Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ



Συνηθίζεται να λέγεται ότι η λανθάνουσα γλώσσα φανερώνει την αλήθεια. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τα κατά καιρούς λεγόμενα των διοικούντων σήμερα το Δήμο Κρανιδίου και με την περίπτωσή τους.


Διαβάζοντας κάποια απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των τοποθετήσεων των κ.κ. Σφυρή και Μαρώση στη "λαϊκή συγκέντρωση" που οργάνωσαν οι ίδιοι την 21 Απριλίου στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Κρανιδίου, σκέφτηκα καταρχήν ότι οι άνθρωποι αυτοί εξάντλησαν όλες σχεδόν τις περιπτώσεις του ποινικού και αστικού κώδικα της συκοφαντικής δυσφήμισης , της παράστασης ψευδών γεγονότων,της εξύβρισης και άλλα σχετικά αδικήματα. Επειδή όμως ούτε του χαρακτήρα μου είναι ούτε της πολιτικής πρακτικής μου, να καταφεύγω σε μηνύσεις και αγωγές όταν συκοφαντούμαι και θίγομαι, ιδιαίτερα στην ενασχόλησή μου με τα κοινά, αλλά και επειδή στη ζωή μου έμαθα και πιστεύω πώς η αλήθεια στο τέλος πάντοτε λάμπει και θριαμβεύει πάνω στο ψέμα, παραιτήθηκα αμέσως από κάθε σκέψη να προσφύγω στη δικαιοσύνη. Αυτό άλλωστε το πέτυχαν μόνοι τους και η υπόθεση βρίσκεται τώρα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Πέραν όμως αυτού οι πράξεις και κυρίως οι παραλείψεις και κυρίως οι κατά καιρούς διάφορες δικαιολογίες των διοικούντων σήμερα το Δήμο Κρανιδίου, με αποκορύφωμα τον χειρισμό της υπόθεσης του έργου της αποχέτευσης, συνιστούν ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο φαινόμενο και για τον τόπο μας και την κοινωνία μας, αλλά και γενικότερα για την πολιτική διαχείριση των κοινών πραγμάτων. Ο πυρήνας και η ουσία αυτού του "φαινομένου" είναι το ότι οι καθ' ύλη και κατά νόμο αρμόδιοι και υπεύθυνοι, αποξενώνονται ανερυθρίαστα οι ίδιοι με τα λόγια τους, από τις πράξεις και από τις παραλείψεις τους, μεταθέτοντας τις ευθύνες τους σε άλλους η και σε φαντάσματα ακόμα. Σκηνοθετούν σενάρια και δαιμονοποιούν τις συνέπειες της δικής τους ανεπάρκειας και της ανικανότητας , να παράγουν έργο με θετικά αποτελέσματα

Ζητούν απεγνωσμένα την "αντιπαράθεση" μαζί μου λες και αυτό ήταν και είναι το ζητούμενο της παρουσίας τους στα δημοτικά πράγματα. Αντί να αντιπαρατεθούν με τα προβλήματα του τόπου και να δώσουν λύσεις, αντί να αντιπαρατεθούν με τον κακό εαυτό τους που δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικά ούτε ένα έργο από όσα πραγματοποιήσαμε και ξεκινήσαμε εμείς, καταναλώθηκαν τρεισήμισι χρόνια τώρα σε ένα κυνήγι μαγισσών και φαντασμάτων.

Και ενώ αυτοί διοικούν,πάντοτε κάποιος μπροστά τους που τους εμποδίζει να κάνουν το παραμικρό καλό σ' αυτό τον τόπο. Τίποτα δεν παρέλαβαν από εμάς τίποτα δεν είχαμε κάνει καλά, ποτέ δεν αναγνώρισαν τα μεγάλα έργα τα οποία πραγματοποιήσαμε και τις παρεμβάσεις - τομές και μάλιστα με την εθελοντική συμμετοχή των δημοτών μας στην κοινωνία μας, κατασυκοφάντησαν τα πάντα και συνεχίζουν ακόμα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές να προσπαθούν να εισπράξουν "το μισθό" της ύβρης.
Το ίδιο ακριβώς έκαναν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να κάνουν με το μεγάλο έργο της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου με με απίστευτο θράσος και αναίδεια. Συκοφαντούντες και ψευδόμενοι ότι δήθεν δεν παρέλαβαν τίποτα από εμάς, ότι δήθεν η Δ.Ε.Υ.Α.Κ χρωστούσε κοντά 2.000000 ευρώ !!! ότι δήθεν το ένα δήθεν το άλλο κατέληξαν να κάνουν το "μνημόσυνο" του έργου της αποχέτευσης στη "λαϊκή συγκέντρωση" που διοργάνωσαν.

Αυτοδιαψευδόμενοι , αυτοαναιρούμενοι και αυτοαποκαλυπτόμενοι με τις κραυγαλέες αντιφάσεις τους, οι ίδιοι προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δεν παρέλειψαν κανέναν εκτός από τον εαυτό τους στον καταλογισμό δήθεν ευθυνών, διατηρώντας οι ίδιοι το ακαταλόγιστο για τους εαυτούς τους.

Τους έφταιξαν, η πολιτικός μηχανικός της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. που οι ίδιοι είχαν προσλάβει, ο σύμβουλος διαχείρισης του έργου τον οποίο με τραγική καθυστέρηση οι ίδιοι είχαν προσλάβει αποκλείοντας από το σχετικό διαγωνισμό τα άλλα δύο γραφεία που είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα!!!, τους έφταιξαν οι μελέτες του έργου με τις οποίες είχε εγκριθεί από όλα τα επίπεδα και τις οποίες είπαν ότι τελικά άλλαξαν με την εισήγηση του κακού συμβούλου διαχείρισης που είχαν προσλάβει και σήμερα καταγγέλλουν!!! , τους έφταιξαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους οποίους για αρκετό διάστημα συνεργάστηκαν αρμονικά, τους έφταιξε ο προηγούμενος αλλά και ο σημερινός γ.γ. γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους έφταιξε η γραφειοκρατία, τους έφταιξαν οι Βουλευτές Αργολίδας, ο μόνος που δεν τους έφταιξε είναι ο κακός καιρός.

Τέλος μόνιμη επωδός αλλά και εισαγωγή στο θέμα είναι ποιος άλλος ,ο Καμιζής. Κατά μια έννοια ίσως έχουν δίκιο διότι αν δεν τους είχαμε παραδώσει τόσα πολλά και μεγάλα έργα, αν δεν τους είχαμε παραδώσει το έργο της αποχέτευσης εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο, έτοιμο για δημοπράτηση, δεν θα είχαν καμιά έννοια και σκοτούρα οι άνθρωποι ούτε να τα διαχειριστούν ούτε να τα διαχειριστούν ούτε και να τα συνεχίσουν!
Είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι και σχολιάζω την απραξία τους, την από τους ιδίους ομολογούμενη ανευθυνότητα τους και την μεγάλη αποτυχία τους στο έργο της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου . Μας κούρασαν πια όλους όλους με τις αστήρικτες δικαιολογίες και την ασυνάρτητη φλυαρία τους ,την εμπάθεια και την μισαλλοδοξία τους, και όλα αυτά για να καλύψουν το μεγάλο κενό έργων και δράσεων. Εγώ έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προετοιμασθεί και να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο χρήσιμο για τον τόπο μας έργο της αποχέτευσης. Τώρα πια είναι η ώρα της κρίσεως. Τελειώνοντας θέλω να υπενθυμίσω και να σημειώσω τρεις μεγάλες αλήθειες που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση:


  1. Κατά την περίοδο της Δημοτικής διαχείρισης που εμείς είχαμε την ευθύνη στο Δήμο Κρανιδίου, και μετά από σοβαρά έργα τα οποία εκτελέσαμε, λειτούργησε το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, κατασκευάστηκαν δίκτυα αποχέτευσης στο Κρανίδι και στην Κοιλάδα, επικαιροποιήσαμε υπάρχουσες μελέτες, αναθέσαμε και εκπονήσαμε νέες συγκροτήσαμε και υποβάλαμε ολοκληρωμένο φάκελλο για την έγκριση και χρηματοδότηση του έργου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής και πετύχαμε την έγκριση και την χρηματοδότηση με το ποσό των 11.03500 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

  2. Παραδώσαμε ώριμο και χρηματοδοτημένο το έργο της αποχέτευσης στη νέα δημοτική αρχή που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές του 2006.

  3. Η νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε την 1 Ιανουαρίου 2007 απέτυχε παταγωδώς να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου