Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΜΙΖΗ.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΜΙΖΗ στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
----------
Οι Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των νέων δημαρχιακών αρχών της ελληνικής επικράτειας, ενέχουν για τους δημότες του Δήμου μας ιστορικής σημασίας γεγονός. Η γη της Ερμιονίδος περικλείει στα σπλάχνα της μακραίωνη ιστορική διαδρομή με γραπτά πέραν της πρώτης προ χριστού χιλιετίας μνημεία . Αναφέρεται η ιστορική της επαρχίας μας διαδρομή στον Ομηρο, τον Ησίοδο, τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο, με τελευταία ιστορική αναφορά τον Παυσανία τον Περιηγητή. Δεν είναι μόνο το ιστορικό Δίδυμο, των αρχαιοτάτων ελληνικών πόλεων της Ερμιόνης και του Μάσσητα. Είναι ιστορικά επίσης καταγεγραμμένες: η πόλη των Ειλεών στο Ηλιόκαστρο και η πόλη των Αλιέων στο Πόρτο- χέλι. Το σπήλαιο φράγχθι της Κοιλάδος, στο οποίο ανακαλύφθηκε ο πρώτος homo sapiens , είναι τα ιστορικά μνημεία των Διδύμων κλπ.
Η ενδεικτική αυτή αναφορά μας συνέχεται ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά με τη μείζονα περιοχή της Ερμιονίδος και αύριο του ομώνυμου Δήμου της, με επίσης ιστορική αναφορά και στον Καλλικράτη τον μέγα αυτόν αρχιτέκτονα της αρχαίας Αθήνας και θεμελιωτή του Παρθενώνα..
Για τη διακυβέρνηση της ιστορικής διαχρονικά και μέχρι σήμερα περιοχής μας που αύριο θα φέρει τη σφραγίδα "Δήμος Ερμιονίδας ", θα πρέπει ο Δήμαρχός του να φέρει αντίστοιχη και ανάλογη βαρύτητα, πολιτική σκέψη , ήθος, ανιδιοτέλεια και πρωτίστως γνώσεις, για να ανταποκριθεί επαρκώς στα προβλήματα του ιστορικού αυτού τόπου, του οποίου έχουμε την τιμή να είμεθα δημότες.
Τη ψήφο των δημοτών της επαρχίας μας και αύριο Δήμου Ερμιονίδας διεκδικούν δύο αντίπαλοι συνδυασμοί με επικεφαλής αυτών, τον Δήμαρχο Κρανιδίου Δημήτριο Σφυρή και τον τέως Δήμαρχό του Δημήτριο Καμιζή. Είναι δυο πόλοι άσχετοι για σύγκριση μεταξύ των. Θα αποτολμήσουμε έξω από πάθη, συμπάθειες και αντιπάθειες να θέσουμε τα δάκτυλα επί των τύπων των ήλων, καθ΄ όσον έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τα δημόσια αυτά πρόσωπα τα οποία διεκδικούν την ψήφο μας. Η κριτική των προσώπων των υποψηφίων Δημάρχων θα αρχίσει από μηδενική βάση. Διότι θα έχουμε Δήμο που θα καλύπτει γεωγραφικά όλη την Επαρχία μας. Δεν είναι τέως Δήμος Ερμιόνης ή Κρανιδίου και οι κατηργημένες κοινότητες της επαρχίας μας, με περιορισμένα τα όριά των .
Ο συντάκτης του κειμένου αυτού τιμά απεριόριστα το πρόσωπο του Δημητρίου Σφυρή, διότι μόνο το γεγονός ότι, ως υποψήφιος Δήμαρχος διεκδικεί τη ψήφο μας είναι προς τιμή του. Δεν είναι μεμπτό, ότι δεν είναι γηγενής Ερμιονίτης ή Κρανιδιώτης. Εχει ως Ελλην πολίτης το αναφαίρετο συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα "του εκλέγειν και εκλέγεσθαι" απανταχού της ελληνικής επικράτειας, όπως αντίστοιχο δικαίωμα έχει κάθε πολίτης κράτους - μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης και οι οικονομικοί σήμερα μετανάστες. Εκτιμώ επίσης απεριόριστα και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των δυο αντιπάλων συνδυασμών.
Με το αναφαίρετο δικαίωμα δημόσιας κριτικής από τον κάθε εκλογέα της εκλογικής περιφέρειας, θα κρίνω το πρόσωπο ως πολιτικού ανδρός του Δημητρίου Καμιζή, διότι τον βίο και την πολιτεία του Δημητρίου Σφυρή δεν γνωρίζω, ας κριθεί ο ίδιος από τους πολιτικούς του φίλους.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει στα τέσσερα χρόνια του βίου της αξιόλογα δημοτικά έργα . Με ενδεικτική μας αναφορά την επί μακρό χρόνο αθλιότητα του οδοστρώματος της οδού Κρανιδίου – Πορτοχελίου, άκρως επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια και κατά δεύτερο λόγο την επιλογή του σκουπιδότοπου στο "πλάτωμα" του βόρειου τομέα της επαρχίας μας, με υποβάθμιση της τοπικής περιοχής μας, με την οποία ο χαράσσων τις γραμμές αυτές συνδέεται συναισθηματικά, λόγω του τόπου της καταγωγής του τα Δίδυμα και περιοδικής διαμονής του το Ηλιόκαστρο, δεν τιμούν την επαρχία μας και τη Δημοτική αρχή. Αν τα έργα του οδοστρώματος της ανωτέρω δημοσίας οδού ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλου δημόσιου φορέα, ο Δήμος Κρανιδίου δεν απαλλάσσεται της υποχρεώσεώς του, να είχε ζητήσει αρμοδίως ασφαλτοτάπητα του οδικού άξονα. Η επιλογή του σκουπιδότοπου περί του οποίου πολλά λέγονται και θρυλούνται και " αμαρτία ουκ έχομε ", θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση με Δήμαρχο τον Δημήτριο Καμιζή.
Τα όρια του Δήμου μας είναι εκτεταμένα, ανατολικά με το Νομό Πειραιώς , δυτικά με το Δήμο Ναυπλιέων, με όρια επίσης τις Αδέρες, το Μεγαλοβούνι και περιβρέχεται σε μήκος χιλιομέτρων από τον Αργολικό και Σαρωνικό κόλπους. Τα καθήκοντα τουτέστιν του Δημάρχου για τη διοίκηση τοιαύτης σε επιφάνεια δημοτικής έκτασης είναι αυξημένα, θέλει δε τόλμη και αρετή η διακυβέρνηση του ευλογημένου ιστορικού τόπου μας, προσόντα τα οποία διαθέτει, κατά την ταπεινή άποψη του συντάκτη του παρόντος κειμένου,
Ο Δημήτριος Καμιζής τέως Δήμαρχος Κρανιδίου γνωστός και μη εξαιρετέος, ο οποίος είναι άνθρωπος ένας από εμάς. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια και είναι αυτοδημιούργητος. Καταξιωμένο επαγγελματικά , κοινωνικά και οικογενειακά άτομο. Από τα φοιτητικά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών είναι παρών στους κοινωνικούς αγώνες, τους οποίους συνεχίζει μέχρι σήμερα. Μπορούσε κάλλιστα να εκμεταλλευθεί την επιστημονική ως ιατρού ιδιότητα, με ιδιωτικό ιατρείο και να εισπράττει όσα επιθυμεί. Παρά ταύτα παραμελεί και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από τον κάθε ψηφοφόρο, το λαμπρό προσοδοφόρο επάγγελμά του και θέτει σε μείζονα μοίρα την προσφορά των υπηρεσιών του στο κοινωνικό σύνολο. Με την ιδιότητα του Δημάρχου δεν προσδοκά προσωπικά και επαγγελματικά οφέλη, αντίθετα υφίσταται αποδεδειγμένη οικονομική ζημία. Την άσπρη μπλούζα του ιατρού και τα ακουστικά τα έχει εγκαταλείψει στο κέντρο υγείας Κρανιδίου, το οποίο κατά κοινή παραδοχή επί μακρόν χρόνο διευθύνει επιτυχώς. Επισημαίνω την ανιδιοτέλεια του Δημητρίου Καμιζή στη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας και ως επαγγελματία Ιατρού ότι, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα ευρώ από ασθενείς, ασκεί τα καθήκοντά του με τον όρκο που έχει δώσει κατά τη λήψη του πτυχίου της ιατρικής σχολής στον Ιπποκράτη (πατέρα της ιατρικής επιστήμης ) και ας βρεθεί ένας να με διαψεύσει. Ως άτομο ο Δημήτριος Καμιζής έχει οπωσδήποτε και τυχόν ελαττώματα. Εχει όμως απείρως ως κοινωνικό και δημόσιο πρόσωπο πλεονεκτήματα: Πρώτο και κυριότερο, έχει πολιτική σκέψη, είναι βαθειά επηρεασμένος από την πολιτική σκέψη του επιτάφιου λόγου του μεγάλου πολιτικού ανδρός της αρχαίας Αθήνας του Περικλή ότι, η ενασχόληση με τα κοινά είναι καθήκον του πολίτη κλπ. Είναι ανιδιοτελής και πέραν κάθε αμφισβήτησης τίμιος, η φιλοδοξία του ως Δημάρχου αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του τόπου του. Διαθέτει ήθος πολιτικό και κοινωνικό. Ιστορικές και απεριόριστες οι φιλοσοφικές γνώσεις του, απαραίτητες τη σήμερον ημέρα, λόγω των δημοσίων σχέσεων, για την άσκηση των Δημαρχιακών του καθηκόντων. Γνωρίζει κάλλιστα την ιστορία αυτού του τόπου, από τον οποίο προέρχεται, καλύτερα από τους ειδικούς επιστήμονες κάθε τομέα. Είναι συνδεδεμένος με τους αγώνες και τις θυσίες αυτού του λαού, που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του, του οποίου δικαιωματικά ζητεί την ψήφο του.
Είναι ένα από τα καλύτερα σε πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο άτομο, που διαθέτει σήμερα ο Δήμος Ερμιονίδος, είναι πρώτος μεταξύ των πρώτων, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και πανελληνίως, δεν υπολείπεται σε γνώσεις και ήθος των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, συγκρινόμενος μόνο με ελάχιστους τούτων, μετρούμενων στα δάκτυλα της μιας χειρός και είναι γνωστόν ποιους από τους 300 εννοώ. Υπερέχει σε απόσταση ετών φωτός των πολιτικών του αντιπάλων και διαβολέων του , με τους οποίους δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Οι αντίπαλοί του έχουν επιδοθεί σε προσωπικές ύβρεις και διασυρμούς για τη μείωση της προσωπικότητάς του. Συντρέχει στην προκειμένη περίπτωση η φράση του Γέρου της Δημοκρατίας ότι, "Υπερέχουσα κεφαλή, σκοπεύσατε, Πυρ". Αφού είναι ασήμαντα πρόσωπα στο γίγαντα των πνευματικών διαστάσεων Δημήτριο Καμιζή, και μη δυνάμενα να ανταποκριθούν σε προσωπικό επίπεδο αντιπαράθεσης, η ύβρη και η συκοφαντία είναι το έσχατο μέσο ηθικής καταπτώσεώς των. Δεν αρκούν οι αφορισμοί και προσωπικές σε ύβρεις επιθέσεις κατά του αντιπάλου του συνδυασμού και του υποψηφίου Δημάρχου του, διότι οι ύβρεις υποδηλώνουν χαμηλό πολιτικό ήθος, καταφεύγουν σ΄ αυτές, όσοι δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους. Φράσεις παντελώς άγνωστες στο Λεξιλόγιο του Δημητρίου Καμιζή.
Με την τελευταία αναφορά μας: Ο Δήμος Ερμιονίδος με τα εκτεταμένα όριά του, τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν στη διαχείριση των οικονομικών κυρίως του Δήμου, τη διασφάλιση του δημοτικού χρήματος και λοιπών γραφειοκρατικών διαδικασιών, όλες πολυσύνθετες και περίπλοκες, αφού στη Δημοτική αρχή θα περιέλθουν όλοι οι Δημόσιοι φορείς της επαρχίας μας (πολεοδομία., αστυνομία ,σχολεία κλπ.), ΕΧΕΙ ανάγκη Δημάρχου της βαρύτητας στο πνεύμα του Δημητρίου Καμιζή, τον οποίο είμεθα υποχρεωμένοι για το συμφέρον του Δήμου μας, να στείλουμε πανηγυρικά στο Δημαρχείο του νεοσύστατου Δήμου Ερμιονίδας την 1η Ιανουαρίου 2011. 0 Δημήτριος Καμιζής έχει τη δυνατότητα λόγω των απεριορίστων γνώσεών του και τη βούλησή του, να καταστήσει τον Δήμο Ερμιονίδας, ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟ της Ελληνικής Επικράτειας. Διότι η γεωγραφική θέση του Δήμου μας δικαιολογεί την αισιοδοξία μας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία .
Κηφισιά, Οκτώβριος 2010
Δημήτριος Αναργ. Αντωνόπουλος
( Δημότης Διδύμων )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου