Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

"Δάφνες και Πικροδάφνες". ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ.

Με επιτυχία έκλεισε χθες το βράδυ, η αυλαία των παραστάσεων του θεατρικού έργου "Δάφνες και Πικροδάφνες" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου. Το έργο των Δ.Κεχαϊδη - Ε. Χαβιαρά , που ανέβηκε από τον Θ.Ο.Ε., παίχθηκε σε τέσσερις παραστάσεις και η τελευταία παράσταση στο Κρανίδι δόθηκε χθες το βράδυ.
Ικανοποιητική σε αριθμό η παρουσία του κοινού, πολύ καλή η σκηνοθεσία, άριστη η ερμηνεία των ερασιτεχνών ηθοποιών που σε κάποιες σκηνές του έργου "έπιασαν" όλοι τους επαγγελματική απόδοση. Το σενάριο του έργου, που ανήκει στην κατηγορία της πολιτικής σάτιρας γράφτηκε το 1979 και γι αυτό το έργο στη ροή του ήταν λίγο βαρετό αφού τα μηνύματα που εξέπεμπε έχουν γίνει πια κοινός τόπος και συνείδηση των περισσότερων πολιτικά σκεπτόμενων ανθρώπων. Οι προς επικαιροποίηση μικρές, σεναριογραφικές και σκηνοθετικές παρεμβάσεις, και κυρίως η άριστη ερμηνεία των ηθοποιών , έσωσαν το έργο έτσι ώστε οι παραστάσεις του να συγκινήσουν το κοινό και να έχουν επιτυχία. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!
Και βέβαια αυτή η καταπληκτική αίθουσα και σκηνή του Λυκείου Κρανιδίου που παρέχει όλες τις δυνατότητες για την <τεχνική> επιτυχία όλων των εκδηλώσεων συμπεριλαμβανομένων και των θεατρικών. Εντύπωση μου προκάλεσε η επιμελημένη αποφυγή κάθε αναφοράς σε αυτό, από την πλευρά των ανθρώπων του Θ.Ο.Ε. Γιατί άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου