνω αποτελούν το περιεχόμενο του άρθρου 1 του νόμου 1069/1980 που είναι και ο ιδρυτικός νόμος που διέπει τις Δ.Ε.Υ.Α όλης της χώρας.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κρανιδίου λοιπόν δεν είναι απλά επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου όπως την παρουσιάζει στην απόφασή του το Δ.Σ. της αλλά είναι και κοινοφελούς χαρακτήρος όπως επιμελώς το αποκρύπτει.Αφού κατά συνέπεια έχει κοινωνικό χαρακτήρα οποιοσδήποτε δημότης και πολίτης έχει δικαίωμα αλλά και έννομο συμφέρον να πληροφορείται και να ενημερώνεται για τα πάντα που τον αφορούν.
Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τόσο πολύ και παρερμηνεύσει τα πράγματα και τον ρόλο τους , ώστε να θεωρούν ότι μία Δημοτική Επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου,κοινοφελούς χαρακτήρα είναι ιδιωτική τους επιχείρηση και λογαριασμό δεν δίνουν πουθενά.
Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν, και όσο πιο σύντομα το καταλάβουν τόσο καλύτερο είναι και για τους ίδιους ,ότι η ΔΕ.ΥΑ. Κρανιδίου είναι επιχείρηση που διέπεται από τις Αρχές Ιδιωτικού Δικαίου ,αλλά ανήκει στο Δήμο Κρανιδίου και κατά συνέπεια ανήκει σε όλους τους δημότες του Δήμου, για λογαριασμό αυτών συνεστήθη ,από αυτούς, τους δημότες δηλαδή αμοίβονται όσοι αμοίβονται ,και αυτούς τους δημότες και μόνο πρέπει να εξυπηρετεί και σε αυτούς τους δημότες πρέπει να λογοδοτεί τολάχιστον όταν αυτοί το ζητούν.
Και επανερχόμενος ερωτώ γιατί όλες αυτές οι ανυπόστατες,αστήριχτες και αστείες δικαιολογίες;
Τι το τόσο πολύ σοβαρό θέλουν να αποκρύψουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου