Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ακούστε με,θα κερδίσουμε όλοι, δεν θα υπάρχει ηττημένος.


(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Παρατηρητής" Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010)

Ο "Καλλικράτης" θα μας ενώσει αν εμείς τον δεχτούμε...

Για να επιτύχει ο «Καλλικράτης» πρέπει όλοι μας να κάνουμε τις θυσίες που αναλογούν στον καθένα. Ο πρωτόγνωρος νόμος για εμάς, πιστεύω, στόχος του είναι να δημιουργήσει ισχυρούς δήμους με ελεγ­χόμενη οικονομική διαχεί­ριση. Αυτοί που αντιδρούν απ' ό,τι παρακολουθώ είναι ορισμένοι τοπικιστές που αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο και δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τον εαυτό τους. Να προσπαθήσουμε να ψη­φίσουμε ανθρώπους κατα­ξιωμένους και με παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ανθρώπους που στόχος τους είναι να βοηθήσουν αυτόν τον όμορφο δήμο που απλώνεται γύρω μας σ' αυτήν την υπέροχη γω­νιά της Ελλάδος με το ιστο­ρικό της όνομα Ερμιονίδα.
Αυτόν που πρέπει να εμπι­στευτούμε δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Καμιζή, με καταξιωμένο παρελθόν σαν επιστήμονας και μια λαμπρή οκταετία σαν δή­μαρχος Κρανιδίου για την πόλη και τον άνθρωπο. Όλοι γνωρίζουμε το ήθος που τον διακρίνει. Η τύχη είναι στο χέρι μας. Για να πετύχει ο Καλλικράτης ψηφίσατε Δημήτρη Καμιζή, είναι ο καταλληλό­τερος γι' αυτήν την πολύ δύσκολη θέση. Έχει δύνα­μη και πείρα για να βγάλει πέρα αυτήν την μεγάλη πρόκληση, που ακούει στο όνομα Καλλικράτης. Ακούστε με, θα κερδίσου­με όλοι, δεν θα υπάρχει ηττημένος. Εγώ δεν μιλάω για πολιτικό αλλά για έναν μεγάλο πατριώτη. Όλοι μας είμαστε ικανοί για κάτι. Ας ενώσουμε τις δυ­νάμεις μας να προσπαθήσουμε να καταλάβει ο ένας τον άλλον και να καταδικά­σουμε αυτούς που μέχρι τώρα μας χώριζαν μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για εμάς και την πατρίδα μας.
Οραματί­ζομαι τον δήμο Ερμιονίδας να γίνει δημοκρατικό παρά­δειγμα για όλους τους δή­μους της επικράτειας, με χρηστή διαχείριση και τους πολίτες να κατανοούν πού σταματούν τα δικαιώματα τους και που αρχίζουν του άλλου, γι' αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να συ­νυπάρξουμε, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ο σεβα­σμός είναι η πιο όμορφη αξία ενός ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο αυτό που συμ­βαίνει σήμερα στη χώρα μας. Να δώσουμε να κατα­λάβουν σ' αυτούς που κα­ραδοκούν για το χαμό μας, πως ο Έλληνας δεν χάθηκε και ούτε θα χαθεί ποτέ γι' αυτό πρέπει να είμαστε πάντα αδελφωμένοι. Κάποτε συνάντησα ένα κύ­ριο και συζητώντας για την περιοχή μας μου είπε τα εξής: «Αυτοί που μπορούν να ζούν σε αυτόν τον τόπο είναι πολύ τυχεροί». Αδελ­φωμένοι και χωρίς μίση θα δούμε και εμείς πόσο τυχεροί είμαστε γιατί το μίσος και οι πολιτικοί δια­χωρισμοί, που μας τροφο­δοτούν οι επιτήδειοι, μας οδήγησαν στην καταστρο­φή που ζούμε σήμερα. Ο Έλληνας, ιστορικά, πάντα ενωνόταν στα δύσκολα. Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα γιατί πραγματικά κιν­δυνεύουμε.
Αυτός ο οικονομικός πό­λεμος που ζούμε είναι πιο καταστρεπτικός από τα κανόνια του παρελθόντος. Σκοτώνει χωρίς θόρυβο, γι' αυτό είναι πιο επικίνδυνος και αυτή είναι η σοβαρό­τερη αιτία που πρέπει να ενωθούμε για να είμαστε δυνατοί. Έτσι τα βλέπω τα πράγματα γι' αυτό ζητώ την συναίνεση σας.

Δημήτριος Αναστασίου Γκιρτάκης
Κρανίδι
Ευχαριστώ πολύ τον Δημητρη Γκιρτάκη, αυτόν τον πολύ καλό και σπουδαίο συμπατριώτη για τα καλά του λόγια για μένα, παρ ότι ποτέ δεν τον ευεργέτησα ούτε χρειάστηκε ποτέ να του σταθώ χρήσιμος σε τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου